Μια αυτο-βιώσιμη κατοικία στη Διεθνή Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας

Το έργο επελέγη να παρουσιαστεί στη Διεθνή Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής στη Βενετία τον ερχόμενο Νοέμβριο, και όχι άδικα. Σχεδιασμένο από το Αργεντίνικο αρχιτεκτονικό γραφείο Cristian Ferrera, το "Natural Symphony" είναι μια νέα διερεύνηση της αρχιτεκτονικής της βιωσιμότητας.

Πρόκειται για μια πολυκατοικία – πρότυπο, σχεδιασμένη για να φιλοξενήσει τέσσερα άτομα ανά μονάδα. Τα διαμερίσματα της είναι διαμορφωμένα γύρω από ένα μεγάλο κοινό χώρο σε σχήμα πρίσματος, ενώ ανάμεσα σε κάθε ένα από τα εννιά επίπεδα υπάρχουν άνετα καταστρώματα.

Η βιωσιμότητα του κτιρίου βασίζεται στις μονάδες που υπάρχουν στο εξωτερικό του: η αιολική ενέργεια αξιοποιείται μέσω σωληνωτών αγωγών, ενώ τα φωτοβολταϊκά που καλύπτουν τη στέγη εκμεταλλεύονται τις ηλιακές ακτίνες. Αυτές οι δύο πηγές ενέργειας προσφέρουν έως και το 50% των ενεργειακών αναγκών της κατοικίας, ενώ υπάρχει και σύστημα συλλογής και επανάχρησης βρόχινου νερού.