Scrobby, το αυτόνομο ρομπότ καθαρισμού φωτοβολταϊκών πάνελ

Οι ηλιακοί συλλέκτες χρειάζονται τακτικό καθαρισμό, εξασφαλίζοντας τη βέλτιστη απόδοση. Το Scrobby, ένα ηλιακό, αυτόνομο, πρωτότυπο ρομπότ, έχει σχεδιαστεί για να κρατά τα ηλιακά πάνελ στο επιθυμητό επίπεδο καθαριότητας.

Σχεδιασμένο για να πλένει και να τρίβει τους ηλιακούς συλλέκτες που είναι τοποθετημένοι σε γωνίες έως και 75 μοίρες, ένα μόνον Scrobby φέρεται να είναι σε θέση να καθαρίσει μια ηλιακή συστοιχία μέχρι και 10 x 20 m, και αυτό μόνο και μόνο επειδή το καλώδιο πρόσδεσής του δεν φτάνει μακρύτερα.

Το καλώδιο, ωστόσο, χρησιμεύει μόνο στην ασφάλεια, έτσι ώστε το Scrobby να μην έχει καμία πιθανότητα να πέσει από τη στέγη και να αυτοκαταστραφεί ή, ακόμη χειρότερα, να το «φάει» κάποιος ανυποψίαστος περαστικός στο κεφάλι! Το Scrobby λαμβάνει εντολές από το χρήστη μέσω ενός app σε ένα smartphone ή tablet και στέλνει στοιχεία για τον προγραμματισμό του στο ίδιο app μέσω Bluetooth 4.0.

Οι κατασκευαστές ισχυρίζονται ότι, μόλις εγκατασταθεί, το Scrobby δεν απαιτεί ούτε την εξωτερική πηγή ενέργειας, ούτε νερό για να λειτουργήσει, καθώς τα συλλέγει από το περιβάλλον. Έχει ένα ηλιακό πάνελ για να φορτίζει τις μπαταρίες του, αλλά το έξυπνο μέρος είναι ότι διαθέτει ένα συλλέκτη στο σταθμό υποδοχής του, για να συλλαμβάνει το νερό της βροχής, που σημαίνει ότι μπορεί να είναι μια πραγματικά ανεξάρτητη και αυτόνομη συσκευή.

Ως εκ τούτου, μετά την εγκατάσταση, η πρώτη βροχόπτωση είναι αρκετή για να γεμίσει το ντεπόζιτο του και να ζητήσει από τη μονάδα να ξεκινήσει ο καθαρισμός. Επίσης, θα χαρτογραφήσει το περιβάλλον του για να «μάθει» τις διαστάσεις της ηλιακής συστοιχίας στην οποία βρίσκεται. Μετά από αυτό, το Scrobby θα συνεχίσει να διαβουλεύεται με ενσωματωμένο το πρόγραμμά του για τον καθαρισμό των πάνελ σε τακτική βάση, όπως αυτός απαιτείται.

Μεταβλητή μέσω του προαναφερθέντος app, η τυπική ρύθμιση του Scrobby ξεκινά τρεις, συνολικά, καθαρισμούς ετησίως, το οποίο θεωρείται ικανοποιητικό ποσό σε κανονικές συνθήκες. Φυσικά, αυτό μπορεί να παρακαμφθεί μέσω του app για περιοχές με ιδιαίτερα πολύ σκόνη ή σε περίπτωση ασυνήθιστων ατμοσφαιρικών συνθηκών, όπως η βαριά ρύπανση.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το Scrobby, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Διάλεξε το σωστό κλιματιστικό και κράτα το μια ζωή!

Αναβάθμισε το σπίτι σου σε 10 απλά βήματα

Αξιόπιστες λύσεις φωτισμού!

Ο σύμμαχός σας στην εξοικονόμηση ενέργειας

Τα πιο συχνά ψέματα για τα ενεργειακά τζάμια

Θερμομονωτικά χρώματα «Αντίδοτο» και στη ζέστη!

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Eτήσια Γενική Τακτική Συνέλευση του ΣΕΚΑ

Η ψήφος σας χάρισε στην Τήλο διπλή πρωτιά στην Ευρώπη!

Σχέδιο νόμου για την Ανακύκλωση

Κλιμακώνεται η υλοποίηση του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Η Nexans δίνει ενέργεια στη ζωή!

Όσο ζεσταίνεσαι τόσο εξοικονομείς!

Αντικατάσταση παλιών μετατροπέων!

Λέβητες οικονομίας, συμπυκνώνουν τα έξοδα!

Έξυπνη βαλβίδα νερού για 3πλό κέρδος!

Αξιολόγηση Απολογισμών Εταιρικής Υπευθυνότητας με επιστημονική προσέγγιση

Διάκριση σε 13 κορυφαίες εταιρείες βάσει των αξιολογήσεων CR Index & CRI Pass

περισσότερα »