Ένα αμφίβιο πλωτό σπίτι!

Αν μένετε σ αυτό το αμφίβιο σπίτι και η περιοχή που μένετε πλημμυρίσει, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανάψετε το τζάκι και να απολαύσετε το θέαμα!

Οι αρχιτέκτονες της βρετανικής εταιρείας Baca προβληματίστηκαν ιδιαίτερα από τις πλημμύρες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με γνώμονα το ταλέντο και τη φαντασία τους, συνέλαβαν την ιδέα του αμφίβιου σπιτιού: μιας κατοικίας που επιπλέει στα νερά της πλημμύρας και στη συνέχεια “κάθεται” όμορφα πίσω στη θέση της!

Το σπίτι ονομάζεται Formosa και βρίσκεται 10 μόλις μέτρα από τον ποταμό Τάμεση στο Buckinghamshire, μια περιοχή που έχει χαρακτηρισθεί ως Ζώνη Πλημμύρας 3β. Το Buckinghamshire δεν είναι μόνο περιοχή υψηλού κινδύνου, αλλά είναι χαρακτηρισμένη ως “πεδίο πλημμύρας”, τουτέστιν σε περιόδους πλημμυρών πρέπει να επιτρέπεται στο νερό να ρέει ή να αποθηκεύεται. Ως εκ τούτου, όλα τα κτίρια της περιοχής πρέπει να εξακολουθούν να λειτουργούν, αλλά και να μην εμποδίζουν τη ροή του νερού.

Το Formosa έχει σχεδιαστεί για να υψούται μέχρι και 2,5 μέτρα, επίπεδο πλημμύρας που συμβαίνει μια φορά στα 100 χρόνια, και είναι το πρώτο του είδους του στη Μεγάλη Βρετανία. Οι κατασκευαστές κόπιασαν ιδιαίτερα για να πείσουν τον Οργανισμό Περιβάλλοντος για την αδειοδότηση του έργου, αλλά τελικά τα κατάφεραν! Το σπίτι θα είναι σύντομα έτοιμο προς παράδοση.

Τέρμα οι γαλότσες, φορέστε μπρατσάκια!