Το πιο βιώσιμο κτίριο του κόσμου είναι πραγματικότητα! (video)

Το Κέντρο για τα Βιώσιμα Τοπία (Center for Sustainable Landscapes - CSL) στο Phipps Conservatory and Botanical Gardensκαι στο Pittsburgh της Pennsylvania έγινε το πρώτο κτίριο στον κόσμο που έλαβε τα τέσσερα υψηλότερα πρότυπα αειφόρου κτιρίου.

Η εγκατάσταση μόλις πρόσθεσε την πιστοποίηση «Living Building Challenge» στον κατάλογο των διακρίσεών της, πιστοποίηση που θεωρείται το πιο αυστηρό μέτρο αειφορίας. Κρίνει, δηλαδή, τα κτίρια με βάση κριτήρια σε επτά διαφορετικές κατηγορίες, τον τόπο, το νερό, την ενέργεια, την υγεία και την ευτυχία, τα υλικά, την ισότητα και την ομορφιά. Το CSL αρχικά πέτυχε την πιστοποίηση Living Building Challenge Net Zero Energy Building τον Φεβρουάριο του 2014, με την πλήρη πιστοποίηση να έρχεται τον Μάρτιο του 2015, έπειτα από κάποια πρόσθετα μέτρα βιωσιμότητας του νερού που τέθηκαν σε εφαρμογή. Για την πλήρη πιστοποίηση, τα κτίρια πρέπει να αποδεικνύουν ότι έχουν απόλυτα μηδενική κατανάλωση ενέργειας και χρήση νερού κατά τη διάρκεια ενός έτους.

Εκτός από την πιστοποίηση του Living Building Challenge, το CSL ήταν το πρώτο κτίριο σε όλο τον κόσμο για την πιστοποίηση κτιρίων WELL Building Platinum, την υψηλότερη βαθμολογία που χορηγείται από το Διεθνές Ινστιτούτο WELL Building , το οποίο αποσκοπεί στη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας μέσω του δομημένου περιβάλλοντος. 

Το κτίριο είναι επίσης η πρώτη και μοναδική Four Stars Sustainable SITES Πρωτοβουλία για έργα τοπίων και είναι πιστοποιημένο με LEED Platinum. Το CSL βρίσκεται πάνω από μια πρώην βιομηχανική έκταση που έχει ανακαινιστεί σε ένα καταπράσινο τοπίο με ενδημικά φυτά και πράσινη στέγη. Ο σχεδιασμός του βασίζεται σε ό, τι το Phipps αποκαλεί προσέγγιση «outside-in, passive-first». Το κτίριο είναι προσανατολισμένο έτσι ώστε να μεγιστοποιεί την έκθεσή του στον ήλιο και χρησιμοποιεί μια ποικιλία από μεθόδους θέρμανσης και ψύξης, εκ των οποίων μία είναι και η Μονάδα Ανάκτησης Ενέργειας στην οροφή που βοηθά στη θέρμανση, την ψύξη, τον αερισμό και την αφύγρανση.

Το κέλυφος του κτιρίου έχει σχεδιαστεί για την ελαχιστοποίηση των απωλειών θερμότητας και των ηλιακών ψυκτικών φορτίων, ενώ μεγιστοποιεί την ποσότητα του φυσικού φωτός στο εσωτερικό. Τοίχοι υψηλής απόδοσης και μόνωση της οροφής έχει επίσης χρησιμοποιηθεί, μαζί με τα παράθυρα χαμηλής εκπομπής που παρέχουν ηλιακό και θερμικό έλεγχο. Πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2010 και ολοκληρώθηκε δύο χρόνια αργότερα, το Δεκέμβριο του 2012.

Το βίντεο που ακολουθεί προσφέρει μια εισαγωγή για το σχεδιασμό και την κατασκευή του CSL.

Διάλεξε το σωστό κλιματιστικό και κράτα το μια ζωή!

Αναβάθμισε το σπίτι σου σε 10 απλά βήματα

Αξιόπιστες λύσεις φωτισμού!

Ο σύμμαχός σας στην εξοικονόμηση ενέργειας

Τα πιο συχνά ψέματα για τα ενεργειακά τζάμια

Θερμομονωτικά χρώματα «Αντίδοτο» και στη ζέστη!

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Eτήσια Γενική Τακτική Συνέλευση του ΣΕΚΑ

Η ψήφος σας χάρισε στην Τήλο διπλή πρωτιά στην Ευρώπη!

Σχέδιο νόμου για την Ανακύκλωση

Κλιμακώνεται η υλοποίηση του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Η Nexans δίνει ενέργεια στη ζωή!

Όσο ζεσταίνεσαι τόσο εξοικονομείς!

Αντικατάσταση παλιών μετατροπέων!

Λέβητες οικονομίας, συμπυκνώνουν τα έξοδα!

Έξυπνη βαλβίδα νερού για 3πλό κέρδος!

Αξιολόγηση Απολογισμών Εταιρικής Υπευθυνότητας με επιστημονική προσέγγιση

Διάκριση σε 13 κορυφαίες εταιρείες βάσει των αξιολογήσεων CR Index & CRI Pass

περισσότερα »