Με «Excellent» βαθμολογήθηκε η ασφάλεια του devolo Home Control

Το AV-TEST, το φημισμένο ανεξάρτητο εργαστήριο δοκιμών με εκτεταμένη εμπειρία στον τομέα ασφάλειας, πραγματοποίησε πρόσφατα εκτεταμένες δοκιμές στο devolo Home Control και του απέδωσε τον χαρακτηρισμό «Εξαιρετική προστασία» ενώ του απένειμε και το πιστοποιητικό "Ασφαλής".

devolo Home Control: «Εξαιρετική προστασία»
Το γερμανικό εργαστήριο δοκιμών AV-TEST διενέργησε εκτεταμένες δοκιμές στο devolo Home Control, το εύκολο σύστημα έξυπνου σπιτιού που μπορεί κανείς να εγκαταστήσει και να λειτουργήσει μόνος του χωρίς να διαθέτει τεχνικές γνώσεις. Στο τέλος των δοκιμών αποφάνθηκε ότι αξίζει την αξιολόγηση «Ασφαλές» ενώ στη συνολική του βαθμολογία απένειμε το χαρακτηρισμό «Εξαιρετική προστασία». Στην τελική μάλιστα έκθεση της αξιολόγησης αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η ομάδα δοκιμών επαινεί την εταιρεία για τη στρατηγική της όσον αφορά στην ασφάλεια. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί θετικά, ότι είδαμε για πρώτη φορά μια σύνδεση TLS σε κέντρα ελέγχου Smart Home τόσο από την πλευρά του πελάτη, όσο και από την πλευρά του server, που πραγματοποίησαν επαλήθευση μέσω πιστοποιητικού». Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν δεδομένο, αν ανατρέξει μάλιστα κανείς στο μεγάλο συγκριτικό προϊόντων smart home, που διεξήχθη από τα ίδια ανεξάρτητα εργαστήρια, πέρυσι, θα παρατηρήσει ότι πάνω από τα μισά συμμετέχοντα συστήματα, κρίθηκαν ως ανασφαλή.

Με την σφραγίδα εμπειρογνωμόνων στην ασφάλεια δεδομένων Η υψηλή ποιότητα και η αξιοπιστία της πιστοποίησης που δίνει ο ανεξάρτητος οργανισμός δοκιμών, αντικατοπτρίζεται στην πολυετή εμπειρία και στο μεγάλο αριθμό πελατών που τον εμπιστεύονται, αφού σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές λογισμικού προστασίας από ιούς διεθνώς, βασίζονται στην εμπειρία που διαθέτουν τα εργαστήρια δοκιμών AV-TEST. Στα εργαστήρια, που έχουν έδρα το Μαγδεμβούργο της Γερμανίας, εργάζονται αυτή τη στιγμή πάνω από 30 ειδικοί σε θέματα ασφάλειας, οι οποίοι διαθέτουν υψηλή εξειδίκευση στον τομέα τους, αλλά και στις συγκριτικές δοκιμές, τις πιστοποιήσεις, σε stress test, έρευνα malware και στην προετοιμασία λεπτομερών αναλύσεων ασφάλειας διαφορετικών εφαρμογών.

Ασφάλεια για το έξυπνο σπίτι σε όλα τα επίπεδα 
Το devolo Home Control δεν παρέχει μόνο πρόσθετη ασφάλεια για το ίδιο το σπίτι, αλλά έχει σχεδιαστεί δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια του ίδιου του συστήματος. Το ασύρματο πρότυπο Z-Wave αποτελεί το ασφαλές θεμέλιο του συστήματος, δεδομένου ότι το κέντρο ελέγχου του devolo Home Control, «συνομιλεί» μόνο με στοιχεία τα οποία έχουν περάσει από μία διαδικασία εκπαίδευσης αντιστοίχισης. Οι πελάτες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα μόνο σε τοπικό επίπεδο, μπορούν επίσης να απενεργοποιήσουν εντελώς την απομακρυσμένη πρόσβαση μέσω Internet.

Η αλληλεπίδραση αυτών και άλλων λειτουργιών ασφαλείας, αντικατοπτρίζεται στα δώδεκα και πλέον χρόνια εμπειρίας του γερμανικού κατασκευαστή σε θέματα τεχνολογιών δικτύωσης και μεθόδων κρυπτογράφησης.

Ασφαλείς και στο μέλλον: devolo Home Control
Χρόνια τώρα, η devolo λειτουργεί ως πρωτοπόρος στην επικοινωνία δεδομένων μέσω της γραμμής ηλεκτρικού ρεύματος, το μεγαλύτερο παγκοσμίως τμήμα έρευνας και ανάπτυξης PLC. Στην έδρα της στο ¶αχεν της Γερμανίας, πάνω από το 40% των εργαζομένων απασχολούνται στον τομέα της ανάπτυξης και συνεπώς στη συνεχή βελτίωση της ασφαλούς δικτύωσης στο σπίτι.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα και τις τεχνολογίες devolo Home Control, τα οποία θα διατίθενται στην ελληνική και κυπριακή αγορά τα πρώτο τρίμηνο το 2016, επισκεφθείτε τη σελίδα http://www.devolo.de/home-control/ ενώ για τα αποτελέσματα των συγκριτικών δοκιμών AV-Test το σύνδεσμο https://www.av-test.org

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την devolo και τα τρέχοντα προϊόντα της θα βρείτε στο http://www.devolo.gr, στο Facebook/devolo hellas και στο www.youtube.com/devolo

Διάλεξε το σωστό κλιματιστικό και κράτα το μια ζωή!

Αναβάθμισε το σπίτι σου σε 10 απλά βήματα

Αξιόπιστες λύσεις φωτισμού!

Ο σύμμαχός σας στην εξοικονόμηση ενέργειας

Τα πιο συχνά ψέματα για τα ενεργειακά τζάμια

Θερμομονωτικά χρώματα «Αντίδοτο» και στη ζέστη!

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Eτήσια Γενική Τακτική Συνέλευση του ΣΕΚΑ

Η ψήφος σας χάρισε στην Τήλο διπλή πρωτιά στην Ευρώπη!

Σχέδιο νόμου για την Ανακύκλωση

Κλιμακώνεται η υλοποίηση του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Η Nexans δίνει ενέργεια στη ζωή!

Όσο ζεσταίνεσαι τόσο εξοικονομείς!

Αντικατάσταση παλιών μετατροπέων!

Λέβητες οικονομίας, συμπυκνώνουν τα έξοδα!

Έξυπνη βαλβίδα νερού για 3πλό κέρδος!

Αξιολόγηση Απολογισμών Εταιρικής Υπευθυνότητας με επιστημονική προσέγγιση

Διάκριση σε 13 κορυφαίες εταιρείες βάσει των αξιολογήσεων CR Index & CRI Pass

περισσότερα »