Υγραέριο: H Νο1 οικονομική επιλογή

Το υγραέριο αποτελεί τον σύμμαχο και των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων σε κάθε τομέα λειτουργίας τους, προσφέροντας ασύγκριτη οικονομία και πολλαπλά οφέλη.

100 χρόνια μετά την πρώτη του χρήση σε σπίτι... 50 χρόνια μετά την έλευση του στην Ελλάδα... Σήμερα το υγραέριο, όχι μόνο είναι μια από τις πιο ανερχόμενες πηγές ενέργειας, αλλά πρωτοπορεί, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, έτοιμο να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες εξοικονόμησης ενέργειας και να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις και ανάγκες της εποχής μας.

Το υγραέριο σε δεξαμενές και οι φιάλες υγραερίου επαγγελματικής χρήσης αποτελούν αχώριστο συνοδοιπόρο, για κάθε επαγγελματία στο χώρο της εστίασης και όχι μόνο. Οι επαγγελματίες στο χώρο της φιλοξενίας , χρειάζονται μια αξιόπιστη πηγή ενέργειας για πολλές διαφορετικές εφαρμογές. Το υγραέριο παρέχει θέρμανση και άφθονο ζεστό νερό, υπέροχες μαγειρικές δημιουργίες, θέρμανση νερού για πισίνες και εγκαταστάσεις spa, αποτελώντας έτσι την ιδανική επιλογή για μια σύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα .

Όπως ισχύει για κάθε καύσιμο, το υγραέριο πρέπει να χρησιμοποιείται και να εγκαθίσταται ακολουθώντας πιστά και με σεβασμό, τις προδιαγραφές και τις προϋποθέσεις εγκατάστασης του. Η Coral Gas, διατηρώντας τις ίδιες σταθερές αξίες επί 45 χρόνια, φέρνει το υγραέριο στην καθημερινότητά μας με την ασφάλεια, την αξιοπιστία και την ταχύτητα μιας νέας εποχής. 

 • Aμεση θέρμανση
 • Παραγωγή ζεστού νερού χρήσης
 • Ποιοτικό και οικονομικό μαγείρεμα
 • Δεν απαιτείται αλλαγή σε καμιά εσωτερική εγκατάσταση που προϋπάρχει
 • Μειωμένα έξοδα συντήρησης του καυστήρα
 • Επένδυση σε ένα ανερχόμενο καύσιμο
 • Προστασία του περιβάλλοντος 
 • Καλύτερη επιλογή σε σχέση ποιότητας – τιμής
 • Δυνατότητα θέρμανσης με εξωτερικές θερμάστρες
 • Θέρμανση νερού της πισίνας

Το υγραέριο, ιδανική λύση για ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις

To υγραέριο, LPG (Liquefied Petroleum Gas) είναι προϊόν διύλισης του πετρελαίου. Πρόκειται για ένα καθαρό, φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο, με υψηλή ενεργειακή απόδοση. Μειώνει σημαντικά τις εκπομπές καυσαερίων σε σχέση με αντίστοιχες συσκευές άλλων καυσίμων, μεταξύ αυτών και του διοξειδίου του άνθρακα, που επηρεάζουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Έτσι βελτιώνεται σημαντικά το ενεργειακό αποτύπωμα μιας επιχείρησης.

Τα οφέλη για ένα ξενοδοχείο
 • Η χρήση υγραερίου στα ξενοδοχεία είναι πάρα πολύ διαδεδομένη μιας και προσφέρει ενεργειακή αυτονομία ακόμη και σε περιοχές που αυτό δεν είναι εύκολα εφικτό και υποστηρίζει με αξιοπιστία πλήθος χρήσεων και εφαρμογών. 
 • Είναι καθαρότερο και οικονομικότερο ,σε σχέση με το πετρέλαιο, ιδίως έπειτα από τις αλλαγές στην νομοθεσία, που ρυθμίζει την χρήση πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης. 
 • Χάρη στον υψηλό βαθμό απόδοσης του και τη μεγάλη θερμογόνο δύναμη, στο λογικό κόστος επένδυσης , αλλά και το μειωμένο κόστος συντήρησης του εξοπλισμού και στο πλήθος εφαρμογών που μπορεί να τροφοδοτήσει έναντι άλλων μορφών ενέργειας , η επιχείρηση επιτυγχάνει σημαντική εξοικονόμηση στα λειτουργικά της έξοδα. 
Για ένα ξενοδοχείο, το υγραέριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θέρμανση χώρων, παραγωγή ζεστού νερού ( σε δωμάτια και κοινόχρηστους χώρους), μαγείρεμα, λειτουργία και παραγωγή ατμού για τα πλυντήρια / στεγνωτήρια καθώς επίσης για την θέρμανση του νερού πισίνας , για κλιματισμό (σύγχρονη τεχνολογία συσκευών κλιματισμού με υγραέριο) ακόμη και για εφεδρικές γεννήτριες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Αξίζει να τονιστεί η σημασία της χρήσης υγραερίου στο μαγείρεμα μιας και προσφέρει πλεονεκτήματα, όπως άμεση, δυνατή, ελεγχόμενη και καθαρή καύση που είναι απαραίτητα σε μια επαγγελματική κουζίνα και για αυτό αποτελεί την πρώτη επιλογή όλων των Chef. Τέλος η χρήση υγραερίου επιτρέπει την αξιοποίηση και λειτουργία εξωτερικών χώρων , εστιατορίων και καφέ, καθόλη την διάρκεια του χρόνου ακόμη και όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, είτε με παροχή υγραερίου από δεξαμενή σε ειδικά κάτοπτρα , είτε με την χρήση φιαλών υγραερίου στις «ομπρέλες» θέρμανσης εξωτερικού χώρου. 

Η διακίνηση του υγραερίου γίνεται με βυτιοφόρα οχήματα που τροφοδοτούν ειδικές δεξαμενές που βρίσκονται εγκατεστημένες σε εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου. Οι δεξαμενές έχουν χωρητικότητα από 1000 μέχρι 100.000 λίτρα υγραερίου, ανάλογα με τις ενεργειακές ανάγκες μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης και βρίσκονται τοποθετημένες σε καλά αεριζόμενο , ανοικτό χώρο του ξενοδοχείου, υπέργεια ή υπόγεια, έτσι ώστε να τηρείται απόσταση ασφαλείας από 3 έως 7,5 μέτρα περιμετρικά της δεξαμενής (ανάλογα με το μέγεθος της δεξαμενής). Ο χώρος αυτός επιλέγεται και διαμορφώνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να δένει αρμονικά με το περιβάλλον αλλά και τις λειτουργικές ανάγκες κάθε ξενοδοχείου. Οι προϋποθέσεις και οι όροι που απαιτούνται για την εγκατάσταση δεξαμενών , δικτύου και σκευών υγραερίου σε ξενοδοχειακή μονάδα προβλέπονται και περιγράφονται στο ΦΕΚ 1257Β/ 3-9-2003 , ενώ μπορούν να χρηματοδοτηθούν και από προγράμματα ΕΣΠΑ

Η Coral Gas στην Ελλάδα
Η Coral Gas παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης ενεργειακής εποχής , με σεβασμό στο περιβάλλον και την κοινωνία. Η τεχνικά άριστη υποδομή σε εγκαταστάσεις, εξοπλισμό και δίκτυα, η στρατηγική της παρουσία σε όλη τη χώρα και η υποστήριξη από ένα από τα πιο σύγχρονα διυλιστήρια της Μεσογείου, της MOTOR OIL, εξασφαλίζει την κατάλληλη ανταπόκριση στις εφοδιαστικές απαιτήσεις των πελατών της. Το υγροποιημένο αέριο πετρελαίου, περισσότερο γνωστό ως υγραέριο, αποτελεί ιδανική λύση για το σύγχρονο σπίτι, τη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις προσφέροντας ενεργειακές λύσεις σε προσιτές τιμές. Με πάνω από 3.000 πελάτες σε όλη την Ελλάδα, με 3 εγκαταστάσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα και πάνω από 100 εργαζομένους, η Coral Gas προσφέρει αξιόπιστα προϊόντα και άριστη εξυπηρέτηση.

Coral Gas Official - Για πληροφορίες:
210 9491000
www.coralgas.gr