Smart Cities Conference 2016

Το Smart Cities Conference 2016 θα πραγματοποιηθεί για 4η συνεχή χρονιά στο Αμφιθέατρο OTEAcademy στην Αθήνα και θα αποτελέσει και φέτος τη δυναμική ετήσια συνάντηση όλων των ενδιαφερομένων για την ανάπτυξη «έξυπνων» και βιώσιμων πόλεων.

Στο συνέδριο θα αναδειχθούν οι τελευταίες εξελίξεις, καινοτομίες και τάσεις, θα μεταφερθεί τεχνογνωσία από τους πλέον καταξιωμένους Έλληνες και διεθνείς ομιλητές και θα συζητηθούν οι προκλήσεις των καιρών, οι λύσεις για καλύτερη και πιο ασφαλή ζωή στις πόλεις, οικονομική ανάπτυξη, δημιουργία θέσεων εργασίας και αειφορία. Αλλωστε, πρόσφατα συμπεράσματα έρευνας του ΟΑΣΑ δείχνουν ότι μέχρι το 2030 το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού θα ζει σε πόλεις, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά επείγον το να εξασφαλιστεί ισορροπία μεταξύ της ανάπτυξης, της ποιότητας ζωής και της προστασίας του κλίματος. 

Εχουν ήδη επιβεβαιώσει την παρουσία τους οι José Antonio Teixeira Vitienes, CEO of Innovation of the City of Santander της Ισπανίας και εκπρόσωποι από τους Δήμους Τρικάλων, Λάρισας, Κοζάνης, Παπάγου-Χολαργού, Κορυδαλλού, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Θήρας, ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ, Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, SciFY, ΔΑΕΜ, ΚΑΠΕ, ΟΤΑ Π.Ε.Τ.Α., ΟΤΕ COSMOTE. 
 
Στο συνέδριο θα συζητηθούν θέματα σχετικά με την ελληνική και την ευρωπαϊκή στρατηγική για τις «ευφυείς» πόλεις, η σύνδεση των κτιρίων στα «ευφυή δίκτυα» (Smart Grids), η αξιοποίηση του Cloud Computing και των συναφών υπηρεσιών διαχείρισης και ανάλυσης, «ευφυή» συστήματα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στη διαχείριση απορριμμάτων, στις κάθε λογής εμπορευματικές μεταφορές, στην πολιτική προστασία και πολλούς άλλους ζωτικούς τομείς του αστικού περιβάλλοντος, καθώς και τρόποι χρηματοδότησης των έργων. 

Η 4η αυτή διοργάνωση θα αποτελέσει το meeting point επιχειρήσεων, Στελεχών δημόσιας διοίκησης, τοπικής αυτοδιοίκησης και ερευνητικών κέντρων, για να παρουσιάσουν, να μάθουν, να μοιραστούν, να δικτυωθούν και να αντλήσουν έμπνευση για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη των σημερινών πόλεων της χώρας μας.

Για περισσότερες πληροφορίες ή δήλωση συμμετοχής επισκεφθείτε το www.smartcitiesconference.gr

Διάλεξε το σωστό κλιματιστικό και κράτα το μια ζωή!

Αναβάθμισε το σπίτι σου σε 10 απλά βήματα

Αξιόπιστες λύσεις φωτισμού!

Ο σύμμαχός σας στην εξοικονόμηση ενέργειας

Τα πιο συχνά ψέματα για τα ενεργειακά τζάμια

Θερμομονωτικά χρώματα «Αντίδοτο» και στη ζέστη!

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Eτήσια Γενική Τακτική Συνέλευση του ΣΕΚΑ

Η ψήφος σας χάρισε στην Τήλο διπλή πρωτιά στην Ευρώπη!

Σχέδιο νόμου για την Ανακύκλωση

Κλιμακώνεται η υλοποίηση του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Η Nexans δίνει ενέργεια στη ζωή!

Όσο ζεσταίνεσαι τόσο εξοικονομείς!

Αντικατάσταση παλιών μετατροπέων!

Λέβητες οικονομίας, συμπυκνώνουν τα έξοδα!

Έξυπνη βαλβίδα νερού για 3πλό κέρδος!

Αξιολόγηση Απολογισμών Εταιρικής Υπευθυνότητας με επιστημονική προσέγγιση

Διάκριση σε 13 κορυφαίες εταιρείες βάσει των αξιολογήσεων CR Index & CRI Pass

περισσότερα »