Nέο, καινοτόμο σύστημα φωτισμού

Η χρήση των LED αντί του συμβατικού φωτισμού προσφέρει άμεσα πιο αποτελεσματική ρύθμιση και σε συνδυασμό με την λειτουργικότητα της τεχνολογίας PoE, η συνολική εξοικονόμηση ενέργειας φτάνει περίπου στο 70%.

Χρησιμοποιώντας τα LED της Philips και την τεχνολογία Power over Ethernet (PoE), το νέο σύστημα έξυπνου φωτισμού που εγκαταστάθηκε στο Watt Family Innovation Center που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στο Πανεπιστήμιο Clemson της Νότιας Καρολίνας, αναμένεται να επιτύχει εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 70%.

Στο παρελθόν, έχουμε δει τη Philips να αναπτύσσει αυτό τον συνδυασμό τεχνολογιών στο κτίριο Edge στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, το οποίο στη συνέχεια πιστοποιήθηκε κατά BREEAM ως το πιο βιώσιμο κτίριο γραφείων στον κόσμο. Η εγκατάσταση του Πανεπιστημίου Clemson, εν τω μεταξύ, λέγεται ότι είναι η πρώτη μεγάλης κλίμακας PoE εγκατάσταση φωτισμού σε μια μεγάλη πανεπιστημιούπολη.

Η χρήση των LED αντί του συμβατικού φωτισμού προσφέρει άμεσα πιο αποτελεσματική ρύθμιση και σε συνδυασμό με την λειτουργικότητα της τεχνολογίας PoE, η συνολική εξοικονόμηση ενέργειας φτάνει περίπου στο 70% σε σύγκριση με παρόμοια κτίρια που χρησιμοποιούν συμβατικό φωτισμό.

Ο φωτισμός τεχνολογίας PoE χρησιμοποιεί καλώδια Ethernet για να τροφοδοτήσει τα επιμέρους σημεία φωτισμού, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να σταλούν δεδομένα από και προς τα φώτα. Το φως και οι συνθήκες χρήσης του κάθε σημείου μπορούν, επομένως, να παρακολουθούνται, καθώς και να παρέχονται πληροφορίες από επιπλέον αισθητήρες που εγκαθίστανται στη συσκευή φωτισμού. Επιπλέον, τα δεδομένα μπορούν να παράσχουν υψηλότερο επίπεδο ελέγχου φωτισμού LED.

Ένα μέσο για την εξοικονόμηση ενέργειας που χρησιμοποιείται από το σύστημα, είναι γνωστό ως «συγκομιδή του φωτός της ημέρας». Τα φωτιστικά σημεία είναι σε θέση να ανιχνεύσουν πόσο καλά φωτισμένο είναι ένα δωμάτιο από την άποψη του φυσικού φωτισμού και αυτόματα να αυξήσουν ή να μειώσουν τη δική τους φωτεινότητα.

Το σύστημα του Clemson συγκεντρώνει τα δεδομένα από κάθε φωτιστικό για να καθορίσει αν σε κάποιο δωμάτιο υπάρχει ανθρώπινη παρουσία και ανιχνεύει την κίνηση χρησιμοποιώντας παθητικούς αισθητήρες υπερύθρων, μερικές φορές σε συνδυασμό με αισθητήρες υπερήχων.

Τόσο τα προηγούμενα όσο και τα πραγματικού χρόνου δεδομένα χρησιμοποιούνται για την ενημέρωση της αυτοματοποιημένης λειτουργίας του συστήματος. Τα φώτα απενεργοποιούνται αυτόματα, για παράδειγμα, όταν τα δωμάτια δεν χρησιμοποιούνται ή μπορεί να ενεργοποιηθούν όταν άνθρωποι μπουν στο δωμάτιο.

Επιπλέον, ο φωτισμός ελέγχεται και με το χέρι χρησιμοποιώντας την κονσόλα Philips EnvisionManager ή χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο smartphone, tablet ή τον υπολογιστή.

Διάλεξε το σωστό κλιματιστικό και κράτα το μια ζωή!

Αναβάθμισε το σπίτι σου σε 10 απλά βήματα

Αξιόπιστες λύσεις φωτισμού!

Ο σύμμαχός σας στην εξοικονόμηση ενέργειας

Τα πιο συχνά ψέματα για τα ενεργειακά τζάμια

Θερμομονωτικά χρώματα «Αντίδοτο» και στη ζέστη!

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Eτήσια Γενική Τακτική Συνέλευση του ΣΕΚΑ

Η ψήφος σας χάρισε στην Τήλο διπλή πρωτιά στην Ευρώπη!

Σχέδιο νόμου για την Ανακύκλωση

Κλιμακώνεται η υλοποίηση του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Η Nexans δίνει ενέργεια στη ζωή!

Όσο ζεσταίνεσαι τόσο εξοικονομείς!

Αντικατάσταση παλιών μετατροπέων!

Λέβητες οικονομίας, συμπυκνώνουν τα έξοδα!

Έξυπνη βαλβίδα νερού για 3πλό κέρδος!

Αξιολόγηση Απολογισμών Εταιρικής Υπευθυνότητας με επιστημονική προσέγγιση

Διάκριση σε 13 κορυφαίες εταιρείες βάσει των αξιολογήσεων CR Index & CRI Pass

περισσότερα »