Τα Τρίκαλα στο «πράσινο» top-10

Στην τελική δεκάδα των πόλεων για την προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας στην Ευρώπη, βρίσκεται από την Ελλάδα, η πόλη των Τρικάλων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε χθες τις πόλεις με τις καλύτερες επιδόσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2015. Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, η πόλη των Τρικάλων επιλέχθηκε στην τελική δεκάδα για την εξαιρετική προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και τις επιτυχείς προσπάθειες μετάβασης σε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης στον αστικό ιστό. Η πόλη των Τρικάλων επιλέχθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας ως το επίκεντρο των δράσεων βιώσιμης κινητικότητας για το 2015, μετά τις εξαιρετικές επιδόσεις των δημοτών της και κατά το 2014.
Στις δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας συμμετείχαν πέρυσι 53 Δήμοι της χώρας, φέρνοντας την Ελλάδα στην πρώτη δεκάδα της Ευρώπης σε αριθμό εγγεγραμμένων Δήμων, ενώ υπήρξαν τέσσερις ελληνικές υποψηφιότητας για τα ευρωπαϊκά βραβεία με τα Τρίκαλα να αναδεικνύονται, με εξαιρετικές επιδόσεις, ως μία από τις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για την προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας συγχαίρει τον Δήμο Τρικκαίων και τους δημότες του που για πρώτη φορά βάζουν την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό χάρτη της βιώσιμης κινητικότητας με την ελπίδα να αποτελέσει το παράδειγμα για τη συμμετοχή ακόμη περισσότερων ελληνικών πόλεων στο θεσμό.

Διάλεξε το σωστό κλιματιστικό και κράτα το μια ζωή!

Αναβάθμισε το σπίτι σου σε 10 απλά βήματα

Αξιόπιστες λύσεις φωτισμού!

Ο σύμμαχός σας στην εξοικονόμηση ενέργειας

Τα πιο συχνά ψέματα για τα ενεργειακά τζάμια

Θερμομονωτικά χρώματα «Αντίδοτο» και στη ζέστη!

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Eτήσια Γενική Τακτική Συνέλευση του ΣΕΚΑ

Η ψήφος σας χάρισε στην Τήλο διπλή πρωτιά στην Ευρώπη!

Σχέδιο νόμου για την Ανακύκλωση

Κλιμακώνεται η υλοποίηση του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Η Nexans δίνει ενέργεια στη ζωή!

Όσο ζεσταίνεσαι τόσο εξοικονομείς!

Αντικατάσταση παλιών μετατροπέων!

Λέβητες οικονομίας, συμπυκνώνουν τα έξοδα!

Έξυπνη βαλβίδα νερού για 3πλό κέρδος!

Αξιολόγηση Απολογισμών Εταιρικής Υπευθυνότητας με επιστημονική προσέγγιση

Διάκριση σε 13 κορυφαίες εταιρείες βάσει των αξιολογήσεων CR Index & CRI Pass

περισσότερα »