Σεμινάριο για ενεργειακές και περιβαλλοντικές επενδύσεις

Εξειδικευμένο τεχνολογικό σεμινάριο με τίτλο «Τεχνικοοικονομική Αξιολόγηση Ενεργειακών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων», από την επιστημονική ομάδα των ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ, σε συνεργασία με το ΚΤΕ Πειραιά.

Στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και υψηλών απαιτήσεων σημερινό περιβάλλον, η ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των επενδυτικών σχεδίων οιασδήποτε κλίμακας είναι απόλυτα επιτακτική ανάγκη, τόσο για τους ίδιους τους επενδυτές, όσο και για τους φορείς χρηματοδότησης και για όλα τα στελέχη που ασχολούνται με το αντικείμενο της μελέτης και του σχεδιασμού των έργων. Η τεχνικοοικονομική ανάλυση οιουδήποτε έργου επηρεάζει καθοριστικά το σχεδιασμό και τη λήψη των αντιστοίχων αποφάσεων και αφορά τα στελέχη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα εφόσον αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση και την ενδεχόμενη χρηματοδότησή της επένδυσης.
Στα πλαίσια της υλοποίησης εξειδικευμένων προγραμμάτων εξειδίκευσης η επιστημονική ομάδα των Εργαστηρίων Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος (ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ) και Αριστοποίησης Παραγωγικών Συστημάτων διοργανώνει σε συνεργασία με το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας (ΚΤΕ) Πειραιά και Νήσων εξειδικευμένο τεχνολογικό σεμινάριο με τίτλο «Τεχνικοοικονομική Αξιολόγηση Ενεργειακών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων».
Το συγκεκριμένο σεμινάριο έχει ως στόχο να παράσχει στους συμμετέχοντες τις κατάλληλες γνώσεις και εμπειρία στη σκοπιμότητα και τις μεθόδους της τεχνικοοικονομικής αξιολόγησης όλων των παραγωγικών επενδύσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στις ενεργειακές (π.χ. επενδύσεις ενεργειακών έργων βασισμένων σε συμβατικές και ανανεώσιμες ενεργειακές πηγές, βιοκαύσιμα, μονάδες συμπαραγωγής κ.λπ.) και περιβαλλοντικές επενδύσεις (π.χ. εφαρμογή τεχνολογιών αντιρύπανσης, μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων, μονάδες αφαλάτωσης). Η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση που προσφέρει το σεμινάριο περιλαμβάνει διαλέξεις από ακαδημαϊκούς, μελετητές και επαγγελματίες από το πεδίο τόσο της ανάπτυξης τεχνικοοικονομικών μελετών, όσο και από φορείς αξιολόγησης και χρηματοδότησης επενδύσεων.
Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα απόκτησης Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης και Συνοδευτικό με αναλυτική παρουσίαση των διδαχθεισών Ενοτήτων.

Αιτήσεις: Έως 8 Απριλίου 2016
Ημερομηνία έναρξης: 11 Απριλίου 2016
Διάρκεια: 30 διδακτικές ώρες / Δύο εβδομάδες

Ημέρες διεξαγωγής /ώρα έναρξης μαθημάτων: Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη - 17:15
Περισσότερες πληροφορίες και online Αιτήσεις εδώ και εδώ.

Ή στην υπεύθυνη, κα. Βαρδάκη Ουρανία e-mail: rania@mech.teipir.gr
τηλ. 210-5381020. Ώρες επικοινωνίας: 9:30 – 16:00

Ενεργειακά τζάμια: Τετραπλάσια αντοχή και μέγιστη προστασία!

Μόνωσε το σπίτι σου με χρηματοδότηση!

Κάντε την κουζίνα σας ... «πράσινη!»

«Προγραμμάτισε» το σπίτι σου και βάλε τέλος στις ενεργειακές διαρροές!

Ποιότητα στην θέρμανση, την ψύξη & την ύδρευση

Αξιόπιστη λύση στην εξοικονόμηση ενέργειας

Η Wilo φέρνει στην αγορά τη νέα Γενιά Κυκλοφορητών Yonos Pico

Νέα Φ/Β πλαίσια για υψηλές αποδόσεις!

Nέο ψυγείο InstaView Door-in-Door από την LG

Νέα μονάδα διαχείρισης απορριμάτων στην Ζάκυνθο

Συναντήσεις του Αν. ΥΠΕΝ εν όψει του νομοσχεδίου για την Ανακύκλωση

Διαρροή κειμένου της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου Ε.Ε. - Ιαπωνίας!

Γλίτωσε χρήμα από το ρεύμα τώρα!

Τα LED «νικητές» σε όλες τις συγκρίσεις!

Πρόσκληση στο φόρουμ «Επενδύοντας στις σιδηροδρομικές μεταφορές»

Υπέρβαση του ορίου όζοντος στην Αθήνα

Μεταξύ των κορυφαίων η INTERAMERICAN!

περισσότερα »