Παγκόσμιοι ηγέτες του χρώματος στην Ελλάδα

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε το συνέδριο της μεγαλύτερης ένωσης ανεξάρτητων βιομηχανιών χρωμάτων στον κόσμο.

Με στόχο να επιβεβαιώσει τη στήριξη και την εμπιστοσύνη της στην ελληνική αγορά χρωμάτων, το NOVA Paint Club, η μεγαλύτερη ένωση ανεξάρτητων βιομηχανιών χρωμάτων στον κόσμο, πραγματοποίησε την εβδομάδα 9-13 Μαΐου, το ετήσιο συνέδριό του στην Αθήνα.
Στο NOVA Paint Club, που ιδρύθηκε το 1983 από πρωτοπόρες ανεξάρτητες εταιρείες χρωμάτων, συμμετέχουν αυτή τη στιγμή 11 εταιρείες από όλον τον κόσμο, με ηγετική θέση στις χώρες τους, που ξεχωρίζουν για την καινοτομία και την ποιότητα των προϊόντων τους.
Συνολικά, οι εταιρείες-μέλη του NOVA Paint Club έχουν κύκλο εργασιών πάνω από 2,5 δισ. δολάρια απασχολώντας περισσότερους από 8.000 εργαζόμενους σε 51 παραγωγικές μονάδες σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη καινοτομικών προϊόντων και στη συνεχή ενσωμάτωση τεχνολογιών αιχμής, το Club ενθαρρύνει τα μέλη του να επενδύουν συστηματικά στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης (R&D). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στα τμήματα R&D να ξεπερνούν τους 700, καταδεικνύοντας το μέγεθος της έρευνας και καινοτομίας που παράγεται από τις εταιρείες αυτές και μπορεί να συγκριθεί με τα μεγέθη των μεγαλύτερων πολυεθνικών εταιρειών.
Μέλος του NOVA Paint Club από την Ελλάδα είναι η Kraft Paints, η κορυφαία ελληνική εταιρεία στον κλάδο των οικοδομικών χρωμάτων, η οποία διαθέτει επιχειρηματική παρουσία σε περισσότερες από 10 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει βραβευτεί επανειλημμένα για την ποιότητα και την καινοτομία των προϊόντων της.
Στο συνέδριο, μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκαν οι τάσεις στην αγορά χρώματος σε παγκόσμιο επίπεδο, καινοτόμες πρακτικές marketing αλλά και νέες προσεγγίσεις για την περαιτέρω ενίσχυση της καινοτομίας στον κλάδο.
Παράλληλα, κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στα μέλη και η ψηφοφορία για την ανάδειξη της καλύτερης συσκευασίας χρωμάτων. Το βραβείο απονεμήθηκε παμψηφεί στις δύο νέες σειρές χρωμάτων, Master και 4 Seasons, της KRAFT, καθώς ξεχώρισαν για το design, τη λειτουργικότητα και την επικοινωνία πάνω στα δοχεία, ανάμεσα στις υποψηφιότητες των άλλων κορυφαίων εταιρειών από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τις Φιλιππίνες και τον Καναδά.