Η Schneider Electric 2η στο Little Box Challenge

Η εταιρεία δημιούργησε έναν πρωτότυπο μετατροπέα 2kW, ο οποίος έχει τις διαστάσεις μιας compact φωτογραφικής και μπορεί να παραχθεί με ανταγωνιστικό κόστος.

Η Schneider Electric, ο παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας και τον αυτοματισμό, κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον διεθνή διαγωνισμό Little Box Challenge, τον οποίο διοργάνωσε η Google και η IEEE . Στόχος του διαγωνισμού ήταν ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός μετατροπέα (inverter) με διαστάσεις 10 φορές μικρότερες από τις σημερινές. Οι μετατροπείς αποτελούν βασικό κρίκο στην αλυσίδα παραγωγής πράσινης ενέργειας, καθώς αναλαμβάνουν να μετατρέψουν το συνεχές ρεύμα από τα φωτοβολταϊκά πάνελ και τους συσσωρευτές, σε εναλλασσόμενο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κτίρια και κατοικίες. Οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να βρουν έναν τρόπο να συρρικνώσουν τις διαστάσεις ενός σύγχρονου, υψηλής απόδοσης μετατροπέα 2kW, από το σημερινό του μέγεθος (φορητό ψυγείο εξοχής) σε μέγεθος ταμπλέτας (περίπου 650 κυβικά εκατοστά).
Η ταχύτατη ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών συστημάτων, των συσσωρευτών και των υπόλοιπων εναλλακτικών πηγών ενέργειας καθιστά τους μετατροπείς όλο και πιο σημαντικούς για την καθημερινή μας ζωή. Η κατασκευή μικρότερων και πιο προσιτών μετατροπέων θα οδηγήσει στην αύξηση του αριθμού των σπιτιών που θα τροφοδοτούνται από ηλιακά πάνελ, την πιο αποδοτική λειτουργία των δικτύων διανομής, αλλά και τη δυνατότητα ηλεκτροδότησης απομακρυσμένων περιοχών.
Οι μετατροπείς DC/AC βρίσκονται στον πυρήνα πολλών προϊόντων της Schneider Electric που έχουν στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και της ποιότητας ισχύος, όπως είναι τα τροφοδοτικά αδιάλειπτης λειτουργίας (UPS), οι ηλιακοί μετατροπείς και οι κινητήρες. Οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές μετατροπής ισχύος αποτελούν ένα αντικείμενο στο οποίο η Schneider Electric έχει μεγάλη εμπειρία. Οι δεξιότητες στο συγκεκριμένο πεδίο έχουν ζωτική σημασία στην προσπάθεια της Schneider Electric να καλύψει τις ανάγκες βασικών της αγορών, από κτιριακές εγκαταστάσεις και data centers, μέχρι παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, δίκτυα διανομής και εργοστάσια.
Για να καταφέρει να κατασκευάσει έναν super-compact πρωτότυπο μετατροπέα, η Schneider Electric δημιούργησε μία διεθνή ομάδα με ειδικούς σε θέματα τεχνολογίας και IT, στην οποία συμμετείχαν και τα μέλη του προγράμματος Edison της εταιρείας. Η φιλοσοφία της ομάδας ήταν περισσότερο υπέρ της αντοχής και της απόδοσης και λιγότερο υπέρ του μεγέθους, καθώς ο στόχος ήταν να σχεδιαστεί ένα πρωτότυπο το οποίο θα μπορούσε να παραχθεί εύκολα και με ανταγωνιστικό κόστος. Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο ερευνών, η εταιρεία υπέβαλε την πρότασή της τον Ιούλιο του 2015, και μαζί υπέβαλε και αιτήσεις για τέσσερις πατέντες. Ο μετατροπέας που παρουσίασε η Schneider Electric είχε τις διαστάσεις μιας compact φωτογραφικής μηχανής και συνολικό όγκο που δεν ξεπερνούσε τα 345 κυβικά εκατοστά (10cm x 8.5cm x 4cm), δύο φορές σχεδόν μικρότερο από την απαίτηση του διαγωνισμού.
«Με τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό και την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, η Schneider Electric έδειξε τη μεγάλη εμπειρία της σε θέματα τεχνολογίας και παράλληλα υπογράμμισε την ικανότητα της να δημιουργεί ομάδες με μέλη από διαφορετικά γνωστικά πεδία, οι οποίες προάγουν την καινοτομία», δήλωσε ο κ. Prith Banerjee, Chief Technology Officer και Executive Vice President στη Schneider Electric. «Έχοντας στα χέρια μας αυτό το πρωτότυπο, θα εργαστούμε με στόχο να το μετατρέψουμε σε πραγματικό προϊόν για τους πελάτες μας, βοηθώντας τους να μεταβούν πιο γρήγορα σε έναν καινούριο κόσμο ενέργειας».

Σχετικά με την Schneider Electric

H Schneider Electric είναι ο παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας και τον αυτοματισμό. Με 27 δις Ευρώ πωλήσεις το 2015, οι 160.000+ εργαζόμενοί της εξυπηρετούν τους πελάτες της σε περισσότερες από 100 χώρες, βοηθώντας τους να διαχειρίζονται την ενέργεια και τις διεργασίες τους με τρόπους που να είναι πιο ασφαλείς, αξιόπιστοι, αποδοτικοί και βιώσιμοι. Από τον πιο απλό διακόπτη έως το πιο σύνθετο λειτουργικό σύστημα, οι τεχνολογία, το software και οι υπηρεσίες μας βελτιώνουν τον τρόπο που οι πελάτες διαχειρίζονται και αυτοματοποιούν τις λειτουργίες τους. Οι διασυνδεδεμένες τεχνολογίες μας αναμορφώνουν τις βιομηχανίες, μετασχηματίζουν τις πόλεις και βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων. Στην Schneider Electric, αυτό το αποκαλούμε Life Is On. 

Διάλεξε το σωστό κλιματιστικό και κράτα το μια ζωή!

Αναβάθμισε το σπίτι σου σε 10 απλά βήματα

Αξιόπιστες λύσεις φωτισμού!

Ο σύμμαχός σας στην εξοικονόμηση ενέργειας

Τα πιο συχνά ψέματα για τα ενεργειακά τζάμια

Θερμομονωτικά χρώματα «Αντίδοτο» και στη ζέστη!

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Eτήσια Γενική Τακτική Συνέλευση του ΣΕΚΑ

Η ψήφος σας χάρισε στην Τήλο διπλή πρωτιά στην Ευρώπη!

Σχέδιο νόμου για την Ανακύκλωση

Κλιμακώνεται η υλοποίηση του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Η Nexans δίνει ενέργεια στη ζωή!

Όσο ζεσταίνεσαι τόσο εξοικονομείς!

Αντικατάσταση παλιών μετατροπέων!

Λέβητες οικονομίας, συμπυκνώνουν τα έξοδα!

Έξυπνη βαλβίδα νερού για 3πλό κέρδος!

Αξιολόγηση Απολογισμών Εταιρικής Υπευθυνότητας με επιστημονική προσέγγιση

Διάκριση σε 13 κορυφαίες εταιρείες βάσει των αξιολογήσεων CR Index & CRI Pass

περισσότερα »