Βραβείο για την Ecoplastika στα ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2016

Με το βραβείο περιβαλλοντικής ευαισθησίας, επιβραβεύθηκε η εταιρεία Ecoplastika, για την προσφορά της στο περιβάλλον.

Η Ecoplastika βραβεύτηκε για το ερευνητικό της έργο και την προσφορά της στο περιβάλλον με το Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ. Η τελετή απονομής των Βραβείων διοργανώθηκε για δωδέκατη συνεχή χρονιά από το ECOCITY και διεξήχθη το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016, στο συγκρότημα των Πηγών Καλλιθέας στη Ρόδο.

Συνολικά απονεμήθηκαν 27 βραβεία και ένας έπαινος, τα οποία συνοδεύθηκαν από το αγαλματίδιο που δημιούργησε ο Ροδίτης Γλύπτης και Κεραμίστας Κώστας Νεοφύτου.

Η Ecoplastika βραβεύτηκε για το ερευνητικό της έργο και την προσφορά της στο περιβάλλον καθώς απέδειξε ότι κατά την συναποτέφρωση μεταχειρισμένων ελαστικών σε τσιμεντοκλίβανους ένα ποσοστό της τάξης του 23% της ποσότητας των ελαστικών παραμένει στο τελικό παραγόμενο προϊόν. Με αυτήν την έννοια το ποσοστό αυτό προστίθεται στα ποσοστά της ανακύκλωσης των ελαστικών οχημάτων.

Η Ecoplastika μέσω της συμμετοχής της σε ερευνητικά προγράμματα για την τελική αξιοποίηση των ενδιάμεσων ή κύριων προϊόντων της μηχανικής επεξεργασίας των μεταχειρισμένων ελαστικών στοχεύει:

• Στην διεύρυνση των εναλλακτικών λύσεων για την απορρόφηση των προϊόντων ανακύκλωσης των ελαστικών
• Στην μείωση του προβλήματος της συσσώρευσης ολόκληρων ελαστικών στα ανακυκλωτήρια ελαστικών
• Στην βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων της τελικής αξιοποίησης των ελαστικών
• Στην εν γένει αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης των ελαστικών εντός των ορίων που επιβάλλονται από την περιβαλλοντική νομοθεσία.