Ίσες εργασιακές ευκαιρίες στη Schneider Electric

Οι ηγέτες της Schneider Electric συνεχίζουν την κινητοποίησή τους για την ισότητα των φύλων, υπογράφοντας το το πλαίσιο αρχών Women΄s Empowerment Principles (WEP).

Στο τέλος του Ιουνίου του 2016, 40 τοπικοί πρόεδροι της Schneider Electric, του παγκόσμιου ηγέτη στη διαχείριση ενέργειας και τον αυτοματισμό, επικύρωσαν το πλαίσιο αρχών Women΄s Empowerment Principles (WEPs) που ορίζεται από τους οργανισμούς UN Women και Global Compact. Οι συγκεκριμένοι ηγέτες επιβλέπουν περισσότερο από το 90 τοις εκατό των εργαζόμενων της Schneider Electric.

Οι υπογράφοντες το πλαίσιο αρχών WEP δεσμεύονται δημοσίως να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να παρέχουν στους άνδρες και στις γυναίκες ίσες εργασιακές ευκαιρίες αντάξιες των δυνατοτήτων τους. Θα πρέπει επίσης να παροτρύνουν τους εργαζόμενούς τους να συμβάλλουν στο αναπτυξιακό σχέδιο της επιχείρησης καθώς και να προωθήσουν μια πολιτική παροχής ίσων ευκαιριών ανάμεσα στα δύο φύλα, εντός του οργανισμού.
«Οι 40 υπογράφοντες του πλαισίου αρχών WEP της Schneider Electric αναδεικνύουν τη δέσμευση όλων των ηγετών μας στην ισότητα των φύλων καθώς και την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης αξίας στην κινητοποίηση των εργαζομένων», δήλωσε ο Olivier Blum, Chief Human Resources Officer and Executive Vice President, Schneider Electric. «Η συγκεκριμένη κίνηση αποδεικνύει την προθυμία των τοπικών διευθυντών μας να υιοθετήσουν όλοι τον ίδιο στόχο, αυτόν της συνεχούς ενδυνάμωσης της θέσης των γυναικών, εξασφαλίζοντας συνεχή δράση προς την εκπλήρωσή του. Το στοιχείο αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη των μακροπρόθεσμων αλλαγών. Η συγκεκριμένη κίνηση δείχνει, επίσης, ότι δεν επαναπαυτήκαμε μετά από τη βράβευση του Jean-Pascal Tricoire, Πρόεδρου & CEO της Schneider Electric, με το βραβείο “WEPs CEO Leadership Award”, αλλά εξακολουθούμε να ήμαστε σταθεροί στην επιδίωξη του οράματός μας».

Διαφορετικότητα στην ομάδα: προϋπόθεση για την απόδοση και την ποιότητα
Η επιδίωξη της ισότητας των φύλων αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη Schneider Electric. Ο Όμιλος είναι πεπεισμένος ότι η διαφορετικότητα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια επιτυχημένη επιχείρηση. Η προώθηση μιας πολιτικής με σκοπό την παροχή ίσων ευκαιριών στο γυναικείο φύλο, σε κάθε εργασιακό επίπεδο, αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς στόχους του Ομίλου, που ενισχύει τη αναγνωρισιμότητα του brand, καθώς και τις επιδόσεις της εταιρείας. Αποτελεί επίσης μέρος της ευρύτερης δέσμευσης της εταιρείας προς τη διαφορετικότητα και την κοινωνική ενσωμάτωση (diversity and inclusion).

Εδώ και αρκετά χρόνια, η Schneider Electric έχει δεσμευτεί ενεργά για την καλύτερη ενσωμάτωση των γυναικών σε όλα τα επίπεδα ιεραρχίας της εταιρείας, τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό επιτυγχάνεται με τέσσερις βασικούς τρόπους:

1. Διαθέτοντας ηγέτες οι οποίοι αποτελούν πρότυπα, ιδίως με την προσήλωσή τους στο πλαίσιο αρχών WEPs.
2. Αυξάνοντας τον αριθμό των πρωτοβουλιών για τη στήριξη της χειραφέτησης των γυναικών και την εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους, κυρίως μέσω της οργάνωσης σεμιναρίων «Women in Leadership».
3. Με την οργάνωση ενεργειών με θέμα τη διαχείριση της αλλαγής καθώς και την ενεργή συμμετοχή σε πρωτοβουλίες όπως η #HeForShe IMPACT 10x10x10, που εγκαινιάστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 2015.
4. Με την ευθυγράμμιση όλων των σημαντικών διαδικασιών και αποφάσεων διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού με σκοπό την επίτευξη αυτού του στόχου, κυρίως μέσω της καθιέρωσης μιας πολιτικής ίσων αμοιβών για τους εργαζόμενούς της.

Οι 40 χώρες που εκπροσωπούνται από τους υπογράφοντες το πλαίσιο WEP της Schneider Electric στο τέλος του Ιουνίου 2016 ήταν: η Αργεντινή, η Βολιβία, η Βραζιλία, η Καμπότζη, ο Καναδάς, η Χιλή, η Κίνα, η Κολομβία, η Δανία, το Εκουαδόρ, η Γερμανία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Ινδία, η Ινδονησία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Κορέα, το Λάος, η Μαλαισία, το Μεξικό, η Μογγολία, η Νορβηγία, η Παραγουάη, το Περού, η Φιλιππίνες, η Ρωσία, η Σιγκαπούρη, η Νότια Αφρική, η Ισπανία, η Σουηδία, η Ταϊβάν, η Ταϊλάνδη, η Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Ουρουγουάη, η Βενεζουέλα και το Βιετνάμ.

Σχετικά με την Schneider Electric


H Schneider Electric είναι ο παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας και τον αυτοματισμό. Με 27 δις Ευρώ πωλήσεις το 2015, οι 160.000+ εργαζόμενοί της εξυπηρετούν τους πελάτες της σε περισσότερες από 100 χώρες, βοηθώντας τους να διαχειρίζονται την ενέργεια και τις διεργασίες τους με τρόπους που να είναι πιο ασφαλείς, αξιόπιστοι, αποδοτικοί και βιώσιμοι. Από τον πιο απλό διακόπτη έως το πιο σύνθετο λειτουργικό σύστημα, οι τεχνολογία, το software και οι υπηρεσίες μας βελτιώνουν τον τρόπο που οι πελάτες διαχειρίζονται και αυτοματοποιούν τις λειτουργίες τους. Οι διασυνδεδεμένες τεχνολογίες μας αναμορφώνουν τις βιομηχανίες, μετασχηματίζουν τις πόλεις και βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων. Στην Schneider Electric, αυτό το αποκαλούμε Life Is On.
www.schneider-electric.com

Διάλεξε το σωστό κλιματιστικό και κράτα το μια ζωή!

Αναβάθμισε το σπίτι σου σε 10 απλά βήματα

Αξιόπιστες λύσεις φωτισμού!

Ο σύμμαχός σας στην εξοικονόμηση ενέργειας

Τα πιο συχνά ψέματα για τα ενεργειακά τζάμια

Θερμομονωτικά χρώματα «Αντίδοτο» και στη ζέστη!

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Eτήσια Γενική Τακτική Συνέλευση του ΣΕΚΑ

Η ψήφος σας χάρισε στην Τήλο διπλή πρωτιά στην Ευρώπη!

Σχέδιο νόμου για την Ανακύκλωση

Κλιμακώνεται η υλοποίηση του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Η Nexans δίνει ενέργεια στη ζωή!

Όσο ζεσταίνεσαι τόσο εξοικονομείς!

Αντικατάσταση παλιών μετατροπέων!

Λέβητες οικονομίας, συμπυκνώνουν τα έξοδα!

Έξυπνη βαλβίδα νερού για 3πλό κέρδος!

Αξιολόγηση Απολογισμών Εταιρικής Υπευθυνότητας με επιστημονική προσέγγιση

Διάκριση σε 13 κορυφαίες εταιρείες βάσει των αξιολογήσεων CR Index & CRI Pass

περισσότερα »