Η μεγαλύτερη εγκατάσταση μπαταριών ιόντων-λιθίου

Η νέα σύμβαση που υπέγραψε η Tesla για ένα έργο αποθήκευσης με μπαταρίες ιόντων-λιθίου, στις ΗΠΑ, αναμένεται να αποτελέσει το μεγαλύτερο το κόσμου.

Μία πρόσφατη διαρροή φυσικού αερίου στο Aliso Canyon, που οδήγησε στο κλείσιμο της συγκεκριμένης μονάδας, ανάγκασε την αρμόδια επιτροπή της Καλιφόρνια, να «τρέξει» ένα διαγωνισμό για ένα fast truck έργο, που θα αφορά την κατασκευή εγκαταστάσεων αποθήκευσης ενέργειας, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον, ελλείμματα ηλεκτρικής ενέργειας, εξαιτίας διακοπών του ρεύματος, οι οποίες φαίνεται να είναι και ο λόγος για το συμβάν.

Με δεδομένη λοιπόν και την ανάγκη για μία άμεση λύση, η Tesla αποτέλεσε τον μόνο πλειοδότη για την ανάληψη του έργου, το οποίο και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους. H Tesla επιλέχθηκε λοιπόν, για την παροχή ενός συστήματος Powerpack 20 MW / 80 MWh στον υποσταθμό Southern California Edison Mira Loma.

Πρόκειται για ένα τεράστιο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας, το οποίο όταν ολοκληρωθεί θα έχει τη δυνατότητα στην πλήρη ισχύ του, να παράξει ηλεκτρική ενέργεια, ικανή να καλύψει τις ανάγκες 2.500 νοικοκυριών, για μία ολόκληρη ημέρα. Θα είναι δε, το μεγαλύτερο έργο στον κόσμο, όσον αφορά τον τομέα των μπαταρία αποθήκευσης, ιόντων λιθίου.

Όπως ανακοίνωσε μάλιστα η ίδια η Tesla, το έργο αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα ακόμη και σε αυτό το περιορισμένο χρονικό διάστημα, εξαιτίας των κορυφαίων δυνατοτήτων του νέου Gigafactory της εταιρείας.
 

Ενεργειακά τζάμια: Τετραπλάσια αντοχή και μέγιστη προστασία!

Μόνωσε το σπίτι σου με χρηματοδότηση!

Κάντε την κουζίνα σας ... «πράσινη!»

«Προγραμμάτισε» το σπίτι σου και βάλε τέλος στις ενεργειακές διαρροές!

Ποιότητα στην θέρμανση, την ψύξη & την ύδρευση

Αξιόπιστη λύση στην εξοικονόμηση ενέργειας

Η Wilo φέρνει στην αγορά τη νέα Γενιά Κυκλοφορητών Yonos Pico

Νέα Φ/Β πλαίσια για υψηλές αποδόσεις!

Nέο ψυγείο InstaView Door-in-Door από την LG

Νέα μονάδα διαχείρισης απορριμάτων στην Ζάκυνθο

Συναντήσεις του Αν. ΥΠΕΝ εν όψει του νομοσχεδίου για την Ανακύκλωση

Διαρροή κειμένου της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου Ε.Ε. - Ιαπωνίας!

Γλίτωσε χρήμα από το ρεύμα τώρα!

Τα LED «νικητές» σε όλες τις συγκρίσεις!

Πρόσκληση στο φόρουμ «Επενδύοντας στις σιδηροδρομικές μεταφορές»

Υπέρβαση του ορίου όζοντος στην Αθήνα

Μεταξύ των κορυφαίων η INTERAMERICAN!

περισσότερα »