Η Conergy εγκαινιάζει εργαλείο σχεδίασης ηλιακών συστημάτων

Η Conergy, έχει εγκαινιάσει ένα εργαλείο σχεδιασμού ηλιακών συστημάτων, το «Conergizer», στο Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε να βοηθήσει τους χρήστες να καταληξουν στην καλύτερη λύση για φωτοβολταϊκά σε κάθε στέγη.

Η εταιρία πιστεύει ότι η κίνηση αυτή αναμένεται να επιτρέψει τη βιωσιμότητα πολλών ηλιακών έργων στο Ηνωμένο Βασίλειο που έχουν προηγουμένως ακυρωθεί, (επειδή τα κτίρια δεν είναι με νότιο προσανατολισμό ή οι στέγες έχουν καπνοδόχους ή και άλλα εμπόδια) και την αύξηση της ευαισθητοποίησης των βέλτιστων πρακτικών για ηλιακές εγκαταστάσεις.

Το ελεύθερο αυτό λογισμικό επιτρέπει στους χρήστες να εισάγουν κτιριακά δεδομένα, όπως τη θέση, τις διαστάσεις, τον τύπο στέγης και τα εμπόδια (όπως παράθυρα, καμινάδες κ.λπ.) για τη δημιουργία ενός 3D γραφικού μοντέλου. Με προσομοίωση του ηλιακού φωτός κατά τη διάρκεια του έτους, δίνει έμφαση στους τομείς της σκίασης, ώστε οι ηλιακοί συλλέκτες να μπορούν να τοποθετηθούν ανάλογα.

«Η ηλιακή ενέργεια μπορεί να είναι μια πολύ καλή επένδυση, αρκεί να βάλετε το σωστό πάνελ στη σωστή θέση», λέει ο Robert Goss, Διευθύνων Σύμβουλος της Conergy στο Ηνωμένο Βασίλειο.