ΟικοΕνεργειακή Κατοικία

Με τον όρο ΟικοΕνεργειακό σπίτι ονομάζουμε κτίσμα στο οποίο, το μεγαλύτερο μέρος των υλικών κατασκευής είναι φιλικό προς το περιβάλλον και παράλληλα επιτυγχάνεται υψηλή εξοικονόμηση ενέργειας.

Στο κτίριο ενσωματώνουμε δύο πολύ γνωστές μορφές Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τη φωτοβολταϊκή τεχνολογία για την παραγωγή ηλεκτρισμού και την ηλιοθερμική για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.

Η προκατασκευασμένη ΟικοΕνεργειακή κατοικία προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις συμβατικές κατασκευές, όπως: χαμηλό συνολικό κόστος υψηλή και σταθερή ποιότητα (πιστοποιήσεις από αναγνωρισμένους φορείς) χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση σταθερό εισόδημα για 25 έτη από το φωτοβολταϊκό. Συμπερασματικά, πρόκειται για μία κατασκευή χαμηλού κόστους, πλήρως αντισεισμική, με σταθερή υψηλή ποιότητα, φιλική με το περιβάλλον, ενώ παράλληλα διαθέτει ενσωματωμένο φωτοβολταϊκό σύστημα και ηλιακό θερμοσίφωνα στην στέγη της. Η ΟικοΕνεργειακή κατοικία παραδίδεται με το κλειδί στοχέρι και η εταιρεία μας αναλαμβάνει τόσο τη διεκπεραίωση της οικοδομικής άδειας όσο και την πλήρη κατασκευή και τη δανειοδότηση.

Αναλυτικότερα, από κατασκευαστικής πλευράς για την πραγματοποίηση των παραπάνω χρησιμοποιούνται υλικά όπως ο σίδηρος, οι ανακλαστικές οικολογικές βαφές, το ξύλο, το κεραμίδι, τα κεραμικά πλακάκια κ.λ.π. Το κύριο κομμάτι των λιγότερο φιλικών προς το περιβάλλον υλικών αφορά την θερμομόνωση και την υγρομόνωση.

Στο κομμάτι της εξοικονόμησης ενέργειας χρησιμοποιούνται επιλογές όπως θερμομονωτικό πλαίσιο με διπλά ή ενεργειακά τζάμια, ηλιακός θερμοσίφωνας τριπλής τροφοδοσίας (ηλιακή ακτινοβολία, ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο), ενώ στο κομμάτι της θέρμανσης των χώρων του εξοπλίζεται με πολλές εναλλακτικές λύσεις (καυστήρας και λέβητας πετρελαίου ή φυσικού αερίου, ενεργειακό τζάκι, αντλία θερμότητας αέρος – αέρος ή αέρος - νερού υψηλής ενεργειακής απόδοσης, γεωθερμία κ.λ.π.)

Συμπερασματικά, πρόκειται για μία κατασκευή η οποία είναι γενικά φιλική με το περιβάλλον, δεν είναι ρυπογόνα και προσφέρει άνεση και λειτουργικότητα, λόγω της εσωτερικής της διαρρύθμισης. Η όλη κατασκευή σέβεται την ανθρώπινη αισθητική καθώς και το άμεσο περιβάλλον στο οποίο πρόκειται να εγκατασταθεί.

Η εταιρεία παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στον τομέα της ενέργειας και δημιούργησε ένα πρόγραμμα μέσα από το οποίο μπορεί να γίνει πραγματικότητα η κατασκευή ΟικοΕνεργειακού κτιρίου σε συνεργασία με τον πελάτη, ώστε να μπορεί να βρεθεί λύση στα μέτρα των αναγκών που θέλει να καλύψει.

Η εταιρεία
Η ARVIS SOLAR Ε.Π.Ε., θυγατρική της ΑΡΒΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Α.Ε., ανήκει στον Όμιλο Περιβαλλοντικών Επιχειρήσεων «ARVIS» και είναι πιστοποιημένη κατά
ISO 9001:2008.
Τα προϊόντα και οι προσφερόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν τα παρακάτω.
-Μελέτη εφαρμογής, προμήθεια εξοπλισμού, θέση σε αποδοτική λειτουργία και
μακροχρόνια συντήρηση φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ενέργειας, μικρών
αιολικών συστημάτων καθώς και σταθμών παραγωγής ενέργειας από βιομάζα
-Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων για σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων –
ένταξη σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα από τις μεγαλύτερες Ελληνικές τράπεζες και
την Ευρωπαϊκή Ένωση
-Κατασκευή ΟικοΕνεργειακής κατοικίας υψηλής ενεργειακής κλάσης με σύγχρονα ποιοτικά
υλικά και ενσωματωμένο φωτοβολταϊκό σύστημα και ηλιακό θερμοσίφωνα
-Εισαγωγή και διανομή στην Ελλάδα των Γερμανικών συστημάτων ιχνηλάτισης ηλίου (trackers) δύο αξόνων της εταιρείας Solar-Trak GmbH
Παρέχουμε πλήρη τεχνική υποστήριξη από εξειδικευμένους μηχανικούς και τεχνικό προσωπικό τόσο στη φάση σχεδίασης των προϊόντων μας όσο και στη φάση της κατασκευής και της μακροχρόνιας συντήρησής τους.

Η Φιλοσοφία μας
Η ARVIS SOLAR Ε.Π.Ε. στελεχώνεται με έμπειρους επιστήμονες και τεχνικό προσωπικό για τη μελέτη, την εγκατάσταση και τη θέση σε λειτουργία και του πιο απαιτητικού έργου παραγωγής ή εξοικονόμησης ενέργειας.
Με γνώμονα τον σεβασμό προς το περιβάλλον και την ικανοποίηση των πελατών μας, συνεργαζόμαστε με τις πλέον γνωστές Ελληνικές εταιρείες και εισάγουμε προϊόντα αναγνωρισμένων οίκων του εξωτερικού με πολύχρονη εμπειρία στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Μεταξύ των άλλων στόχων μας είναι και η εκμετάλλευση, για λογαριασμό των οικιακών και εμπορικών πελατών μας, των πολύ ευνοϊκών κινήτρων, τα οποία έχουν θεσμοθετηθεί ή και πρόκειται να θεσμοθετηθούν στην αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Διάλεξε το σωστό κλιματιστικό και κράτα το μια ζωή!

Αναβάθμισε το σπίτι σου σε 10 απλά βήματα

Αξιόπιστες λύσεις φωτισμού!

Ο σύμμαχός σας στην εξοικονόμηση ενέργειας

Τα πιο συχνά ψέματα για τα ενεργειακά τζάμια

Θερμομονωτικά χρώματα «Αντίδοτο» και στη ζέστη!

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Eτήσια Γενική Τακτική Συνέλευση του ΣΕΚΑ

Η ψήφος σας χάρισε στην Τήλο διπλή πρωτιά στην Ευρώπη!

Σχέδιο νόμου για την Ανακύκλωση

Κλιμακώνεται η υλοποίηση του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Η Nexans δίνει ενέργεια στη ζωή!

Όσο ζεσταίνεσαι τόσο εξοικονομείς!

Αντικατάσταση παλιών μετατροπέων!

Λέβητες οικονομίας, συμπυκνώνουν τα έξοδα!

Έξυπνη βαλβίδα νερού για 3πλό κέρδος!

Αξιολόγηση Απολογισμών Εταιρικής Υπευθυνότητας με επιστημονική προσέγγιση

Διάκριση σε 13 κορυφαίες εταιρείες βάσει των αξιολογήσεων CR Index & CRI Pass

περισσότερα »