Βάσεις στήριξης από την ECO//SUN

Η ECO//SUN θέλοντας να διασφαλίσει τη βέλτιστη ποιότητα των βάσεων από αλουμίνιο, προσφέρει μία ευρεία γκάμα εξειδικευμένων προφίλ, για όλους τους τύπους των συλλεκτών και για όλες τις συνθήκες και τοποθεσίες εγκατάστασης.

Τα συστήματα στήριξης ECO//SUN, εξελίσσονται καθημερινά, μέσω της έρευνας, ανάπτυξης και εξέλιξης νέων προϊόντων, με σκοπό να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της κάθε εφαρμογής. Η εταιρεία διαθέτει μια σειρά συστημάτων στήριξης που δημιουργήθηκε για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών σε κεκλιμένες οροφές, στέγες ή κεραμοσκεπές, με άμεση εφαρμογή πάνω στις επιφάνειες οποιουδήποτε κτιρίου και για οποιονδήποτε τύπο στέγης. Επίσης, αναπτύχθηκε μία ξεχωριστή σειρά για χρήση σε δώματα κτιρίων, αυλές ή αγρούς, μονής και διπλής σειράς, σταθερής γωνίας ή με δυνατότητα χειροκίνητης ρύθμισης της κλίσης τους ανάλογα με την εποχή, για αύξηση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας. Ακόμα, σε όλες τις σειρές των βάσεων, η ECO//SUN παρέχει διαφορετικά προφίλ αλουμινίου, διασφαλίζοντας πάντα τη βέλτιστη σχέση ποιότητας-κόστους. Η εταιρεία μπορεί να παρέχει ολοκληρωμένα σύστημα στήριξης κατά παραγγελία (custom made) για την εκάστοτε ιδιαιτερότητα της στέγης ή του δώματος σας. Ιδιαίτερα στις βάσεις κεραμοσκεπής, ο τρόπος κατασκευής τους,  επιτρέπει την οποιαδήποτε παραμετροποίηση για την καλύτερη αξιοποίηση του χώρου εγκατάστασης. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι  η βάση τύπου «στέγαστρο» για κτιριακές εγκαταστάσεις σε δώματα, που αποτελεί την ιδανική λύση στις περιπτώσεις όπου η διαθέσιμη επιφάνεια δεν αρκεί ή υπάρχουν αρκετά εμπόδια για την τοποθέτηση της μέγιστης επιτρεπόμενης ισχύος, ακόμα και εάν η κλίση και ο προσανατολισμός δεν είναι ο βέλτιστος. Σύμφωνα με την εταιρεία, με το στέγαστρο αυτό επιτυγχάνεται το 100% της απόδοσης των πάνελ ρυθμίζοντας τον προσανατολισμό και την κλίση τους.

Για φωτοβολταϊκά πάρκα

Η ECO//SUN προχώρησε στην κατασκευή πολύ ενισχυμένων βάσεων, κατασκευασμένων από προφίλ αλουμινίου, διατομής 40Χ40 ή 80Χ40, προσδίδοντας έτσι στιβαρότητα κατασκευής και το μέγιστο δυνατό χρόνο ζωής. Διαθέτουν ειδικό κανάλι όδευσης των καλωδιώσεων συμβάλλοντας στην αισθητική, στην ταχύτητα εκτέλεσης της εγκατάστασης αλλά και στο χαμηλό κόστος.  Αναπτύχθηκε ένα εξειδικευμένο τηλεσκοπικό σύστημα που επιτρέπει στην εγκατάσταση να πραγματοποιείται με ακρίβεια χιλιοστού χωρίς να απαιτούνται επιπλέον κοψίματα, να επιτυγχάνεται η ευθυγράμμιση των Φ/Β ανεξάρτητα από την όποια ανομοιομορφία παρουσιάζει το έδαφος, να έχει μεγάλη αντοχή στις ανεμοπιέσεις και τέλος να μπορεί να ολοκληρώνεται η τοποθέτηση τους στον ελάχιστο δυνατό χρόνο. Ο ειδικός σχεδιασμός του συστήματος στήριξης επιτρέπει την κατασκευή του χωρίς την απαίτηση οικοδομικών εργασιών και θεμελιώσεων. Η μόνη εξτρά απαίτηση είναι περίπου 7m3 μπετόν (για εγκατάσταση 100 kW) ανάλογα με την περίπτωση-εφαρμογή. Ακόμα, είναι κατάλληλες και για εγκαταστάσεις ευρείας κλίμακας επιπέδου MW. Τέλος, τονίζουμε ότι τα συστήματα στήριξης ECO//SUN, έχουν πιστοποιηθεί από τον παγκοσμίως γνωστό φορέα πιστοποίησης TÜV Austria Group για την στατική τους επάρκεια, σύμφωνα με τον Ευροκώδικα 1 (EC1, ENV 1991 2-1, 2-3,2-4) και τον Ευροκώδικα 9 (DESIGN OF ALUMINIUM). Επίσης, έχουν σχεδιαστεί και μελετηθεί σύμφωνα με τους κώδικες του ισχύοντος Ελληνικού Αντισεισμικού Κανονισμού 2000 (ΕΑΚ 2000), ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στις καταπονήσεις από το ίδιο βάρος των Φ/Β, την ανεμοπίεση, την χιονόπτωση και την σεισμικότητα, προσφέροντας δυνατότητα επιλογής ανάλογα με την περιοχή τοποθέτησης.

Εταιρικό προφίλ 

Η ECO//SUN ασχολείται με το χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από το 1996. Αντικείμενο της εταιρείας είναι η έρευνα, ο σχεδιασμός, η εμπορία, η κατασκευή και η θέση σε λειτουργία συστημάτων σε οικιστικό ή βιομηχανικό επίπεδο όπως:

Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών
Συστήματα Back-up
Ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη
Αυτοματισμοί ενεργειακών συστημάτων
Ηλιακές αντλίες
Η εταιρεία αναλαμβάνει τη μελέτη και το σχεδιασμό του συστήματος, την προμήθεια των υλικών, την κατασκευή του συστήματος και προσφέρει 24ωρη τεχνική υποστήριξη με άμεση επιτόπια εξυπηρέτηση.
Η ECO//SUN δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα, στην Κύπρο και στα Βαλκάνια. Διαθέτοντας ένα ευρύ δίκτυο με περισσότερους από 100 συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα, αλλά και με την εμπειρία της και την τεχνογνωσία της, έχει καταφέρει να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε ζητήματα αδειοδότησης καθώς και στην υλοποίηση και τη συντήρηση ενός έργου, με στόχο τη μέγιστη απόδοση και το μηδενικό ρίσκο της επένδυσης των πελατών της.

www.ecosun.gr
Τηλ.: 2310 327914