Η CSP αγορά της Κίνας στα 3 GW ως το 2015

Η συγκεντρωτική ηλιακή ικανότητα (CSP) της Κίνας θα μπορούσε να αυξηθεί σε 3 GW μέχρι το 2015, αν και οι πιο συντηρητικές εκτιμήσεις δείχνουν τα 1 GW, σύμφωνα με έγγραφο της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών.

Το μεγαλύτερο ποσοστό βασίζεται στις προβλέψεις της Huatai United Securities και θα φέρει την αγοραία αξία σε περίπου RMB 45 δισ. (US $ 7,15 δισ.). Το χαμηλότερο ποσοστό αναφέρεται στο έγγραφο που προήλθε από το πενταετές σχέδιο της Εθνικής Υπηρεσίας Ενέργειας.

Εκτός από τα στοιχεία για την CSP, η SolarServer αποκαλύπτει ότι η έκθεση προβλέπει, επίσης, ότι η εγκατεστημένη ισχύς φωτοβολταϊκών της Κίνας θα φτάσει τα 10 GW μέχρι το 2015, συμπεριλαμβανομένων των 5 GW των μεγάλων έργων της ερήμου που συνδέονται στο δίκτυο, των 3 GW των διασυνδεδεμένων στο δίκτυο φωτοβολταϊκών έργων σε αστικές και αγροτικές περιοχές και των 2 GW των εκτός δικτύου φωτοβολταϊκών έργων.

Σύμφωνα με την Εθνική Αξιολόγηση Πόρων Ηλιακής Ενέργειας της Μετεωρολογικής Διοίκησης της Κίνας, η οποία επίσης αναφέρεται στο έγγραφο, η μέση ετήσια ηλιακή ακτινοβολία της Κίνας φτάνει έως και 1.500 kWh ανά τετραγωνικό μέτρο. Η αξιολόγηση έδειξε, επίσης, ότι περίπου το 3% της χώρας καταγράφει πάνω από 2.000 kWh ανά τετραγωνικό μέτρο ακτινοβολίας, με το υψηλότερο επίπεδο να καταγράφεται στο Νότιο Θιβέτ, στα 2.140 kWh.

Εν τω μεταξύ, οι προβλέψεις αναφέρουν ότι τα BIPV, CSP και CPV θα αποτελέσουν τις κορυφαίες τεχνολογίες στον τομέα των φωτοβολταϊκών.

Η κινεζική κυβέρνηση έχει προωθήσει την ανάπτυξη στην εγχώρια αγορά ηλιακής ενέργειας και στα μέσα Νοεμβρίου έκανε νέα πρόσκληση για νέα φωτοβολταϊκά συστήματα και εφαρμογές BIPV σε περιφερειακές κυβερνήσεις, στα πλαίσια του προγράμματος Golden Sun, για να ενισχύσει την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών στη χώρα.