Αμερικανοί και Γερμανοί κατασκευαστές, πρωτοπόροι στα μεγάλης κλίμακας ηλιακά

Αμερικάνοι και Γερμανοί κατασκευαστές δίνουν το έναυσμα για την ανάπτυξη ηλιακών συστημάτων κλίμακας κοινής ωφελείας, σύμφωνα με έρευνα.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Wiki-Solar, αναλυτή της βιομηχανίας, αποκαλύπτουν ότι επτά από τις έντεκα κορυφαίες κατασκευαστικές ηλιακών συστημάτων μεγάλης κλίμακας στον κόσμο, από 10 MW ή μεγαλύτερα, έχουν βάση τη είτε τη Γερμανία, ή τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, και είναι εταιρείες που αναπτύσσουν και εγκαθιστούν τα δικά τους έργα.

Τρεις, η First Solar, η SunPower και Hanwha Q.Cells (παλαιότερα γνωστή ως Q-Cells), επίσης, κατασκευάζουν τις δικές τους μονάδες.

Στην κορυφή της λίστας της Wiki-Solar είναι η First Solar, η οποία μετρά 572MW, 10MW ή και παραπάνω εγκαταστάσεων, σε 10 διαφορετικές περιοχές.

Η SunEdison βρίσκεται στη δεύτερη θέση, με 320MW σε 12 τοποθεσίες.

Ο Philip Wolfe της Wiki-Solar δήλωσε σχετικά: «Οι σταθμοί παραγωγής ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας, αποτελούν τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο τομέα της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και υπάρχουν πολλές εταιρείες οι οποίες «ελίσσονται» για μια θέση. Τα 8.000 MW παραγωγικής ικανότητας στη βάση δεδομένων μας, έχουν αναπτυχθεί από περίπου 120 διαφορετικές εταιρείες, αλλά οι πρώτες 25 αντιπροσωπεύουν το μισό της ικανότητας αυτής».