Η γερανογέφυρα βιομάζας CXT είναι διαθέσιμη σε κλάση λειτουργίας M6 έως 10 τόνους και M7 έως 8 τόνους.

Το βέλτιστο μέγεθος υδραυλικής αρπάγης τύπου «αχιβάδας» για τη γερανογέφυρα βιομάζας CXT επιλέγεται με βάση τις ανάγκες της παραγωγικής διαδικασίας.

Νέα γερανογέφυρα βιομάζας CXT

Η συμπαγής CXT γερανογέφυρα της Konecranes είναι πλήρως αυτοματοποιημένη για την διαχείριση διαφορετικών υλικών βιομάζας. Το λογισμικό της γερανογέφυρας, προσαρμοσμένο σε συνθήκες μονάδων διαχείρισης βιομάζας επιτρέπει στις εκάστοτε μονάδες παραγωγής ενέργειας να λειτουργούν αποδοτικά.

Η γερανογέφυρα CXT (με μικρότερο μέγεθος σε σύγκριση με την λύση του ταινιόδρομου μεταφοράς) είναι εξοπλισμένη με μία σειρά ευφυών χαρακτηριστικών (Smart Features), για τη μεταφορά υλικών, όπως τύρφη, θρύμματα ξύλου ή λύματα. Ένα από αυτά είναι το σύστημα Αποφυγής Χαλάρωσης Συρματόσκοινων (Slack Rope Prevention), το οποίο αποτρέπει τόσο την χαλάρωση των συρματόσκοινων του βαρούλκου όσο και την ανεπιθύμητη σε κάθε περίπτωση κλίση της αρπάγης. Ένα δεύτερο χαρακτηριστικό είναι το Σύστημα Απόσβεσης Ταλάντωσης (Sway Control) το οποίο ελαχιστοποιεί την ταλάντωση του αιωρούμενου φορτίου (αρπάγης) μειώνοντας έτσι δραματικά και τον μέσο χρόνο κύκλου εργασίας διατηρώντας το φορτίο σταθερό στο σύνολο της προοριζόμενης διαδρομής του. Ένα ακόμα ευφυές χαρακτηριστικό της CXT γερανογέφυρας βιομάζας είναι η εφαρμοσμένη τεχνολογία της Εκτεταμένου Εύρους Ταχύτητας (ESR), η οποία αυξάνει την παραγωγικότητα της γερανογέφυρας επιτρέποντας στο βαρούλκο να λειτουργεί σε υψηλότερη από την ονομαστική ταχύτητα ανύψωσης όταν η αρπάγη είναι άδεια, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τους χρόνους κύκλων λειτουργίας.

Σύντομα, η CXT, η οποία εκτός των άλλων είναι αθόρυβη και μειώνει κατά πολύ τις εκπομπές καυσαερίων και σκόνης, θα είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα, όπως δήλωσε ο κ. Κουτσουβέλης Γεράσιμος, Business Development Manager Ελλάδας και Κύπρου.

Η Konecranes με τη CXT προσφέρει, εκτός από τη διαχείριση βιομάζας και συντήρηση για μια απρόσκοπτη παραγωγική διαδικασία, ξεκινώντας από την προληπτική ή τακτική συντήρηση του ανυψωτικού εξοπλισμού έως και την εξολοκλήρου διαχείρισή του (χειρισμός και συντήρηση). Στις ανωτέρω υπηρεσίες θα πρέπει να προστεθούν και αυτές της αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού όλων των τύπων βιομηχανικών γερανών.

Προδιαγραφές της CXT γερανογέφυρα βιομάζας:

Οι συνθήκες που επικρατούν σε αίθουσες επεξεργασίας βιομάζας, όπως σκόνη και υψηλή υγρασία, έχουν ληφθεί υπόψη και εξοπλισμός και τεχνολογία όπως θερμαντήρες, μετατροπείς συχνότητας (inverters) και αναβαθμισμένη κλάση προστασίας έχουν εγκατασταθεί σε βασικά στοιχεία του εξοπλισμού όπως είναι οι κινητήρες.

Όλο το ηλεκτρικό κύκλωμα της γερανογέφυρας τοποθετείται συνήθως πάνω σε αυτήν, στις γερανογέφυρες βιομάζας ωστόσο ο πίνακας ελέγχου τοποθετείται για εύκολη και εργονομική πρόσβαση στο επίπεδο του δαπέδου. Εναλλακτικά μπορεί να τοποθετηθεί στην αίθουσα ελέγχου του πελάτη.

Το βέλτιστο μέγεθος υδραυλικής αρπάγης τύπου «αχιβάδας» επιλέγεται με βάση τις ανάγκες της παραγωγικής διαδικασίας του πελάτη. Αρπάγη με δύο κελύφη (τύπου orange peel) είναι επίσης διαθέσιμη.

Η γερανογέφυρα βιομάζας CXT είναι διαθέσιμη σε κλάση λειτουργίας M6 έως 10 τόνους και M7 έως 8 τόνους. Αν απαιτείται υψηλότερη ανυψωτική ικανότητα για πιο βαριά φορτία ή υψηλότερη κλάση λειτουργίας, η Konecranes διαθέτει τη σειρά γερανογεφυρών GL, η οποία αποτελεί επίσης μια αξιόπιστη και αποδοτική λύση και έχει ήδη δοκιμαστεί σε διάφορα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας σε όλο τον κόσμο.