Υπέργεια δεξαμενή υγραερίου της Coral Gas για οικιακή χρήση

Η Φιάλη Υγραερίου της Coral Gas με ειδική βαλβίδα ασφαλείας (FLV) προσφέρει κάθε στιγμή διπλό επίπεδο ασφάλειας.

www.coralgas.gr

Υγραέριο οικονομίας

Αξιοπιστία, οικονομία και προστασία του περιβάλλοντος προσφέρει το υγραέριο με προηγμένη τεχνολογία, το οποίο, βρίσκει πολλαπλές εφαρμογές, μειώνοντας και τα έξοδα θέρμανσης σε σχέση με το πετρέλαιο, ακόμη και κατά 30%.

Η παραδοσιακή λύση του υγραερίου συνεχίζει να αποτελεί κορυφαία πρόταση αυτονομίας και οικονομίας στη θέρμανση των κατοικιών, αλλά πλέον και σε μία σειρά από άλλες ενεργειακές ανάγκες, ενώ η εξέλιξη της τεχνολογίας γύρω από τη χρήση του, παρέχει ασφάλεια, ευκολία και ευελιξία.

Τι είναι το υγραέριο
Υγραέρια  χαρακτηρίζονται οι υδρογονάνθρακες Προπάνιο και Βουτάνιο καθώς και τα Μείγματα τους, τα οποία προέρχονται είτε από τα κοιτάσματα Φυσικού Αερίου των οποίων αποτελούν συστατικό είτε όπως συμβαίνει στην Ελλάδα από την Διύλιση του αργού πετρελαίου. 
Το υγραέριο είναι κατάλληλο για πληθώρα ενεργειακών αναγκών, εξαιτίας της αξιοπιστίας του, αλλά και επειδή αποτελεί μία οικονομική λύση, η οποία είναι ταυτόχρονα και φιλική προς το περιβάλλον. 

Οι εφαρμογές του υγραερίου
Το υγραέριο διατίθεται σε πληθώρα συσκευασιών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μία σειρά από διάφορους τομείς των επιχειρήσεων αλλά και του σπιτιού. Συγκεκριμένα, εφαρμογές του υγραερίου έχουμε για τα εξής:
- τη Βιομηχανία, όπως σε χαρτοβιομηχανίες , βιομηχανίες δομικών υλικών, τροφίμων, κλωστοϋφαντουργίες κλπ,
- τη Βιοτεχνική επαγγελματική χρήση, όπως στα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, τα αρτοποιία, τα πλυντήρια ρούχων και τις εταιρίες μεταποίησης,
- την Αγροτική παραγωγή, όπως στα τυροκομεία, τα εκκοκκιστήρια, τα ξηραντήρια καπνού-καλαμποκιού, τα θερμοκήπια και τα πτηνοτροφεία,
- το Auto gas, για την κίνηση δηλαδή των οχημάτων, αλλά και για
- την Οικιακή χρήση*, καθώς το υγραέριο μπορεί να καλύψει στο σπίτι, την κεντρική θέρμανση, το ζεστό νερό, το μαγείρεμα, το ενεργειακό τζάκι, αλλά ακόμη και τη θέρμανση της πισίνας, ή τον κλιματισμό το καλοκαίρι.
*Υγραέριο μπορεί να τοποθετηθεί ακόμη και σε πολυκατοικίες ή συγκροτήματα σπιτιών, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει ο απαραίτητος ελεύθερος χώρος, αλλά και η συναίνεση όλων των ενοίκων-ιδιοκητών. Αντίθετα μία συστοιχία φιαλών μπορεί να τοποθετηθεί ακόμη και στο μπαλκόνι ενός διαμερίσματος, αρκεί φυσικά, να υπάρχει η σχετική άδεια.

Η εγκατάσταση της δεξαμενής
Για την τοποθέτηση μιας δεξαμενής υγραερίου για οικιακή χρήση θεωρούνται ως βασικές προϋποθέσεις, τα εξής:
1. Ένας ελεύθερος χώρος τουλάχιστον 3 μέτρων γύρω από τη δεξαμενή, (απαιτούμενος χώρος περίπου 8m x 7m) μακριά από εστίες ανάφλεξης, σε χώρους με καλό εξαερισμό, και 
2. Η ύπαρξη ασφαλούς πρόσβασεως και στάθμευσης βυτιοφόρου σε απόσταση max 25m από το χώρο που θα τοποθετηθεί η δεξαμενή.
Ακόμη όμως κι αν δεν υπάρχουν οι παραπάνω βασικές προϋποθέσεις  για την τοποθέτηση της δεξαμενής του υγραερίου, μπορεί κανείς να επωφεληθεί και από τις εναλλακτικές λύσεις που προσφέρει το υγραέριο, με τις φιάλες υγραερίου FLV της Coral Gas που προσφέρουν ασφάλεια, αυτονομία και οικονομία. Όσον αφορά δε, την εγκατάσταση αυτή καθαυτή σε ένα σπίτι, αναγκαία είναι έκτος των ειδικών συσκευών Υγραερίου (Λέβητας, Καυστήρας), ένα δίκτυο σωληνώσεων  υγραερίου (εξωτερικό ή εσωτερικό, ή και τα δύο μαζί) και μια ειδική Δεξαμενή (υπόγεια ή υπέργεια).
Παράλληλα, με τη συμβολή των έμπειρων και εκπαιδευμένων τεχνικών συνεργατών μιας εταιρείας όπως η Coral Gas για παράδειγμα, μπορεί κανείς να επιλέξει τον τύπο της δεξαμενής, τη χωρητικότητα και τη θέση της ανάλογα με το δικό του χώρο και τις προσωπικές του ανάγκες, ώστε άμεσα, γρήγορα και εύκολα να γίνει η τοποθέτησή και η εγκατάσταση της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Coral Gas μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, αναλαμβάνει και τον εφοδιασμό του κάθε σπιτιού με υγραέριο, προσφέροντας έτσι την ευκαιρία να απολαύσει κανείς άμεσα τα οφέλη από τη χρήση του. 

Υπόγεια δεξαμενή
Για μεγαλύτερη ασφάλεια, αλλά και για τη διατήρηση της αισθητικής του κήπου, η δεξαμενή του υγραερίου, μπορεί να τοποθετηθεί και υπόγεια. Μετά από την εγκατάσταση μιας υπόγειας δεξαμενής, μπορεί κανείς να φυτέψει γρασίδι ή φυτά στην επιφάνεια του εδάφους έτσι ώστε μόνο οι πείροι οριοθέτησης και ένα μικρό κάλυμμα επιθεώρησης να υποδεικνύουν την παρουσία της. 
Σε αυτή την περίπτωση, ένα σύστημα καθοδικής προστασίας εξασφαλίζει την προστασία της δεξαμενής από τη διάβρωση, το οποίο και μπορεί να ελεγχθεί με ελάχιστη προσπάθεια και χωρίς να χρειαστεί παρέμβαση στη δεξαμενή ή να προκληθεί φθορά στον κήπο. Οι υπόγειες δεξαμενές έχουν αντίστοιχη χωρητικότητα από 1.000 έως 4.000 λίτρα.

Το κόστος και η εξοικονόμηση 
Οι τιμές των καυσίμων αλλάζουν καθημερινά και μάλιστα όχι με τον ίδιο τρόπο για κάθε καύσιμο, καθώς εξαρτώνται άμεσα και από τις γενικότερες γεωπολιτικές εξελίξεις. Γενικά όμως, το υγραέριο είναι ένα οικονομικό καύσιμο και ανάλογα με την περίοδο προσφέρει αυτονομία και οικονομία έως και 30% σε σχέση με το πετρέλαιο. 
Εξαιτίας των πολλών πλεονεκτημάτων του, όπως η υψηλή ενεργειακή απόδοση του, από τη μεγάλη του θερμογόνο δύναμη, ο υψηλός βαθμός απόδοσης της καύσης του, αλλά και το μειωμένο κόστος συντήρησής του, κάθε νοικοκυριό επιτυγχάνει σημαντική εξοικονόμηση στα λειτουργικά του έξοδα. 
Ως καθαρά ενδεικτικές τιμές και βάσει της αγοράς στην Αθήνα, η τιμή της δεξαμενής υπολογίζεται στα 1.000 με 1.500 ευρώ, ενώ το κόστος της κάθε φιάλης κυμαίνεται κοντά στα 18 με 22 ευρώ.

Με την… υπογραφή της Coral Gas
Μία από τις κορυφαίες επιλογές για την εγκατάσταση υγραερίου, αλλά και για τις after sales υπηρεσίες που προσφέρει στους πελάτες της, είναι και αυτή της Coral Gas. Με την υποστήριξη του Ομίλου της Motor Oil που έχει ένα από τα πλέον σύγχρονα και ευέλικτα διυλιστήρια στην Ευρώπη, η εταιρεία μπορεί να διασφαλίζει τον αδιάλειπτος εφοδιασμό του υγραερίου. H διανομή του υγραερίου για το κάθε σπίτι ξεχωριστά, γίνεται απευθείας από τις εγκαταστάσεις της μέσω ενός μεγάλου στόλου βυτιοφόρων, ο οποίος και φροντίζει για την εξασφάλιση της σωστής ποιότητας και της σωστής ποσότητας σε κάθε παράδοση. Η τεχνογνωσία της Coral Gas δε, πηγάζει από την πολύχρονη εμπειρία της σε θέματα υγραερίου και τη βαθιά γνώση των κανονισμών και πρακτικών που ακολουθούνται παγκοσμίως, ενώ το έμπειρο δίκτυο συνεργατών της, με τον έλεγχο και την καθοδήγηση της Τεχνικής της Διεύθυνσης, εξασφαλίζει ασφάλεια και αξιοπιστία.


Εάν χρειάζεστε πληροφορίες για το υγραέριο (lpg) , καλέστε στο
+30 210-9491000

Coral Gas A.E.B.E.Y.
Γεωργίου Αβέρωφ 26-28,
TK 142 32
Περισσός, Αθήνα