Η CHEP είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της παροχής λύσεων διαχειριζόμενων και επαναχρησιμοποιήσιμων συσκευασιών με δυνατότητα επιστροφής.

Η παλέτα P0604B είναι πιο ελαφριά από την παλέτα ενός τετάρτου που χρησιμοποιείται ως τώρα, καθώς ζυγίζει πλέον 1,9 kg έναντι των 2,1 kg.

Νέα γενιά παλετών ενός τετάρτου από την CHEP

Διαβάστηκε από 2071 αναγνώστες -

Η CHEP, η κορυφαία εταιρεία παροχής λύσεων ενοικίασης παλετών και εμπορευματοκιβωτίων, παρουσίασε τη νέα γενιά πλαστικών παλετών ενός τετάρτου (Quarter Pallet) που διατίθενται ήδη σε περισσότερους από 1.400 πελάτες στη Γερμανία.

 
Το νέο αυτό προϊόν είναι η απάντηση της CHEP στην απαίτηση της αγοράς για μειωμένο κόστος, μεγαλύτερη αποδοτικότητα και μείωση ρύπων.

Η νέας γενιάς παλέτα ενός τετάρτου (P0604B) της CHEP, έχει διαστάσεις 600 x 400 mm και έρχεται να αντικαταστήσει την υφιστάμενη αντίστοιχη παλέτα (P0604A), η οποία κυκλοφόρησε στην αγορά πριν από 20 χρόνια και πλέον. Το νέο προϊόν διαθέτει προηγμένα χαρακτηριστικά που παρέχουν καλύτερες δυνατότητες στοίβαξης, κορυφαία σταθερότητα και ευκολότερο χειρισμό. Επιπλέον, προσαρμόζεται πιο σταθερά και γρήγορα στα πολυλειτουργικά διαφημιστικά σταντ των πελατών. Αναμένεται ότι θα τύχει θερμής υποδοχής, ιδίως από τους κατασκευαστές και τους εμπόρους λιανικής πώλησης που αναζητούν μια πρωτοποριακή και εύχρηστη πλαστική πλατφόρμα μεταφοράς.

Η νέας γενιάς παλέτα ενός τετάρτου της CHEP έχει υποβληθεί σε εντατικούς και σχολαστικούς ελέγχους και έχει πάρει έγκριση από ανεξάρτητους φορείς όπως, μεταξύ άλλων, το ινστιτούτο Fraunhofer Institute στη Γερμανία, ενώ έχει πιστοποιηθεί κατά το πρότυπο GS . Ο Δρ Volker Lange, Επικεφαλής Επιμελητείας Συσκευασίας και Εμπορίου του Fraunhofer Institute, δήλωσε: «Η ανθεκτικότητα της νέας παλέτας ενός τετάρτου της CHEP έχει υποβληθεί σε εκτενείς δοκιμές στο εργαστήριο συσκευασίας του ινστιτούτου Fraunhofer IML. Στο εργαστήριό μας επιβεβαιώθηκε η σταθερότητα του νέου σχεδιασμού από άποψη στατικής, δυναμικής και κλιματικών συνθηκών, σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο παλέτας ενός τετάρτου της CHEP. Η πραγματοποίηση περισσότερων από 30 επαναλήψεων ανά δοκιμή διασφαλίζει την πιστότητα των αποτελεσμάτων».

Η παλέτα P0604B είναι πιο ελαφριά από την παλέτα ενός τετάρτου που χρησιμοποιείται ως τώρα, καθώς ζυγίζει πλέον 1,9 kg έναντι των 2,1 kg.
Το μειωμένο ύψος στοίβαξης σημαίνει ότι 36 νέες παλέτες μπορούν να στοιβάζονται σε ένα φορτηγό, σε σχέση με τις 30 παλέτες του προηγούμενου μοντέλου, προσφέροντας εξοικονόμηση χώρου κατά 20%, με την οποία μειώνεται ο αριθμός των φορτηγών που κινούνται στο δρόμο, αλλά και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Η P0604B θα είναι πιστοποιημένο Carbon Neutral προϊόν, γεγονός που σημαίνει ότι οι ήδη μειωμένες εκπομπές CO2 για τη νέα παλέτα, αντισταθμίζονται με έργα αναδάσωσης.

Ο Christophe Campe, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της CHEP για θέματα λειτουργιών στη Γερμανία, δήλωσε: «Οι προσπάθειές μας να παρέχουμε καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα επικεντρώνονται στη δημιουργία βελτιωμένων αλυσίδων προμηθειών σε συνεργασία με τους πελάτες μας. Η νέας γενιάς παλέτα του ενός τετάρτου υπογραμμίζει την επιτυχημένη πορεία μας ως κορυφαία εταιρεία παροχής λύσεων για την κοινή χρήση παλετών και εμπορευματοκιβωτίων».

Για να προσδιορίσει τον βαθμό στον οποίο ήταν απαραίτητος ο σχεδιασμός μιας νέας παλέτας ενός τετάρτου,
η CHEP διεξήγαγε μια σειρά workshops με τίτλο Last Mile Solutions σε επτά ευρωπαϊκές χώρες, στα οποία συμμετείχαν κατασκευαστές, έμποροι λιανικής και εταιρείες Logistics, εκπροσωπώντας όλο το φάσμα της διανομής. Ο στόχος των workshops ήταν να προσδιοριστούν οι ελλείψεις και τα αδύνατα σημεία στο τελευταίο τμήμα της μεταφοράς (last mile) στην αλυσίδα διανομής, το οποίο αντιστοιχεί στο 65% περίπου των δαπανών της αλυσίδας, κυρίως λόγω των πολλών και διαφορετικών τύπων πλατφόρμας και των αυξημένων προσπαθειών που απαιτούνται για τον ανεφοδιασμό εντός των καταστημάτων.

Η ανάπτυξη του μοντέλου P0604B που προέκυψε από τις μελέτες, ξεκίνησε πριν από 18 μήνες και πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Καινοτομιών της CHEP, στο Ορλάντο της Φλόριντα, με τη συμβολή ειδικών εντός και εκτός εταιρείας και τη συνεργασία με βασικούς χρήστες. Η CHEP είχε θετική ανταπόκριση μετά τη δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία, με τη συμμετοχή 75 πελατών και συνεργατών, στους οποίους συγκαταλέγονταν κατασκευαστές, έμποροι λιανικής, κατασκευαστές προθηκών, εταιρείες υπηρεσιών συσκευασίας και εταιρείες Logistics.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ