Η IKEA επενδύει σε ελαστικές επιφάνειες LED

Διαβάστηκε από 1525 αναγνώστες -

Η IKEA επένδυσε στην Design LED Products, ενσωματώνοντας τα καινοτόμα, ελαστικά LED πλακίδια (tiles) της εταιρείας σε διάφορα προϊόντα για το σπίτι.

 

Τα φωτεινά πλακίδια της Design LED Products είναι λεπτά, ελαστικά και με χαμηλό κόστος. Χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια από το συμβατικό φωτισμό και έχουν έως και εικοσαπλάσιο χρόνο ζωής, σύμφωνα με τα στοιχεία της IKEA. Έχουν επίσης τη δυνατότητα να συνδεθούν μεταξύ τους, ανάλογα με την εκάστοτε χρήση τους.

Τα LED είναι ενσωματωμένα σε ένα λεπτό και εύκαμπτο διαφανές φιλμ με τυπωμένη οπτική επιφάνεια. Το μοτίβο επιφάνειας διέπει την ομοιομορφία και τη γωνία του φωτός που παράγεται και μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με το τι απαιτείται.

Μπορούν να παραχθούν σε μία ποικιλία χρωμάτων και έχουν τη δυνατότητα  να δημιουργήσουν μέχρι και 20.000 lumens φωτός ανά τετραγωνικό μέτρο. Μονάδες πλακιδίων μπορούν να δημιουργηθούν σε οποιοδήποτε μέγεθος ή σχήμα μέχρι 1m. Παραδείγματα πιθανών χρήσεων περιλαμβάνουν τη χρήση τους σε κομμάτια επίπλων, φωτιστικά χωρίς λαμπτήρες ή ως οπίσθιος φωτισμός για την τηλεόραση.

«Αυτή η τεχνολογία ανοίγει φανταστικές δυνατότητες για καινοτόμα σχέδια με τη χρήση ενεργειακά αποδοτικών LEDs», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΙΚΕΑ GreenTech, Christian Ehrenborg, σε δελτίο τύπου. «Η συνεργασία είναι μια σαφής στρατηγική, κατάλληλη για την ΙΚΕΑ και τον στόχο μας προσφέρουμε βιώσιμα, προσιτά και ελκυστικά προϊόντα για εκατομμύρια ανθρώπους».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ