Η πράσινη τεχνολογία στο πλευρό του ιδιώτη

Διαβάστηκε από 1518 αναγνώστες -

Η πράσινη τεχνολογία εξελίσσεται πολύ γρήγορα, με καινοτομίες για καλύτερα σχέδια, προσφέροντας σημαντική εξοικονόμηση σε ιδιώτες.

 

Όση περισσότερη ενέργεια εξοικονομούμε, τόσο το καλύτερο, με τη ρύπανση που προκαλείται από την καύση ορυκτών καυσίμων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Τα νέα gadget επικεντρώνονται στο να κάνουν τα νοικοκυρά πιο πράσινα και πιο ενεργειακά αποδοτικά.

Η Solar Energy Industries Association πιστεύει ότι είναι δυνατόν για την ηλιακή τεχνολογία ζεστού νερού, να μειώσει την παγκόσμια παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα και να παρέχει το 8% της συνολικής ενέργειας θέρμανσης και ψύξης στα νοικοκυριά. Η ηλιακή τεχνολογία ζεστού νερού είναι περίπου 120 ετών, αλλά εξακολουθεί να δέχεται αυτοσχεδιασμού, για να γίνει πιο χρήσιμη. Χρησιμοποιεί μαύρα μεταλλικά κουτιά, τοποθετημένα στις στέγες, για τη συλλογή ηλιακής ενέργειας και την αξιοποιησή της για τη θέρμανση του νερού.

Οι έξυπνες θερμοστάτες είναι αποτελεσματικοί επιτρέποντας στα νοικοκυριά να είναι πιο ενεργειακά αποδοτικα. Μπορούν να αλλάξουν και να προσαρμόσουν το σύστημα ψύξης ή θέρμανσης, σύμφωνα με τις καιρικές συνθήκες και τις συνήθειες των κατοίκων. Ο Nest Learning θερμοστάτης, για παράδειγμα, έχει έξι αισθητήρες για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας, της κίνησης, του φωτός και της υγρασίας. Παίρνει μια εβδομάδα για να προσαρμοστεί στο περιβάλλον του σπιτιού και προσαρμόζεται με τα προγράμματα των ιδιοκτητών, για την αλλαγή της ρουτίνας θέρμανσης και ψύξης.

Σπίτια και γραφεία εκπέμπουν μικρή ποσότητα ενέργειας όλη την ημέρα. Αυτή η μικρή ποσότητα ενέργειας συλλέγεται μέσω μιας εξελισσόμενης τεχνολογίας, με αρκετές ιδιωτικές εταιρείες να επικεντρώνονται σε αυτή την τεχνολογία εδώ και αρκετό καιρό. Η SolePower σχεδιάζει να προωθήσει ένα νέο είδος σόλας για παπούτσια, που παράγει ενέργεια από τα βήματα. Αυτή η ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση κινητών τηλεφώνων.

Υπάρχουν απομακρυσμένες περιοχές όπου η ενέργεια δεν είναι εύκολα διαθέσιμη. Για τους κατοίκους αυτών των περιοχών, να εισάγουν πετρέλαιο ή άλλα ορυκτά καύσιμα είναι δύσκολο. Για να λυθεί αυτό το πρόβλημα, μια εταιρεία από τη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, η Altaeros, έχει καταλήξει στο μοναδικό BAT, ή αλλιώς πλωτό αερομεταφερόμενο σύστημα ανεμογεννητριών (Buoyant Airborne Turbine). Αυτό το σύστημα αποτελείται από ένα κυλινδρικό αερόπλοιο εφοδιασμένο με μία ανεμογεννήτρια. Επιπλέει 1000 πόδια πάνω από το έδαφος και παράγει ενέργεια από τον άνεμο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ