Σεμινάρια για το Σύστημα Αξιολόγησης και Πιστοποίησης κτιρίων

Διαβάστηκε από 2769 αναγνώστες -

Το ELGBC διοργανώνει παρουσιάσεις LEED O+M 251 Certification System στη Θεσσαλονίκη (6-7 Νοεμβρίου) σχετικά με το σύστημα πιστοποίησης κτιρίων στη λειτουργία και συντήρηση.

 
Στο πλαίσιο των στόχων και δράσεών του για την προώθηση των σύγχρονων αρχών, μεθόδων και τεχνικών της αειφόρου δόμησης κτιρίων και κατασκευών, ο μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός ELGBC συνεχίζει την σειρά ενημερωτικών ημερίδων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων, διοργανώνοντας διήμερη παρουσίαση του συστήματος πιστοποίησης κτιρίων στη λειτουργία και συντήρηση, στην Ελλάδα και την διεξαγωγή σεμιναρίου για:

  • LEEDv4 O+M 251: Implementation on EU projects: Case studies, benefits and lessons learned - Αθήνα
  • LEEDv4 O+M 251: Understanding the building: Operation and Maintenance LEED v4 Rating Systems, Understanding Energy modeling – Case studies – Certified projects for office and retail buildings - Θεσσαλονίκη

Το σύστημα περιβαλλοντικής αξιολόγησης LEED O+M 251, αποτελεί ένα από τα νεότερα και σημαντικότερα εργαλεία για το σχεδιασμό, την λειτουργία και την συντήρηση κτιρίων αειφόρου δόμησης, με παγκόσμια αναγνώριση του ηγετικού του ρόλου. Το σύστημα αναπτύσσεται διαρκώς και επεκτείνεται δυναμικά στο διεθνή χώρο, έχοντας καθοδηγήσει την αξιολόγηση μεγάλου αριθμού σύγχρονων κτιρίων. Το εκπαιδευτικό σεμινάριο, με αντικείμενο την παρουσίαση των βασικών αρχών και των εισαγωγικών γνώσεων του LEEDv4 O+M 251, απευθύνεται σε επαγγελματίες στελέχη επιχειρήσεων & stakeholders, που ενδιαφέρονται για τα ζητήματα της σύγχρονης αειφόρου δόμησης, για την απόκτηση ειδικότερων γνώσεων σε βασικές θεματικές περιοχές του πολυδιάστατου και δυναμικού αυτού πεδίου και ακόμη για να επεκτείνουν την εμπειρία τους και να ενισχύσουν τα επαγγελματικά τους προσόντα. Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν σταθερή κατανόηση εννοιών και στρατηγικών, πίσω από επιτυχημένο πιστοποιημένο έργο. Θα διδαχθούν τις έννοιες και του στόχους του συστήματος αξιολόγησης LEED O+M 251, μέσα από την κατανόηση των προϋποθέσεων, των credits, και των συνεργιών μεταξύ των κατηγοριών.


Το Σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη την πρώτη ημέρα θα καλύψει τα ακόλουθα θέματα:
• Εισαγωγή στο σύστημα πιστοποίησης LEED O+M 251.
• Προσδιορισμός των απαιτήσεων και των στρατηγικών.
• Σχέδιο για βασικές απαιτήσεις και τεκμηρίωση του συστήματος.
• Παραδείγματα εφαρμογής.

Το Σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη την δεύτερη ημέρα θα καλύψει τα ακόλουθα θέματα:
• Εισαγωγή στην ενεργειακή προσημείωση.
• Case studies.
• Πιστοποιημένα κτίρια γραφείων και εμπορικής χρήσης.

Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής παρακαλούμε να συμπληρώσετε την αίτηση που υπάρχει στο www.elgbc.gr και να την αποστείλετε στην διεύθυνση [email protected] του ELGBC για τα περαιτέρω. Η συμμετοχή σας, θα επιβεβαιωθεί από το ELGBC. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Το σεμινάριο θα είναι στην αγγλική γλώσσα, χωρίς ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ