Η BASF, πρωτοπόρος και καινοτόµος εταιρεία, υποστηρίζει νέες τεχνολογίες και έµπρακτα συµβάλλει στη διάδοση ιδεών, πρακτικών και µεθόδων εξοικονόµησης ενέργειας

Tα πρώτα κτίρια στην Ελλάδα µε συνδυασµό Neopor® - ICF

Διαβάστηκε από 1890 αναγνώστες -

Η BASF Ελλάς ΑΒΕΕ, η Γ.Κ.ΡΙΖΑΚΟΣ ΑΒΕΤΕ και η ΑΚΜ Engineering σας προσκαλούν σε επίσκεψη εργοταξίου των πρώτων δύο κτιρίων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης που κατασκευάζονται στην Ελλάδα.

 
Έχετε την ευκαιρία να δείτε τα κτίρια που κατασκευάζονται αποκλειστικά με μόνωση από Neopor και με το πλέον σύγχρονο σύστημα δόμησης ICF, το Σάββατο , 15 Νοεμβρίου 2014, στις 13.00, στην Νικιάνα Λευκάδας.


Δηλώστε συμμετοχή στέλνοντας email στο [email protected] έως την Τετάρτη , 5 Νοεμβρίου. Ανάλογα με τις συμμετοχές θα διατεθεί από την εταιρεία λεωφορείο για την μετάβαση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Στην Νικιάνα της Λευκάδας κατασκευάζονται, από τον κ. Κωνσταντίνο Καλαµπάκο, τα πρώτα δύο κτίρια χαµηλής ενεργειακής κατανάλωσης µε το ελληνικό ICF σύστηµα σκυροδέτησης και ταυτόχρονης µόνωσης BETOBLOCK, που έχει αναπτυχθεί από την AKM Engineering, χρησιµοποιώντας το πρωτοποριακό υλικό Neopor® της BASF.

Η BASF, πρωτοπόρος και καινοτόµος εταιρεία, υποστηρίζει νέες τεχνολογίες και έµπρακτα συµβάλλει στη διάδοση ιδεών, πρακτικών και µεθόδων εξοικονόµησης ενέργειας µεταφέροντας την εµπειρία του εξωτερικού, αλλά και προσαρµόζοντας τις τεχνολογικές λύσεις στην Ελλάδα, κάνοντας τη θεωρία πράξη.

Στο συγκεκριµένο demo project θα διενεργηθούν µετρήσεις αναφορικά µε την ενεργειακή συµπεριφορά του κτιρίου για τουλάχιστον ένα χρόνο λειτουργίας του κτιρίου, µε σκοπό τα δεδοµένα αυτά να δηµοσιοποιηθούν στους µηχανικούς αλλά και σε επιστήµονες άλλων ειδικοτήτων, αφού θα αποτελούν ένα πραγµατικό ζωντανό παράδειγµα επίδειξης των άριστων θερµοµονωτικών ιδιοτήτων του Neopor® και µάλιστα στο ελληνικό κλίµα µε τη µεγάλη ηλιοφάνεια.

Τα ICF (Insulated Concrete Forms) Συστήµατα είναι ιδιαίτερα διαδεδοµένα στο εξωτερικό, ξεκίνησαν από τη Βόρεια Ευρώπη στη δεκαετία του ΅50 για να επεκταθούν παγκοσµίως και να χρησιµοποιούνται σήµερα ιδιαίτερα και σε ζεστά κλίµατα όπως το Ντουµπάι και τα Αραβικά Εµιράτα. Η µεγάλη τους εξάπλωση παγκοσµίως οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν οικονοµικά συµφέροντα λόγω της ευκολίας τους (µείωση εργατικού κόστους & ταχύτητα κατασκευής) σε συνδυασµό µε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που προσδίδουν στο κτίριο: άριστα θερµοµονωτικά χαρακτηριστικά, µεγάλη θερµική άνεση στο χρήστη, ελάχιστα λειτουργικά κόστη, µονολιθικότητα και αυξηµένη αντισεισµικότητα κτιρίου, κ.λπ. Το ελληνικό ICF σύστηµα BETOBLOCK εφαρµόζεται στη χώρα µας ήδη από το 2003.


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ