Πότε συμφέρει πραγματικά η αντικατάσταση του συστήματος θέρμανσης και κλιματισμού

Διαβάστηκε από 3238 αναγνώστες -

Οι σύγχρονες λύσεις ψύξης και θέρμανσης με τη χρήση αντλιών θερμότητας Therma V της LG εξασφαλίζουν σημαντικά μικρότερο κόστος λειτουργίας και μεγαλύτερη άνεση.

 
Καθώς οι δαπάνες κλιματισμού - θέρμανσης συνεχίζουν να απορροφούν ένα σημαντικό μέρος από τον προϋπολογισμό των ελληνικών νοικοκυριών, θα πρέπει να εξεταστεί εάν μία ενδεχόμενη αντικατάσταση του συστήματος ψύξης- θέρμανσης με αντλίες θερμότητας LG θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξοικονόμηση χρημάτων και παράλληλα στην εξασφάλιση υψηλότερης απόδοσης.

Κριτήριο 1 : Απόδοση του υπάρχοντος συστήματος θέρμανσης
Είναι σημαντικό να εξετασθεί αρχικά ο συντελεστής απόδοσης του ήδη υφιστάμενου συστήματος ψύξης-θέρμανσης που χρησιμοποιείται και στη συνέχεια να γίνει η σύγκριση με τον αντίστοιχο μιας σύγχρονης τεχνολογίας, όπως οι αντλίες θερμότητας LG. Όσο μεγαλύτερη είναι η κατανάλωση, τόσο πιο συμφέρουσα κρίνεται η αντικατάσταση του υπάρχοντος συστήματος θέρμανσης, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση η απόσβεση της νέας εγκατάστασης ολοκληρώνεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Κριτήριο 2 : Κόστος συντήρησης & Εγγύηση
Εκτός από το όφελος που προκύπτει από την οικονομικότερη λειτουργία ενός σύγχρονου συστήματος θέρμανσης-κλιματισμού, αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος συντήρησης είναι ελάχιστο έως μηδενικό και παράλληλα συμβάλλει στη σημαντική μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης. Επιπλέον, οι μονάδες που θα αντικαταστήσουν τις παλιές συνοδεύονται από νέα εγγύηση, σε αντίθεση με παλαιότερες που πλέον έχουν μεγαλύτερο λειτουργικό κόστος, καθώς οι χρήστες επωμίζονται πια το κόστος για τυχόν βλάβες ή επισκευές.


Κριτήριο 3 : Προγράμματα χρηματοδότησης
Πρέπει ταυτόχρονα να εξετάζονται τυχόν προγράμματα χρηματοδότησης της αντικατάστασης, που μπορούν να βοηθήσουν στην διεκπεραίωση των εργασιών. Όλα τα μοντέλα της LG, για παράδειγμα, βρίσκονται στη λίστα με τις επιλέξιμες αντλίες θερμότητας για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ Οίκον», διαθέτοντας τη δυνατότητα χρηματοδότησης για την προμήθεια και εγκατάστασή τους έως και 70% της συνολικής τους αξίας.

Κριτήριο 4 : Παράπλευρα οφέλη

Τέλος, αντικαθιστώντας ένα παλαιότερο σύστημα με ένα πιο σύγχρονο, οι χρήστες μπορούν να εξοικονομήσουν χώρο, χάρη στον εργονομικό σχεδιασμό των νέων μονάδων. Επιπλέον, οι σύγχρονες μονάδες διαθέτουν καλαίσθητο σχεδιασμό, με μικρότερες διαστάσεις, ενώ παράγουν λιγότερο θόρυβο.

www.lg.com/gr 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ