Επιτυχές το συνέδριο για τους υδρογονάνθρακες και το φυσικό αέριο

Διαβάστηκε από 3240 αναγνώστες -

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) ανακοινώνει ότι το συνέδριο με θέμα: «Πρόσφατες Εξελίξεις στην Αγορά Υδρογονανθράκων με επίκεντρο το Φυσικό Αέριο» που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του και στις εγκαταστάσεις του την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014 (16:00-20.30), στέφθηκε με επιτυχία και προσέλκυσε το ενδιαφέρον των συνέδρων.

 
Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε ο κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου, Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με λόγο του που εκφώνησε κ. Λεωνίδας Μπακούρας, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου ανακοινώθηκε από τον Καθηγητή κ. Αθανάσιο Καΐση, Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής ΔΙΠΑΕ και Πρόεδρο Δ.Σ. της ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε., η ίδρυση και η έναρξη λειτουργίας της μη κερδοσκοπικής νομικής οντότητας «South Eastern European Energy Forum – Thessaloniki» στους καταστατικούς στόχους της οποίας ανήκουν, μεταξύ άλλων, η εμπεριστατωμένη συμβολή στην αναμόρφωση του ενεργειακού νομοθετικού πλαισίου, η διασύνδεση της διδασκαλίας και της έρευνας με τις ανάγκες της αγοράς ενέργειας, η εκπαίδευση και κατάρτιση σε θέματα ενεργειακού δικαίου και τεχνολογίας της ενέργειας, κρίσιμα θέματα δικτύων και μεταφορών ενεργειακών πόρων, γεωπολιτικές θεωρήσεις, καθώς και η επίτευξη συνεργασιών με αντίστοιχες ευρωπαϊκές και άλλες νομικές οντότητες.

Εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και θεσμικών φορέων, οι κ. Γ. Ορφανός, Υπουργός Μακεδονίας–Θράκης, κ. Φάνης Παππάς, Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, Πρόεδρος ΠΕΔΚΜ, Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, χαιρέτισαν το συνέδριο και υποδέχτηκαν το «South Eastern European Energy Forum – Thessaloniki».

Ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων και καθηγητές που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ενέργειας και πιο συγκεκριμένα στο χώρο των υδρογονανθράκων, ανέλυσαν τις διαφαινόμενες ευκαιρίες και προκλήσεις και σχολίασαν τις κρίσιμες πρόσφατες νομοθετικές, οικονομικές, τεχνολογικές και γεωπολιτικές εξελίξεις στην αγορά Υδρογονανθράκων και ιδιαίτερα στην αγορά φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ομιλητές ήταν οι κ. Α. Καΐσης, Ομ. Καθηγητής ΑΠΘ, Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής ΔΙΠΑΕ, Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. και Πρόεδρος του «South Eastern European Energy Forum – Thessaloniki», κ. Μ. Θωμαδάκης, τ. Αντιπρόεδρος Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, κ. Κ. Ξιφαράς, Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΣΦΑ, κ. Κ. Ανδριοσόπουλος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΔΕΠΑ, Καθ κ. Α. Τομπουλίδης,

Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΠΑ Θεσσαλίας, κ. Χρ. Μπαλάσκας, Γενικός Διευθυντής ΕΠΑ Αττικής, κ. Κ. Σιφναίος, Επικεφαλής Επιχειρηματικής Αναπτύξεως ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS, Καθ κ. Ν. Μουσιόπουλος, Καθηγητής ΑΠΘ, Αντιπρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής ΔΙΠΑΕ, Καθ κ. Ι. Βλαχάβας, Καθηγητής ΑΠΘ, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΔΙΠΑΕ, κ. Θ. Πανάγος, ΔΝ Δικηγόρος, Διδάσκων Καθηγητής Δικαίου Ενέργειας στο ΔΙΠΑΕ, κ. Δ. Γόντικας, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΚΑΒΑΛΑ OIL, κ. Σπ. Κιαρτζής, Διευθυντής Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας και νέων τεχνολογιών ΕΛΠΕ, ΕΚΟ.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, δόθηκε η ευκαιρία στους σύνεδρους να συμπληρώσουν αίτηση για την εγγραφή τους ως πάρεδρα μέλη στο Energy Forum – Thessaloniki.

Οι διοργανωτές του συνεδρίου ευχαριστούν θερμά τους χορηγούς:

ΔΕΣΦΑ ΑΕ

ΔΕΠΑ ΑΕ

FISIKON

Φυσικό Αέριο Αττικής ΑΕ

ΕΠΑ Θεσσαλονίκης ΑΕ

ΕΠΑ Θεσσαλίας ΑΕ

ELSA, The European Law

Schools Association –

Thessaloniki

M & M Gas

EKO

ENERGEAN OIL AND GAS

ΠΡΟΝΗΘΕΑΣ GAS

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ