“Διαθέτουμε την πιο ευρεία γκάμα προϊόντων κλιματισμού, θέρμανσης και επαγγελματικής ψύξης.”

Διαβάστηκε από 1654 αναγνώστες -

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Daikin Ελλάς, κ. Ηλίας Κατσούλης εξηγεί στο «Πράσινο Σπίτι & Κτίριο» τους λόγους για τους οποίους η Daikin πρωτοστατεί ανάμεσα στις επιλογές του έλληνα καταναλωτή για τη θέρμανση και την ψύξη.

 
 Eρ.: Μετά από 2 χρόνια στη Γενική Διεύθυνση της Daikin Ελλάς ΑΕ, αναλαμβάνετε τώρα Διευθύνων Σύμβουλος. Ποιοι είναι οι στόχοι και οι προοπτικές της εταιρείας; 
H ανάληψη των καθηκόντων μου στην Daikin Ελλάς το 2012, συνέπεσε με μια πολύ δύσκολη περίοδο για την ελληνική αγορά, όπου η έλλειψη ρευστότητας και η υψηλή επισφάλεια ταλάνιζαν την επιχειρηματικότητα.  Αυτή την δύσκολη περίοδο θέσαμε ως στόχο την πρώτη θέση στην αγορά κλιματισμού στην ελληνική επικράτεια και την πετύχαμε. 
Καθώς η ελπίδα για έξοδο από την κρίση σταδιακά ενισχύεται, στόχος παραμένει η δημιουργία αξίας με επίκεντρο τον καταναλωτή. Διαθέτουμε την πιο ευρεία γκάμα προϊόντων κλιματισμού, θέρμανσης και επαγγελματικής ψύξης. Έχουμε πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας στην ευρωπαϊκή αγορά, παράγουμε την πλειοψηφία των προϊόντων μας κοντά μας και διαθέτουμε μια από τις πιο αποδοτικές εφοδιαστικές αλυσίδες. 
Προσαρμοζόμενοι στις ανάγκες του Έλληνα καταναλωτή που μας επιλέγει και μας εμπιστεύεται για σχεδόν 30 χρόνια θα προχωρήσουμε στην ενίσχυση της παρουσίας μας στο χαμηλό ράφι του οικιακού κλιματισμού μέσω του εξειδικευμένου δικτύου, ενώ παράλληλα θα υπερασπιστούμε την Νο 1 θέση στην αγορά του VRV και της αντλίας θερμότητας, ενισχύοντας περαιτέρω την τεχνολογική μας υπεροχή.
 Eρ.: Τα προϊόντα της εταιρείας χαρακτηρίζονται από νέες, καινοτόμες τεχνολογίες που την καθιστούν μεταξύ των πρώτων επιλογών για το ελληνικό κοινό. Ποιοι είναι οι τομείς εφαρμογών στους οποίους ειδικεύεται η Daikin;
H Daikin ιδρύθηκε στην Ιαπωνία την δεκαετία του 1920, ενώ ξεκίνησε την παραγωγή κλιματιστικών από την δεκαετία του 1930. Έκτοτε πρωτοπορεί στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών, όπως ο συμπιεστής τύπου rotary, η πρώτη αντλία θερμότητας τύπου packaged και η τεχνολογία VRV (Variable Refrigerant Volume) που άλλαξε την ιστορία του κλιματισμού παγκοσμίως.
  Σήμερα η εταιρεία δεν είναι απλώς ένας κατασκευαστής κλιματιστικών, αλλά ένας πάροχος ολοκληρωμένων λύσεων κλιματισμού, θέρμανσης, παραγωγής ζεστού νερού χρήσης, καθώς και επαγγελματικής ψύξης. Σε ότι αφορά στην θέρμανση μάλιστα, τα πλάνα της εταιρείας δεν περιορίζονται στην αντλία θερμότητας, τομέας που ούτως ή άλλως έχει γράψει την δική του διακεκριμένη πορεία, αλλά περιλαμβάνουν και ένα ολοκληρωμένο πλάνο διείσδυσης στην αγορά του φυσικού αερίου, με την ανάπτυξη ευρείας προϊοντικής γκάμας λεβήτων συμπυκνωμάτων.       
 Eρ.: Η θέρμανση αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα των νοικοκυριών για το χειμώνα. Ποιες λύσεις προσφέρει η Daikin στο κομμάτι αυτό και γιατί να τις προτιμήσουν οι καταναλωτές;
Η αλλαγή στην φορολογία του πετρελαίου το 2012 έφερε στην επιφάνεια το μεγάλο πρόβλημα της ενεργειακής κατανάλωσης στα κτίρια, ειδικά για χρήση θέρμανσης. Κάτω από την πίεση της μείωσης του κόστους θέρμανσης των νοικοκυριών, έγινε αντιληπτό ότι είχαμε μείνει πίσω ως χώρα στην υιοθέτηση εκσυγχρονισμένων λύσεων. Δυστυχώς σε μια αγορά που λειτούργησε κάτω από πανικό, εμφανίστηκαν λύσεις μη δόκιμες, ιδιαιτέρως επιβαρυντικές προς το περιβάλλον και ίσως τελικά με μεγαλύτερο λειτουργικό κόστος. Σήμερα ευτυχώς το κοινό είναι πλέον ώριμο και καταρτισμένο και γνωρίζει τις διαθέσιμες λύσεις. 
Η Daikin πρωτοπορώντας, εισήγαγε την αντλία θερμότητας Altherma στην Ελλάδα από το 2007. Από τότε έχει εξελιχθεί και επεκταθεί ιδιαιτέρως η γκάμα και οι δυνατές εφαρμογές. Η εταιρεία διαθέτει αντλίες με την υψηλότερη ενεργειακή απόδοση της αγοράς σε εκδόσεις τόσο χαμηλών θερμοκρασιών για χρήση με ενδοδαπέδια θέρμανση ή Fan Coils, όσο και σε εκδόσεις υψηλών θερμοκρασιών που μπορούν νε παράγουν ζεστό νερό έως 80οC επιτρέποντας την σύνδεση με κλασικά σώματα σε υπάρχουσες εφαρμογές (ευθεία αντικατάσταση λέβητα πετρελαίου) χωρίς παρεμβάσεις στην εσωτερική εγκατάσταση. Μάλιστα όποια συστήματα υψηλών θερμοκρασιών παρουσιαστήκαν στην αγορά στηρίχτηκαν τεχνολογικά στην αρχή λειτουργίας που πρώτη η Daikin υιοθέτησε.
Από το 2014, εισάγουμε στην ελληνική αγορά και επίτοιχους λέβητες αερίου συμπυκνωμάτων, προσφέροντας στον έλληνα καταναλωτή ένα προϊόν εφάμιλλο με το όνομα Daikin σε ότι αφορά την ποιότητα και την αξιοπιστία, την ενεργειακή απόδοση και την υποστήριξη πριν και μετά την πώληση.
 Eρ.: Περιγράψτε μας τη λειτουργία και τα οφέλη από την χρήση της νέας υβριδικής αντλίας θερμότητας.
Η καινοτόμα τεχνολογικά πρόταση για φέτος είναι αναμφίβολα η Υβριδική Αντλία Θερμότητας Daikin Altherma Hybrid. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό συνδυασμό της καλύτερης αντλίας θερμότητας με έναν λέβητα αερίου συμπυκνωμάτων σε ένα τελικό προϊόν που προσφέρει το χαμηλότερο δυνατό λειτουργικό κόστος σε όλες τις συνθήκες εξωτερικού περιβάλλοντος. Το σύστημα «δέχεται» ως δεδομένα το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας και το κόστος του αερίου και σε κάθε χρονική στιγμή επιλέγει το μείγμα ενέργειας που θα καταναλώσει. 
Χάρη στην υβριδική αντλία θερμότητας μπορούμε να εξασφαλίσουμε το χαμηλότερο λειτουργικό κόστος θέρμανσης και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης, απολαμβάνοντας παράλληλα υψηλές συνθήκες άνεσης, αλλά και να εγγυηθούμε ασφάλεια στην πηγή ενέργειας διατηρώντας την ευελιξία στα χέρια του καταναλωτή. Επιπλέον, μπορούμε να προσφέρουμε ένα ακόμη πιο «καθαρό» σύστημα θέρμανσης, μειώνοντας στο ελάχιστο τις εκπομπές ρύπων από την καύση αερίου. 
 Eρ.: Ποια η πολιτική σας σχετικά με το περιβάλλον και ποιος ο ρόλος της εταιρικής υπευθυνότητας στις δραστηριότητές σας;
Τα κτίρια αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 40% της κατανάλωσης ενέργειας στην Ευρώπη και σχεδόν το 80% αυτής αποδίδεται σε λειτουργιές  θέρμανσης, ψύξης και ζεστού νερού. 
Ως πρωτοπόρος αλλά και υπεύθυνος κατασκευαστής κλιματιστικών πρωτοστατούμε στην εφαρμογή κάθε νέας ευρωπαϊκής νομοθεσίας που σχετίζεται με την ενεργειακή κατανάλωση και τα ψυκτικά ρευστά, οδηγώντας τις εξελίξεις με γνώμονα την αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης της κοινωνίας. 
Συνεχίζοντας να μετατρέπουμε τις νέες περιβαλλοντικές εξελίξεις σε ευκαιρίες, ακολουθούμε 5 στρατηγικές κατευθύνσεις: 
1. Προώθηση των αντλιών θερμότητας με στόχο την μείωση των εκπομπών CO2
2. Στόχευση της νούμερο 1 θέσης στην ενεργειακή απόδοση κάθε προϊόντος που αναπτύσσουμε 
3. Απόλυτος έλεγχος των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της επιχειρηματικής δραστηριότητας
4. Μετάλλαξη από κατασκευαστή κλιματιστικών σε συνολικό πάροχο / σύμβουλο λύσεων 
5. Συνεχής έρευνα για νέα ψυκτικά μέσα για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ανάπτυξη του VRV με CO2 πριν από μερικά χρόνια, μετάβαση σε ψυκτικό R32 στον οικιακό τομέα που άρχισε από φέτος με το νέο Ururu Sarara και θα επεκταθεί περεταίρω το 2015 με νέα μοντέλα) 
Εταιρική υπευθυνότητα όμως σημαίνει και άλλα πράγματα…. 
l Σημαίνει επιμόρφωση. Η Ακαδημία Daikin προσφέρει ένα ευρύ και ισορροπημένο πρόγραμμα  εκπαιδεύσεων με Τεχνικά και Εμπορικά σεμινάρια. Παρέχοντας ένα κέντρο συνεχούς μάθησης, στοχεύουμε στην στήριξη και ανάπτυξη κάθε εργαζόμενου και συνεργάτη, η οποία οδηγεί σε μια ισχυρότερη εταιρεία. 
l Σημαίνει απασχόληση. Χάρη στα διάφορα προγράμματα απασχόλησης που απευθύνονται σε ειδικές ομάδες όπως άτομα  ηλικίας 45+, έχουμε επανειλημμένως  κερδίσει βραβεία καλύτερου εργοδότη σε περιοχές του κόσμου όπου διατηρούμε παραγωγικές εγκαταστάσεις.
Τέλος, σημαίνει και ενδυνάμωση των σχέσεων της εταιρείας με την εκάστοτε τοπική κοινωνία μέσω χορηγιών, εκδηλώσεων και ειδικών προγραμμάτων στήριξης. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ