Ένα «ναυτικό σπίτι», υπόδειγμα εξοικονόμης ενέργειας

Το κτίριο της BAR έχει σχεδιαστεί έχοντας κατά νου με μια ποικιλία παραγόντων που στοχεύουν στη μείωση της χρήσης ενέργειας.

 
Ως ναυτικός, ο Ben Ainslie έχει ένα δικαιολογημένο ενδιαφέρον για το κλίμα. Για αυτό και τώρα κάνει τις δικές του ενέργειες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, μεταφέροντας την ομάδα του σε μια νέα βιώσιμη εγκατάσταση. Η Ben Ainslie Racing (BAR) HQ θα δημιουργήσει τη δική της ενέργεια και θα είναι μια βιτρίνα καθαρής ενέργειας.

Το νέο κτίριο, που σχεδιάστηκε από την HGP Architects και βρίσκεται σήμερα υπό κατασκευή στην περιοχή Camber του Πόρτσμουθ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα είναι το σπίτι της BAR κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της για το 35ο Κύπελλο Αμερικής το 2017. Το έργο αναπτύσσεται σε αυστηρό χρονοδιάγραμμα, αφού η σύλληψη της ιδέας έγινε τον Δεκέμβριο του 2013 και τα σχέδια προγραμματισμού υποβλήθηκαν τον Μάιο του περασμένου έτους. Η πολεοδομική άδεια ελήφθη τον επόμενο μήνα, με την εκκαθάριση και την κατασκευή του χώρου να αρχίζουν αμέσως μετά. 

Σύμφωνα με την BAR, στο νέο «στρατηγείο» θα απονεμηθεί βραβείο BREEAM. Μόλις ολοκληρωθεί και είναι σε άριστη κατάσταση, θα δοθεί ένα σημάδι ισχυρής βιώσιμης απόδοσης όσον αφορά το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία. Για να επιτευχθεί αυτό, η εταιρεία εργάζεται σε συνεργασία με την εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Low Carbon.

Η BAR λέει ότι, με τη βοήθεια της Low Carbon, αναμένει να καλύψει το 90% των 640 MWh που είναι οι ετήσιες ανάγκες του κτιρίου σε ηλεκτρική ενέργεια μέσω φωτοβολταϊκών πάνελ και αναμένει ότι αριθμός αυτός να φτάσει το 100% μόλις εφαρμοστεί και ο έλεγχος της ενέργειας.

Το κτίριο έχει σχεδιαστεί έχοντας κατά νου με μια ποικιλία παραγόντων που στοχεύουν στη μείωση της χρήσης ενέργειας. Για να ελαχιστοποιηθεί η ποσότητα της ενέργειας που απαιτείται για το φωτισμό, ο σχεδιασμός επιδιώκει να κάνει χρήση του φυσικού φωτός στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Ιδιαίτερα αποδοτικά φωτιστικά και αυτόματος ελέγχος φωτισμού, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν, ενώ τα φώτα έκτακτης ανάγκης και ο εξωτερικός φωτισμός θα χρησιμοποιούν τεχνολογία LED.

Επίσης, το κτίριο θα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το φυσικό αερισμό και θα χρησιμοποιεί ένα αρκετά αποτελεσματικό σύστημα θέρμανσης και ψύξης. Τα τζάμια θα είναι διπλά και θα διαθέτουν ένα μίγμα επιστρώσεων και σκίαση υψηλής τεχνολογίας θα εγκατασταθεί όπου είναι απαραίτητο. 

Η ομάδα BAR εξηγεί ότι η εγκατάσταση συστήματος διαχείρισης του κτιρίου για να παρακολουθούν τη χρήση της ενέργειας θα είναι κρίσιμης σημασίας για τη μείωση της χρήσης ενέργειας του κτιρίου κατά τη διάρκεια της ζωής του. Θα παρέχει εικόνα για το πώς το σύστημα θέρμανσης και ψύξης θα μπορούσε να τροποποιηθεί στο μέλλον και που θα μπορούσαν να γίνουν και άλλες ενέργειες εξοικονόμησης ενέργειας. Ένα σύστημα συλλογής βρόχινου νερού θα χρησιμοποιηθεί, μεταξύ άλλων, για το πλύσιμο των σκαφών.

Εκτός από την ηλιακή συστοιχία σειρά και τα στοιχεία εξοικονόμησης ενέργειας, προσοχή έχει δοθεί ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι επιπτώσεις της διαδικασίας κατασκευής θα διατηρηθούν στο ελάχιστο. Μεγάλο μέρος του υλικού από τις κατεδαφίσεις θα επαναχρησιμοποιηθεί για την ομαλοποίηση του εδάφους και για τη δημιουργία προστασίας από τις πλημμύρες, όπως ανακυκλωμένα υλικά και ξύλο. Για να ελαχιστοποιηθεί, μάλιστα, το κόστος της μεταφοράς, το εργατικό δυναμικό θα διαμένει εκεί, όποτε αυτό είναι δυνατόν.

Tags: VIRAL
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εορτασμοί για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η πρώτη υποβρύχια βίλα έρχεται στις Μαλδίβες!

H περιβαλλοντική αλλαγή απειλεί...τη σοκολάτα!

Γλυπτά από πάγο ύψους 30 μέτρων!

Τελικά, πότε έκανε την εμφάνισή του ο Homo sapiens;

Η Ford γεμίζει το Λονδίνο «έξυπνα» παγκάκια!

Το καλύτερο λίπασμα είναι τα σκουπίδια σου!

Ανακαλύφθηκε μύκητας που διασπά το πλαστικό

Θαλάσσιο τέρας σε παραλία του Τέξας μετά τον τυφώνα Χάρβεϊ!

Δολοφονήθηκε η διάσημη φώκια Αργυρώ στη Σάμο (VIDEO)

Φουτουριστικό γιοτ που πλοηγείται μέσω iPad στην Κέρκυρα

Αποδέξου την πρόκληση της Greenpeace!!

Το αρχαιότερο απολίθωμα μανιταριού είναι 115 εκ. ετών!

Xάρτης με δεδομένα ρύπανσης από τη Google!

Τα μικροπλαστικά φτάνουν και στο αλάτι!

Υπόγειοι κάδοι στο κέντρο της Λάρισας

«Πράσινο» σπίτι… ακολουθεί τον ήλιο!

Σπατάλησε μόνο όσο νερό χρειάζεσαι (VID)

Ξύλινοι γίγαντες στα δάση της Κοπεγχάγης!

Βιταμίνες για ρύπανση!

περισσότερα »