Γ. Μανιάτης: «¶μεσα έσοδα 12 δισ. ευρώ από τους υδρογονάνθρακες»

Ο κ. Μανιάτης κάλεσε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό για το μοντέλο ερευνών και εκμετάλλευσης των Υδρογονανθράκων».

 
Τι συμφωνίες γύρω από το ζήτημα των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, αλλά και τα τεράστια αναμενόμενα έσοδα για τη χώρα, ανέδειξε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, σε επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Μανιάτης κάλεσε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό για το μοντέλο ερευνών και εκμετάλλευσης των Υδρογονανθράκων», με αφορμή σχετικές δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή του κόμματός του, κ. Απόστολου Αλεξόπουλου.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, ο υπουργός ΠΕΚΑ, υπογράμμισε ότι για την έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στο ελληνικό υπέδαφος, αναμένονται, τα επόμενα 25 χρόνια, συνολικά έσοδα της τάξης των 150 δισ. ευρώ, χρήματα που θα κατευθυνθούν στο Ταμείο Αλληλεγγύης Γενεών, «εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού μας συστήματος και την παροχή αξιοπρεπών συντάξεων για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες». Έκανε δε λόγο, για υλοποίηση διεθνών διαγωνισμών και κατακυρώσεων, «με ομόφωνες εισηγήσεις 17μελους επιτροπής των καλύτερων επιστημόνων που διαθέτει η χώρα», προσθέτοντας μάλιστα, ότι την ευθύνη της διεξαγωγής των διαγωνισμών, έχει αναλάβει ήδη συγκροτημένος Δημόσιος Φορέας (ΕΔΕΥ), στον οποίο συμμετέχουν, μετά από έγκριση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, διακεκριμένοι καθηγητές και επιστήμονες.

Παράλληλα, για τις 3 συμβάσεις που έχουν ήδη εγκατασταθεί ανάδοχοι, σε Ιωάννινα, Κατάκολο και Πατραϊκό, ο κ. Μανιάτης υποστήριξε, ότι το ΥΠΕΚΑ αναμένει άμεσα έσοδα 12 δισ. ευρώ, ενώ οι διαδικασίες επενδύσεων που έχουν ήδη δρομολογήσει οι ανάδοχοι, εκτιμάται ότι προοπτικά θα πλησιάσουν τα 700 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας περί τις 3.000 νέες θέσεις εργασίας, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ