Σε ειδική εκδήλωση παρουσιάστηκε η Εκστρατεία ECOMOBILITY 2014-15 και το πρόγραμμα δράσεων, που θα πραγματοποιηθεί σε 40 πόλεις της χώρας.

Η Εκστρατεία ECOMOBILITY διοργανώνεται κάθε χρόνο από το ECOCITY, ενώ χορηγοί επικοινωνίας μεταξύ άλλων είναι η εφημερίδα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ και τα περιοδικά ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΠΙΤΙ & ΚΤΙΡΙΟ, AUTO ΤΡΙΤΗ, ΜOTO ΤΡΙΤΗ.

Σε 40 πόλεις το ECOMOBILITY 2014 - 2015

Διαβάστηκε από 1033 αναγνώστες -

Η νέα εκστρατεία ECOMOBILITY 2014-15 θα διεξαχθεί σε 40 πόλεις με τη συμμετοχή εφήβων, ενώ για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί και το πρόγραμμα FREE MOBILITY, με μαθητές από τα Γυμνάσια Ειδικής Αγωγής της χώρας.

 
Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου, στο Κτίριο «Κωστής Παλαμάς» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσιάστηκε η Εκστρατεία ECOMOBILITY 2014-15 και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν σε 40 πόλεις της χώρας το προσεχές διάστημα.


Επίσης παρουσιάστηκε το πρόγραμμα FREE MOBILITY, που θα «τρέξει» ως παράλληλη εκστρατεία, στην οποία θα συμμετέχουν ομάδες μαθητών από τα Γυμνάσια Ειδικής Αγωγής μεγάλων πόλεων της χώρας.

Να θυμίσουμε ότι φέτος είναι η δωδέκατη χρονιά που υλοποιείται το πρόγραμμα, με φανερά τα αποτελέσματα στην εικόνα των πόλεων, αλλά και στην αλλαγές επιλογών μετακίνησης των πολιτών. Παράλληλα είναι σημαντική η καλλιέργεια αντίληψης των νέων, αλλά και οι προσανατολισμός σε αλλαγή συνθηκών που αναμένεται να οδηγήσει σε βιώσιμες και ανθρώπινες πόλεις, αφού έχουν μέχρι στιγμής συμμετάσχει πάνω από 6.000 μαθητές όλα αυτά τα χρόνια στο εν λόγω project.

Φέτος λοιπόν, η πεταλούδα και το σύνθημα «Οι Μαθητές ερευνούν, οι Πόλεις ενημερώνονται, η Κοινωνία ευαισθητοποιείται» θα κυριαρχήσουν σε σαράντα πόλεις, όπου οι ομάδες των μαθητών θα παρουσιάσουν τα προβλήματα που προκαλούν οι συνήθειες και οι συνθήκες μετακίνησης και θα καταθέσουν προτάσεις και λύσεις. Όσον αφορά τη συγκεκριμένη εκδήλωση, η παρουσίαση ξεκίνησε με τον συντονιστή του Τομέα Κεντρικής Ελλάδας, Πολιτικού Μηχανικού MSc, κ. Πέτρου Κρητικού, που αναφέρθηκε στην οργάνωση της εκστρατείας, στους στόχους της και στους συμμετέχοντες.

Το μέλος του ΔΣ και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της Εκστρατείας, Καθηγητής του ΕΜΠ κ. Βλαστός Θάνος ανέφερε ότι το ECOCITY με την υλοποίηση της εκστρατείας ECOMOBILITY, αλλά και με το FREE MOBILITY από φέτος, προωθεί τη συμμετοχή των πολιτών στους σχεδιασμούς των πόλεων.

Παράλληλα, η Πρόεδρος της Επιτροπής Οργάνωσης του FREE MOBILITY, κα Μαριέττα Γιαννάκου, αναφέρθηκε στη φετινή πρωτοβουλία να προσκληθούν Ειδικά Γυμνάσια, ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής και ΕΕΕΕΚ για να παρουσιάσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και πολίτες με δυσκολία προσβασιμότητας, στη καθημερινή μετακίνησή τους στην πόλη. 

Στη συνέχεια ο κ. Παναγιώτης Κωνσταντινίδης από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών παρουσίασε τα αποτελέσματα της αξιολόγησης του προγράμματος, ενώ ο συντονιστής της εκστρατείας κ. Θάνος Ζαφειρόπουλος έκλεισε την εκδήλωση ανακοινώνοντας τις πόλεις που συμμετέχουν και τα κριτήρια αξιολόγησης των εργασιών. Ακόμη ανέφερε το σημαντικό σκέλος που αφορά την συνδιοργάνωση του προγράμματος με τους Δήμους και τις προοπτικές για το νέο πρόγραμμα FREE MOBILITY.

Να σημειωθεί τέλος ότι η εκστρατεία ECOMOBILITY διοργανώνεται κάθε χρόνο από το ECOCITY και είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ενώ χορηγοί επικοινωνίας μεταξύ άλλων είναι η εφημερίδα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ και τα περιοδικά ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΠΙΤΙ & ΚΤΙΡΙΟ, AUTO ΤΡΙΤΗ, ΜOTO ΤΡΙΤΗ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ