Δηλώσεις της Πολιτικής Ηγεσίας, κατά την Τελετή Παράδοσης-Παραλαβής του ΥΠΕΚΑ

Τι είπε ο απερχόμενος υπουργός Γιάννης Μανιάτης και ποιες οι δεσμεύσεις του υπουργού Παναγιώτη Λαφαζάνη και του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Τσιρώνη.

 
Ο Γιάννης Μανιάτης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της διοίκησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κατά τον 1,5 χρόνο που είχε ο ίδιος τη διοίκηση του Υπουργείου.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι το ΥΠΕΚΑ διαθέτει ίσως το καλύτερο στελεχιακό δυναμικό του δημόσιου τομέα, ότι κατά τον χρόνο της διοίκησής του υπογράφηκαν Αποφάσεις Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων ύψους 6,1 δις ευρώ, ότι προχώρησαν οι εξελίξεις σχετικά με την  Έρευνα και Αξιοποίηση Υδρογονανθράκων, ότι διαχειρίστηκε ένα καυτό ζήτημα όπως αυτό των Διεθνών Αγωγών.

Επιπλέον, ο απερχόμενος Υπουργός σημείωσε ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα απέκτησε Εθνική Στρατηγική για τη Βιοποικιλότητα, αύξησε τον αριθμό των δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, προχώρησε η Ηλεκτρική Διασύνδεση των νησιών της χώρας, ενώ στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και το πρόγραμμα "Έξοικονομώ Κατ Οίκον".

Στα πλαίσια αυτά, ο Γιάννης Μανιάτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πρόγραμμα επιδότησης έως 60% για τη σύνδεση με Φυσικό Αέριο το οποίο εισήγαγε το ΥΠΕΚΑ, στη νομοθέτηση της ηλεκτροκίνησης των αυτοκινήτων, στη δημιουργία Πρατηρίων Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου από τη ΔΕΠΑ, στην υπερκάλυψη ακόμα και των στόχων του 2020 στον τομέα των φωτοβολταϊκών, αλλά και στις διατάξεις για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων.

Από την δική τους πλευρά, τόσο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, όσο και ο Γιάννης Τσιρώνης, ο Βαγγέλης Αποστόλου και ο Παναγιώτης Σγουρίδης τόνισαν πως όλες οι δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει θα υλοποιηθούν στο ακέραιο.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ τι ειπώθηκε κατά την Τελετή Παράδοσης - Παραλαβής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ