Πέντε τρόποι για να γίνουν πιο «πράσινες» οι μικρές επιχειρήσεις

Διαβάστηκε από 1485 αναγνώστες -

Πολλοί ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων αναζητούν τρόπους για να προωθήσουν την «πράσινη πλευρά» της επιχείρησής τους.

 
Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλές αλλαγές που μπορούν να γίνουν με ελάχιστες τροποποιήσεις στο πλαίσιο της καθημερινής εργασίας. Ακόμα και οι προσαρμογές που απαιτούν λίγο περισσότερο χρόνο για να γίνουν μια καθημερινή συνήθεια είναι πιθανό να αποτελούν αλλαγές που οι εργαζόμενοι έχουν ήδη εξετάσει ή εφαρμόζουν ήδη στην προσωπική τους ζωή, στο πλαίσιο των φιλικών προς το περιβάλλον ενεργειών τους.

Χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν λιγότερο χαρτί
Η δυνατότητα επικοινωνίας σχεδόν εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά μειώνει δραστικά την ποσότητα του χαρτιού που απαιτείται στα περισσότερα γραφεία. Αυτό περιλαμβάνει τις καθημερινές λίστες υποχρεώσεων, σημειώσεις που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια συναντήσεων, ακόμη και τα μηνύματα για τις τηλεφωνικές κλήσεις που λαμβάνονται όταν βρισκόμαστε εκτός γραφείου. Όταν η χρήση χαρτιού είναι απαραίτητη, αναζητήστε τρόπους για να εξαντλήσετε τη δυνατότητα χρήσης του. Χρησιμοποιείστε το για να συσκευάσετε κιβώτια ή εκτυπώνετε και στις δύο πλευρές, αφού πρώτα βεβαιωθείτε ότι όταν χρησιμοποιείτε και τις δύο πλευρές του χαρτιού, καμία πλευρά δεν περιέχει ευαίσθητες πληροφορίες.
Ακόμα και οι εκθέσεις και τα έγγραφα μπορούν να αποσταλούν ηλεκτρονικά στους συναδέλφους και τους πελάτες, πράγμα που όχι μόνο εξοικονομεί χαρτί, αλλά μπορεί επίσης να μειώσει τα έξοδα αποστολής. Επίσης, επιλέξτε τη χρήση ανακυκλωμένου χαρτιού στο γραφείο, και ανακυκλώστε όλα τα έγγραφα από τη στιγμή που δεν χρειάζονται πλέον.

Μετάβαση στο ψηφιακό μάρκετινγκ
Οι αλλαγές που συζητήθηκαν παραπάνω, επικεντρώθηκαν κυρίως στις καθημερινές εργασίες, αλλά οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων πρέπει επίσης να εξετάσουν κι άλλες μεθόδους για να κάνουν πιο «πράσινη» της δραστηριότητα της επιχείρησής τους. Με τη μετάβαση στο ψηφιακό μάρκετινγκ, οι επιχειρήσεις μπορούν να εξοικονομήσουν άμεσα τα έξοδα εκτύπωσης για φυλλάδια, καθώς και για άλλα υλικά μάρκετινγκ. Για παράδειγμα, αντί για την αποστολή της δαπανηρής αλληλογραφίας σε πιθανούς πελάτες, μια επιχείρηση μπορεί να δημιουργήσει ένα κανάλι στο YouTube με μαρτυρίες πελατών και άλλες πληροφορίες, όπως έχει κάνει η εταιρεία Park View Legal. Εκτός από τα πράσινα οφέλη του ψηφιακού μάρκετινγκ, είναι πολύ πιο εύκολο να επεκτείνετε την απήχησή σας μέσα από το διαδικτυακό κόσμο.

Χρησιμοποιήστε πράσινες πρακτικές καθαρισμού
Είτε έχετε αναθέσει τον καθαρισμό σε εξωτερικούς συνεργάτες είτε εκτελείται από υπάλληλο της εταιρείας, πρέπει να εξεταστεί η μετάβαση σε πράσινα προϊόντα καθαρισμού. Τα πράσινα προϊόντα καθαρισμού δεν είναι μόνο φιλικά προς το περιβάλλον, αλλά διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στη δημιουργία ενός λιγότερο τοξικού περιβάλλοντος εργασίας. Χρησιμοποιώντας τα προϊόντα που δεν είναι βιοδιασπώμενα μειώνεται η πιθανότητα έκθεσης σε δραστικές χημικές ουσίες και τοξίνες, σύμφωνα με την Kate Harrison του Forbes.

Κάντε την ανακύκλωση κάτι εύκολο
Οι περισσότερες μικρές επιχειρήσεις έχουν τοποθετήσει κάδου ανακύκλωσης σε όλο το χώρο εργασίας, αλλά η τοποθέτηση πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μην χρειάζεται οι εργαζόμενοι να βγαίνουν πολύ από το δρόμο τους. Εκτός από την ανακύκλωση χαρτιού, πλαστικού και αλουμινίου, ρίξτε μια προσεκτική ματιά σε όλα τα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο της επιχείρησης και εξετάστε κατά πόσον ή όχι μπορούν να ανακυκλωθούν, σύμφωνα με τον οδηγό του Οργανισμού Προστασίας του Περιβάλλοντος για «πράσινες επιχειρήσεις».
Οι επιχειρήσεις μπορούν να ανακυκλώνουν κασέτες γραφίτη, μπαταρίες, σπασμένα έπιπλα ή ηλεκτρονικά, χαρτόνι και ακόμη και λάμπες. Λάβετε υπόψη σας ότι κάποια από αυτά τα στοιχεία μπορεί να απαιτούν μια εξειδικευμένη εταιρεία ανακύκλωσης.

Αναβαθμίστε τις ηλεκτρονικές συσκευές σε ενεργειακά αποδοτικές
Οι περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές σήμερα σχεδιάζονται έχοντας κατά νου την ενεργειακή απόδοση. Αυτό περιλαμβάνει τους επιτραπέζιους υπολογιστές, τους φορητούς υπολογιστές, εκτυπωτές και εμπορικές μηχανές. Ακόμη και αν οι τρέχουσες συσκευές είναι λειτουργικές, είναι πιθανό ότι η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης που είναι διαθέσιμη θα αντισταθμίσει την επένδυση στις νέες ηλεκτρονικές συσκευές. Λάβετε υπόψη ότι τα ηλεκτρονικά είδη γραφείου μπορούν να δοθούν ως παροχή, και ειδικά αν είναι ακόμη λειτουργικά να θέτονται σε καθεστώς έκπτωσης φόρου.

Κατά την εισαγωγή των νέων πράσινων αλλαγών σε μια μικρή επιχείρηση, εστιάστε σε μια νέα πράσινη αλλαγή κάθε μήνα ή μία κάθε τρίμηνο. Αυτό θα παρέχει στην ομάδα επαρκή χρόνο για να προσαρμοστεί άνετα σε κάθε πράσινη αλλαγή πριν από την εισαγωγή της επόμενης. Απλά φροντίστε να επανεξετάσετε τις πράσινες πρακτικές συχνά ως ένα τρόπο επανεκπαίδευσης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ