Tο NTU Venture (NV) 8 είναι ένα αστικό πρωτότυπο αυτοκίνητο το οποίο μπορεί να επιτύχει, σύμφωνα με πληροφορίες, τελική ταχύτητα περίπου 60 χλμ/ώρα (37 mph)

Mόνο η εκτύπωση και συναρμολόγηση του αμαξώματος πήρε στους σπουδαστές μια περίοδο τριών μηνών

Έτοιμο το πρώτο τυπωμένο σε 3D αυτοκίνητο στη Σιγκαπούρη

Διαβάστηκε από 1589 αναγνώστες -

Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που τροφοδοτείται κατά ένα μέρος του με ηλιακή ενέργεια και τυπώθηκε σε 3D δημιούργησαν οι μαθητές στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Nanyang της Σιγκαπούρης (NTU).

 
Όλα είναι έτοιμα ώστε το ενδιαφέρον να επικεντρωθεί στην πίστα του Eco-marathon της Shell στο τέλος του μήνα. Με αμάξωμα που περιλαμβάνει 150 εκτυπωμένα μέρη τοποθετημένα σε ίνες άνθρακα μονού κελύφους, το NTU Venture (NV) 8 είναι ένα αστικό πρωτότυπο αυτοκίνητο το οποίο μπορεί να επιτύχει, σύμφωνα με πληροφορίες, τελική ταχύτητα περίπου 60 χλμ/ώρα (37 mph). 

Τα διάφορα 3D τμήματα του ελαφρού πλαστικού κελύφους παρήχθησαν από πολλούς άλλους συνεργάτες χρησιμοποιώντας διαφορετικά μηχανήματα στο πανεπιστήμιο, πράγμα που κατέστησε τη συναρμολόγηση μια πρόκληση. Μάλιστα, μόνο η εκτύπωση και συναρμολόγηση του αμαξώματος πήρε στους σπουδαστές μια περίοδο τριών μηνών.

«Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που σχεδιάσαμε το 3D κέλυφος του αμαξώματος για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο NV 8, το οποίο είναι το πρώτο για τη Σιγκαπούρη και ίσως για ολόκληρη την Ασία τυπωμένο σε 3D αυτοκίνητο», δήλωσε ο καθηγητής Ng Heong Wah, Αναπληρωτής Καθηγητής της Σχολής Μηχανολόγων & Αεροδιαστημικής Μηχανικής του NTU.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ