Φοιτητές και καθηγητές του Μεταπτυχιακού στην Ενέργεια στο ερευνητικό κέντρο MasdarInstitute

Συνεργασία Πανεπιστημίου Πειραιώς με New York University Abu Dhabi στα ενεργειακά

Με ενεργειακή ατζέντα ξεκινά η συνεργασία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην Ενέργεια του Πανεπιστημίου Πειραιώς με το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο Abu Dhabi.

 
Ζητήματα ενεργειακής πολιτικής, οι επιπτώσεις της πτώσης των τιμών πετρελαίου και ο ρόλος των παραδοσιακών πετρελαιοπαραγωγών, οι γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την Ευρασία και θέματα αειφορίας, αποδοτικότητας και νέων τεχνολογιών στο πεδίο των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη καθηγητών και φοιτητών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, 20-24 Ιανουαρίου 2015. 

Η ελληνική αποστολή συμμετείχε στο διεθνές ενεργειακό συνέδριο “The World Future energy Summit (WFES) 2015” που λαμβάνει χώρα στην πρωτεύουσα των ΗΑΕ κάθε χρόνο και φιλοξενήθηκε στην οικολογική ενεργειακή πόλη Masdrar καθώς και το πρότυπο ερευνητικό κέντρο MasdrarInstitute, όπου τέθηκαν οι βάσεις στενότερων ερευνητικών και επαγγελματικών συνεργασιών. Στο περιθώριο του διεθνούς συνεδρίου οργανώθηκε επιστημονική ημερίδα από κοινού του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην Ενέργεια του Παν/μίου Πειραιώς και του New York University Abu Dhabi (NYUAD) με παρουσιάσεις διεθνών experts και ελλήνων καθηγητών σε θέματα αιχμής.

Εντυπωσιασμένος από τις νέες τεχνολογίες και τις δυνατότητες που ανοίγονται για συμπράξεις με κορυφαία ερευνητικά ιδρύματα στο τομέα των ενέργειας και της αειφορίας δήλωσε ο ενεργειακός μηχανικός ΑΠΕ και φοιτητής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην Ενέργεια Κωνσταντίνος Γκαράκης, ενώ για σημαντικές εξελίξεις που κυοφορούνται στον τομέα της έρευνας, παραγωγής και εμπορίας πετρελαιοειδών έκανε λόγο ο Μιχάλης Φωτιάδης, οικονομολόγος, Logistics manager & SD analyst της CORAL, επίσης φοιτητής του Μεταπτυχιακού την Ενέργεια στο Παν/μιο Πειραιώς. Περαιτέρω εμβάθυνση των ερευνητικών και ακαδημαϊκών σχέσεων των δύο Πανεπιστημίων προανήγγειλε ο Διευθυντής του Προγράμματος Νικόλαος Φαραντούρης, κάτοχος της Έδρας JeanMonnet στο Παν/μιο Πειραιώς και Νομικός Σύμβουλος της ΔΕΠΑ.     

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ