Επένδυση 848 εκ. δολαρίων της Apple στις Ανανεώσιμες Πηγές

848 εκ. δολάρια επενδύει η BLOOMBERG - Apple Inc. σε φωτοβολταϊκό πάρκο για τη συγκέντρωση ηλεκτρικής ενέργειας σε συνεργασία με την First Solar Inc.

 
Η Apple θα λάβει ισχύ από τα 130 μεγαβάτ του First SolarΆs California Flats Solar Project στο Monterey County της Καλιφόρνια, στο πλαίσιο μιας 25ετούς συμφωνίας, όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους οι εταιρείες την Τρίτη. Οι μετοχές της First Solar σημείωσαν άνοδο 2,1%, προσθέτοντας μια αύξηση της τάξης του 4,8% σε 48,54 δολάρια κατά το κλείσιμο του χρηματιστηρίου στη Νέα Υόρκη.

Η κατασκευάστρια εταιρεία του iPhone ήδη τροφοδοτεί όλα τα κέντρα δεδομένων της με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ο Tim Cook, διευθύνων σύμβουλος της Apple, έχει υποστηρίξει ακόμα περισσότερα βήματα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Μάλιστα, ήταν ο ίδιος που παρουσίασε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Τεχνολογίας και Ίντερνετ της Goldman Sachs στο Σαν Φρανσίσκο. Κατά την παρουσίασή του, τόνισε ότι η εν λόγω συμφωνία είναι η μεγαλύτερη στην ηλιακή βιομηχανία για έναν και μόνο εμπορικό πελάτη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ