Ο Π. Λαφαζάνης για τον Νότιο Διάδρομο Φυσικού αερίου

Διαβάστηκε από 1423 αναγνώστες -

Συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον δημοσιογράφο Μιχάλη Ψύλλο παραχώρησε ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 
Μετά τις αναφορές του στη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης και τη στρατηγική της στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους, ο κ. Λαφαζάνης μίλησε και για τις βλέψεις του στον τομέα της Ενέργειας. Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος κ. Ψύλλος ρώτησε: 

"Επισκεφθήκατε πριν λίγες ημέρες το Μπακού και μετείχατε στις εργασίες του Πρώτου Συμβουλευτικού Συμβουλίου για τον Νότιο Διάδρομο Φυσικού αερίου. Στηρίζετε τον αγωγό ΤΑΡ, τι λέτε όμως και για τον ρωσικό αγωγό που θα σταματά στα ελληνοτουρκικά σύνορα; Υπάρχει προοπτική επέκτασης του ρωσικού αγωγού στην Ελλάδα; Μπορούν να συνυπάρχουν και οι δύο αγωγοί;",  με τον υπουργό ΠΑΠΕΝ να απαντά:  

Δεν ξέρω να έχει γίνει οποιαδήποτε κρούση στη χώρα μας για ρωσικό αγωγό και φυσικά δεν γνωρίζω αν έχει προχωρήσει ή προχωρά τίποτα σχετικό και με την Τουρκία. Αυτό, όμως, που θέλω να καταστήσω σαφές είναι ότι η κυβέρνησή μας επιδιώκει ανεξάρτητες και πολυεπίπεδες, τεσσάρων οριζόντων, διεθνείς ενεργειακές διασυνδέσεις και σχέσεις, οι οποίες να σχεδιάζονται και να προωθούνται χωρίς μονομερείς εξαρτήσεις, αποκλειστικά με βάση το εθνικό μας συμφέρον και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Αυτό νομίζω ότι τα λέει όλα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ