Όταν η επιστημονική γνώση δίνει τεχνικές λύσεις σε καθημερινές ανάγκες

Διαβάστηκε από 1072 αναγνώστες -

Πόσο απέχει αλήθεια η επιστημονική έρευνα από την παραγωγή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας προορισμένων για την επίλυση σύνθετων τεχνικών προβλημάτων, που εξυπηρετούν καθημερινές ανάγκες;

 
Το ερώτημα αυτό σίγουρα έχει απασχολήσει πολύ τους Έλληνες επιστήμονες που απογοητευμένοι από την ελληνική πραγματικότητα μεταναστεύουν κατά κύματα, φορτώνοντας τις αποσκευές τους με πολύτιμη επιστημονική γνώση που τελικά τίθεται στη διάθεση ξένων, τεχνολογικά προηγμένων χωρών.
Και όμως, στη ζοφερή πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, κάποιοι αντιστέκονται…

Η BFP hellas ιδρύθηκε πριν ένα χρόνο περίπου από μία ομάδα Ελλήνων επιστημόνων με ευρεία επιστημονική εξειδίκευση και επαγγελματική δράση. Σκοπός της εταιρείας είναι η παραγωγή προηγμένων υλικών και καινοτόμων προϊόντων σε μορφή συμπαγούς υλικού (Bulk), υμενίου (Film) ή σωματιδίων (Powder). Από τα αρχικά των ξενόγλωσσων όρων προήλθε και το όνομα της εταιρείας. Η BFP hellas εστιάζει ιδιαίτερα στην παραγωγή λειτουργικών υμενίων, τα οποία εφαρμόζονται εύκολα σε διάφορες επιφάνειες, με αποτέλεσμα αυτές να αποκτούν εκπληκτικές ιδιότητες και χαρακτηριστικά.

Το σημαντικότερο ίσως στα παραπάνω ακούει στη λέξη «παραγωγή». Σε πείσμα της εικόνας που έχει διαμορφωθεί εδώ και χρόνια για τη χώρα μας, η BFP hellas επενδύει στην εφευρετικότητα των ανθρώπων της, στη μεθοδικότητα, στην ακρίβεια, στην προσοχή στη λεπτομέρεια. Με σαφή προσανατολισμό στην επιστημονική έρευνα, η εταιρεία αναπτύσσει υλικά απευθείας από το εργαστήριο και ύστερα από μια σειρά εξαντλητικών δοκιμών που συναγωνίζονται τα διεθνή πρότυπα ελέγχου αναγνωρισμένων οίκων του εξωτερικού, περνά στο στάδιο παραγωγής των καινοτόμων υλικών, σε βιοτεχνικό, προς το παρόν, επίπεδο.

Στην παρούσα φάση, η BFP hellas ειδικεύεται στην παραγωγή επικαλυπτικών στρωμάτων για γυάλινες και κεραμικές επιφάνειες. Τα προϊόντα της θεωρούνται ήδη από ειδικούς του χώρου ότι έχουν πολύ υψηλή σχέση αξίας – τιμής, μια ιδιαίτερη αναγνώριση για την εταιρεία, καθώς οι άνθρωποί της πιστεύουν πρωτίστως στη γνώμη της αγοράς. Τα προϊόντα αυτά ήδη διεκδικούν τη θέση τους στην ελληνική και ξένη αγορά με βασικά πλεονεκτήματά τους έναντι του ανταγωνισμού, την πλήρη αποκατάσταση των επιφανειών (ακόμα και αυτών που έχουν υποστεί χρόνια συσσώρευση ρύπων ή μικρο-φθορές) και την υψηλή αντοχή και υδροφοβικότητα της επικάλυψης, σε συνδυασμό με τη φιλικότητα στο περιβάλλον. 

  • NANO-SKIN® - για το σπίτι και το κτίριο
Αποκαθιστά πλήρως γυάλινες και κεραμικές επιφάνειες και τις μετατρέπει σε εύκολα καθαριζόμενες ή και αυτο- καθαριζόμενες.
Εφαρμογές: Γυάλινες επιφάνειες κτιρίων, τζάμια, καθρέπτες κλπ., κεραμικές επιφάνειες (πλακάκια μπάνιου και κουζίνας, είδη υγιεινής, κεραμικές εστίες).
  • AUTO-SKIN® - για το αυτοκίνητο
Επιτρέπει την οδήγηση υπό βροχή, χωρίς τη χρήση υαλοκαθαριστήρων (!). Μεγιστοποιεί την ορατότητα για όλους τους επιβάτες και αυξάνει την οδηγική ασφάλεια.
Επίσης, εξαλείφει (!) μικρές γρατζουνιές από τα κρύσταλλα των αυτοκινήτων.
Εφαρμογές: Οποιαδήποτε γυάλινη επιφάνεια αυτοκινήτων/οχημάτων.

  • SOLAR-SKIN® - για φωτοβολταϊκά
Μετατρέπει τα φωτοβολταϊκά πάνελ σε αυτο-καθαριζόμενα, ενώ παράλληλα τα προστατεύει από τις δυσάρεστες συνέπειες της περιβαλλοντικής επίθεσης και της επακόλουθης μείωσης της απόδοσής τους, λόγω της συσσώρευσης ρύπων. Το αποτέλεσμα της εφαρμογής του SOLAR-SKIN είναι η μείωση του χρόνου και του κόστους της απαιτούμενης συντήρησης, με ταυτόχρονη αύξηση της απόδοσης του συστήματος σε ετήσια βάση.
Εφαρμογές: Φωτοβολταϊκά συστήματα, ηλιακοί συλλέκτες και κάτοπτρα.
Η εταιρεία βρίσκεται επίσης στο τελικό στάδιο δοκιμών του MARINE-COAT, ενός προϊόντος, του οποίου ο στόχος θα είναι ο εύκολος καθαρισμός και η προστασία των τζαμιών θαλασσίων σκαφών.

Τηλ. 210 70 100 50
www.bfphellas.gr
[email protected]

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ