Ένα αυτοκίνητο που… λάμπει στο σκοτάδι

Διαβάστηκε από 1037 αναγνώστες -

Η Nissan έχει λάβει πολλές καλές κριτικές για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Leaf, αλλά τα σχόλια για μια συγκεκριμένο έκδοση είναι ιδιαίτερα… λαμπερά.

 
Το εν λόγω αυτοκίνητο έχει περάσει από μια επεξεργασία χρωμάτων ώστε να φαίνεται φυσιολογικό στο φως, αλλά να αστράφτει με πράσινο χρώμα στο σκοτάδι. Το glow-in-the-dark χρώμα λέγεται ότι αποτελείται εξ ολοκλήρου από οργανικά υλικά.

Σύμφωνα με τη Nissan, οι οδηγοί του Leaf τείνουν όλο και περισσότερο να εγκαθιστούν ηλιακούς συλλέκτες στο σπίτι τους ώστε να τροφοδοτούν τα αυτοκίνητά τους δωρεάν. Το glow-in-the-dark Leaf έχει ως στόχο να τραβήξει την προσοχή σε αυτό. Το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τον εφευρέτη Hamish Scott, ο οποίος προηγουμένως δημιούργησε την επίστρωση glow-in-the-dark επίστρωση για πεζοδρόμια και δρόμους.

Αν και ο ίδιος κρατά σχεδόν κρυφό το πώς φτιάχτηκε το προϊόν , ο Scott λέει ότι η βαφή για το αυτοκίνητο περιέχει περίπου τα ίδια συστατικά με το άλλο του σπρέι ψεκασμού, Starpath. Μεταξύ των δραστικών συστατικών του χρώματος είναι το αργιλικό στρόντιο, μια στερεά, άοσμη και χημικά και βιολογικά αδρανής ένωση η οποία χρησιμοποιείται ευρέως σε glow-in-the-dark υλικά. Το χρώμα απορροφά την UV ενέργεια στην ηλιοφάνεια και μπορεί να λάμπει για 8-10 ώρες στο σκοτάδι.

Ο Scott λέει ότι εργαζόταν για την έκδοση της επίστρωσης σε αυτοκίνητα πριν καν τον προσεγγίσει η Nissan. Συνολικά, υπολογίζει πως του πήρε περίπου 12 μήνες για να αναπτύξει το τελικό προϊόν. Βλέπει επίσης μια σειρά χρήσεων ασφαλείας για την επικάλυψη, όπως τη βελτίωση της ορατότητας σε ποδήλατα και βάρκες. «Δεν είναι τέχνασμα», λέει ο Scott. «Είναι μια σοβαρή τεχνολογία που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε πάρα πολλά μέρη».

Tags: VIRAL
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εορτασμοί για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η πρώτη υποβρύχια βίλα έρχεται στις Μαλδίβες!

H περιβαλλοντική αλλαγή απειλεί...τη σοκολάτα!

Γλυπτά από πάγο ύψους 30 μέτρων!

Τελικά, πότε έκανε την εμφάνισή του ο Homo sapiens;

Η Ford γεμίζει το Λονδίνο «έξυπνα» παγκάκια!

Το καλύτερο λίπασμα είναι τα σκουπίδια σου!

Ανακαλύφθηκε μύκητας που διασπά το πλαστικό

Θαλάσσιο τέρας σε παραλία του Τέξας μετά τον τυφώνα Χάρβεϊ!

Δολοφονήθηκε η διάσημη φώκια Αργυρώ στη Σάμο (VIDEO)

Φουτουριστικό γιοτ που πλοηγείται μέσω iPad στην Κέρκυρα

Αποδέξου την πρόκληση της Greenpeace!!

Το αρχαιότερο απολίθωμα μανιταριού είναι 115 εκ. ετών!

Xάρτης με δεδομένα ρύπανσης από τη Google!

Τα μικροπλαστικά φτάνουν και στο αλάτι!

Υπόγειοι κάδοι στο κέντρο της Λάρισας

«Πράσινο» σπίτι… ακολουθεί τον ήλιο!

Σπατάλησε μόνο όσο νερό χρειάζεσαι (VID)

Ξύλινοι γίγαντες στα δάση της Κοπεγχάγης!

Βιταμίνες για ρύπανση!

περισσότερα »