Willersey Solar Farm

Η Belectric δοκιμάζει τη σταθερότητα του βρετανικού δικτύου ενέργειας

Ακόμα ένα έργο μεγάλης κλίμακας ετοιμάζεται σε ένα ηλιακό πάρκο στην Αγγλία, έτσι ώστε να δοκιμαστούν οι δυνατότητες σταθεροποίησης του δικτύου μέσω των συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας που βασίζονται στη μπαταρία.

 
Το έργο βρίσκεται υπό την ηγεσία του Εθνικού Δικτύου, το οποίο είναι υπεύθυνο για την υποδομή του ηλεκτρικού δικτύου μετάδοσης του Ηνωμένου Βασιλείου. Το βρετανικό τμήμα της γερμανικής εταιρείας τεχνολογίας φωτοβολταϊκών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής, Belectric, ανακοίνωσε επίσημα τη συμμετοχή του στο έργο Enhanced Frequency Control Capability (EFCC), το οποίο έχει ως στόχο να ελέγξει την καταλληλότητα των διαφόρων νέων τεχνολογιών που θα βοηθήσουν στον έλεγχο της συχνότητας του συστήματος.

Με άλλα λόγια, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οι συναφείς τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα όπως η αποθήκευση ενέργειας και η ικανοποιητική απάντηση στη ζήτηση θα πρέπει να δοκιμαστούν για την ικανότητά τους να αντικαταστήσουν το ρόλο της παραγωγής θερμικής ηλεκτρικής ενέργειας όπως ο άνθρακας και το φυσικό αέριο, έτσι ώστε να παράσχουν ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Το Εθνικό Δίκτυο έλαβε την έγκριση και χρηματοδότηση για το EFCC μέσω της εθνικής ρυθμιστικής αρχής ενέργειας, Ofgem. Εκφράζεται η ελπίδα ότι εκτός από την παροχή μιας βιώσιμης εναλλακτικής λύσης για στροφή από τα εναπομείναντα ορυκτά καύσιμα, το EFCC μπορεί επίσης να αποδείξει ότι η αποθήκευση ενέργειας μπορεί να βοηθήσει ώστε να αποτραπεί η ανάγκη για ακριβό δομικό εκσυγχρονισμό. Για παράδειγμα, νέες υποδομές, όπως οι υποσταθμοί θα μπορούσαν να κατασκευαστούν για τη μεταφορά ενέργειας από το ένα μέρος του δικτύου, για να υπάρξει ισορροπία. Από την άλλη πλευρά, η αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας σε μπαταρία έως ότου καταστεί απαραίτητη η χρήση της θα μπορούσε να είναι μια εναλλακτική λύση για αυτή τη δαπανηρή διαδικασία.

Το τμήμα της Belectric UK θα διαχειριστεί την ενέργεια και την τεχνολογία αποθήκευση για δύο έργα αποθήκευσης με μπαταρία για το EFCC. Ένα από αυτά θα πρέπει να συστεγάζεται στο Willersey Solar Farm, ένα έργο 3.8MWp που ολοκληρώθηκε στο τέλος του περασμένου έτους από την εταιρεία στα δυτικά της Αγγλίας με τη χρήση thin-film φωτοβολταϊκών μονάδων. Το Willersey, επίσης γνωστό ως Rainbows Solar Farm, είναι μια εγκατάσταση που ανήκει κατά το ήμισυ στην κοινότητα και για το οποίο η Belectric πούλησε σημαντικά ομόλογα και στεγάζει επίσης πολλά σημαντικά στοιχεία της φύσης.
Προς το παρόν δεν έχουν αποκαλυφθεί πολλές τεχνικές λεπτομέρειες των δύο συστημάτων μπαταρίας, τα οποία σχεδιάζονται, κατασκευάζονται, συνδέονται και λειτουργούν από την Belectric. Το σύστημα στο Willersey θα τροφοδοτείται απευθείας από τα φωτοβολταϊκά συστήματα, ενώ το άλλο σύστημα της μπαταρίας θα πρέπει να τοποθετηθεί στο δίκτυο, όπου θα αντλεί την ενέργεια από το περίσσευμα του δικτύου κατά τη διάρκεια περιόδων χαμηλής ζήτησης.

Η ιδέα συνοψίζεται στο να δημιουργηθεί μια σύγκριση μεταξύ των δύο μεθόδων για να εντοπιστούν τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας που βοηθούν στην εξισορρόπηση του δικτύου (ΕSS). Τα έργα του ΕSS θα παρακολουθούν την τάση από τις αντίστοιχες συνδέσεις και θα αντιδρούν στις αλλαγές της συχνότητας του εναλλασσόμενου ρεύματος σημάτων. Η Belectric ελπίζει ότι ο γρήγορος χρόνος απόκρισης - περίπου 25 χιλιοστά του δευτερολέπτου - των συστημάτων αυτών θα λειτουργεί ευνοϊκά με τις πιο αργές αποκρίσεις των μονάδων ορυκτών καυσίμων και επομένως θα λειτουργούν πιο οικονομικά, χρησιμοποιώντας λιγότερη ενέργεια συνολικά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ