Tο W.I.N.D. House oλοκληρώθηκε πρόσφατα από την ολλανδική εταιρεία UNStudio και περιλαμβάνει επίσης βιώσιμη τεχνολογία που μειώνει την εξάρτησή του από το δίκτυο.

Το σπίτι διαθέτει ένα χρησιμοποιήσιμο χώρο 406 τμ., και έχει το σχήμα του πέταλου ενός λουλουδιού, ενώ η πρόσοψή του είναι εξ ολοκλήρου τζάμι

Το εσωτερικό ακολουθεί χαρακτηριστικά μιας ως επί το πλείστον ενιαίας διαρρύθμισης

Τα υπνοδωμάτια έχουν θέα στο δάσος στο πίσω μέρος, ενώ τα υπόλοιπα, κοινόχρηστα μέρη του σπιτιού προσφέρουν θέα στο θεαματικό τοπίο μπροστά από το σπίτι.

Το W.I.N.D. House διαθέτει μια ηλιακή συστοιχία από πάνελ στην οροφή του.

ΚΝΧ τεχνολογία στο βιώσιμο W.I.N.D. House

Διαβάστηκε από 1306 αναγνώστες -

Το W.I.N.D House είναι ακόμα ένα σπίτι η ενέργεια του οποίου μπορεί να διαχειριστεί από το εσωτερικό του ή από μακριά μέσω smartphone.

 
Ολοκληρώθηκε πρόσφατα από την ολλανδική εταιρεία UNStudio και περιλαμβάνει επίσης βιώσιμη τεχνολογία που μειώνει την εξάρτησή του από το δίκτυο.

Οι πρώτες εργασίες για το W.I.N.D. House ξεκίνησαν το 2008, και το έργο ολοκληρώθηκε το 2014. Το σπίτι διαθέτει ένα χρησιμοποιήσιμο χώρο 406 τμ., και έχει το σχήμα του πέταλου ενός λουλουδιού, ενώ η πρόσοψή του είναι εξ ολοκλήρου τζάμι. Το εσωτερικό ακολουθεί χαρακτηριστικά μιας ως επί το πλείστον ενιαίας διαρρύθμισης, τα υπνοδωμάτια έχουν θέα στο δάσος στο πίσω μέρος, ενώ τα υπόλοιπα, κοινόχρηστα μέρη του σπιτιού προσφέρουν θέα στο θεαματικό τοπίο μπροστά από το σπίτι. Αυτά τα δωμάτια όμως έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι ευέλικτα, ώστε να μπορεί ένα υπνοδωμάτιο να μετατραπεί σε γραφείο ή ό, τι άλλο χρειάζεται, με σχετική ευκολία.

Το W.I.N.D. House διαθέτει μια ηλιακή συστοιχία από πάνελ στην οροφή του. Ο εκπρόσωπος της UNStudio δήλωσε ότι το μέγεθος της στέγης εμπόδισε την εταιρεία από την εγκατάσταση μιας συστοιχίας αρκετά μεγάλης ώστε να επιτρέπει το σπίτι να λειτουργεί πλήρως εκτός δικτύου, αλλά ότι βοηθά στη μείωση των απαιτήσεων ηλεκτρικής ενέργειας από το δίκτυο. Η περαιτέρω τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας που έχει εγκατασταθεί στο σπίτι περιλαμβάνει ένα σύστημα εξαερισμού ανάκτησης θερμότητας, μια αντλία θερμότητας, και φιμέ γυαλί που μετριάζει τις επιπτώσεις της ηλιακής θερμότητας.

Το σύστημα αυτοματισμού του σπιτιού είναι ένα σύστημα ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο KNX για τη διαχείριση του φωτισμού, της θέρμανσης, της ψύξης, του αερισμού, των ηλιακών συλλεκτών και της ασφάλειας. Χρησιμοποιώντας αυτό, οι ιδιοκτήτες μπορούν να ρυθμίσουν τον ενεργειακό έλεγχο στο σπίτι τους από μακριά με δυνατότητα σύνδεσης στο Internet από smartphone ή άλλη συσκευή, ενώ εκτός από την παρακολούθηση της χρήσης της ενέργειας μπορούν και να ανάψουν τα φώτα ή τη θέρμανση πριν φτάσουν στο σπίτι σπίτι.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ