Πώς να ελέγξετε και να μειώσετε το κόστος του ηλεκτρικού σας

Διαβάστηκε από 1142 αναγνώστες -

Με έναν απλό και ξεκάθαρο τρόπο, μπορείτε να μάθετε πόση ενέργεια καταναλώνουν οι ηλεκτρικές σας συσκευές, και αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση ενός μετρητή ενέργειας.

 
Γνωρίζοντας πόσο ρεύμα καταναλώνετε μπορείτε να κάνετε στοχευμένες αλλαγές στη καθημερινή χρήση των συσκευών σας ώστε να μειώσετε άμεσα το λογαριασμό του ηλεκτρικού σας. Οι μετρητές ενέργειας είναι o πιο πρακτικός τρόπος ενημέρωσης για την κατανάλωση του ρεύματος.

Αν θέλετε να πετύχετε μείωση του κόστους του ηλεκτρικού σας πρέπει να γίνετε «έξυπνος καταναλωτής» και να κατανοήσετε πώς γίνεται η κατανάλωση του ρεύματος από τις συσκευές σας. Ο μετρητής ενέργειας είναι το εργαλείο σας σε αυτή την προσπάθεια.

Βάσει πρόσφατης έρευνας, με χρήση των μετρητών ενέργειας της efergy επετεύχθη μια μέση μείωση στο ηλεκτρικό της τάξης του 9,3%, ενώ μερικοί κατάφεραν έως και 15% μείωση στο λογαριασμό τους!

Επειδή ο μετρητής είναι σε συνεχή λειτουργία, οι χρήστες μπορούν να γνωρίζουν άμεσα τις επιπτώσεις της κατανάλωσης ρεύματος των συσκευών τους, και έτσι να αντιληφθούν ποιες αλλαγές χρειάζονται κατά την χρήση προκειμένου να εξοικονομήσουν άμεσα ενέργεια και χρήματα.

Ο μετρητής όμως μπορεί να λειτουργήσει και σαν «ελεγκτής». Ένα μεγάλο ποσό ενέργειας που δαπανάται σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, είναι από άσκοπη χρήση κάποιων συσκευών. Πολλοί καταναλωτές χρησιμοποιούν τους μετρητές μας ως ένα τρόπο να ελέγχουν αν έχουν ξεχάσει κάποια συσκευή σε λειτουργία ή σε κατάσταση αναμονής (standby), ή που απλά δεν χρειάζονται πλέον, παρατηρώντας στην οθόνη του μετρητή την κατανάλωση του ρεύματος πριν φύγουν από το σπίτι ή τη δουλειά τους.

Μάθετε ακόμα περισσότερα στο www.efergy.gr ή στο δίκτυο καταστημάτων ΚΑΥΚΑΣ.


EFERGY HELLAS
Γιαννιτσών 31, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 535577
Email: [email protected]

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ