Το ψηλότερο κτίριο κατασκευασμένο από ξύλο θα βρίσκεται πια στη Βιέννη

Διαβάστηκε από 1170 αναγνώστες -

Και ο αγώνας για την κατασκευή του ψηλότερου κτιρίου από ξύλο στον κόσμο συνεχίζεται, με μια νέα καταχώρηση: το έργο Hoho στη Βιέννη, που φτάνει τους 24 ορόφους και τα 276 πόδια.

 
Σχεδιασμένο από την Rüdiger Lainer + Partner Architects, το κτίριο θα περιλαμβάνει εστιατόρια, ένα ξενοδοχείο, και εμπορικές περιοχές fitness, ομορφιάς, ευεξίας και επιχειρήσεων.

Υπάρχουν πολλά οφέλη από την οικοδόμηση των λεγόμενων «plyscrapers», με το σημαντικότερο να είναι το γεγονός ότι το ξύλο περιορίζει το διοξείδιο του άνθρακα. Οι σχεδιαστές του έργου, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι επέλεξαν το ξύλο για τα περιβαλλοντικά οφέλη του:

«Νομίζουμε ότι είναι σημαντικό ο καθένας να σκέφτεται με διάφορους τρόπους στην εποχή που ζούμε. Έχουμε το ξύλο, το οποίο είναι ένα ιδανικό υλικό κατασκευής για την κατασκευή», τόνισαν. «Χρησιμοποιήθηκε πριν από 200 χρόνια και ήταν τέλειο, οπότε και τώρα τέλειο είναι», συνέχισαν. Με το 76% του κτιρίου να αναμένεται να γίνει από ξύλο, οι αρχιτέκτονες λένε ότι θα εξοικονομηθούν 2.800 τόνοι εκπομπών CO2 σε σύγκριση με ένα παρόμοιο κτίριο κλασικής δομής, αριθμός που είναι ισοδύναμος με τη οδήγηση ενός αυτοκινήτου για 25 μίλια κάθε μέρα για 1300 χρόνια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ