Λύσεις και προτάσεις για την αναβίωση της ελληνικής οικονομίας

Διαβάστηκε από 1134 αναγνώστες -

Ανοικτή Επιστολή της Greenpeace προς την κυβέρνηση με την επιτακτική ανάγκη λήψης μέτρων που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην έξοδο της χώρας και του λαού από τη σημερινή κατάσταση.

 
Η προστασία του περιβάλλοντος μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μοχλό εξόδου από την κοινωνική και οικονομική κρίση, στην οποία είναι βυθισμένη η χώρα. Οι λύσεις που προσφέρει δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, ενώ παράλληλα μειώνουν τις εκροές συναλλάγματος και την εξάρτηση από ντόπια και ξένα ολιγοπώλια. Τα αντίστοιχα περιβαλλοντικά οφέλη είναι πολλαπλά και τεράστιας σημασίας για το παρόν και το μέλλον της χώρας, ωστόσο το κείμενο που ακολουθεί θα επικεντρωθεί περισσότερο στα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη.

Αντί μακροσκελών θεωρητικών τοποθετήσεων, επιλέγουμε να παραθέσουμε συγκεκριμένα παραδείγματα για τα οποία έχουμε μακρόχρονη εμπειρία και τα οποία είναι άμεσα εφαρμόσιμα. Δίνουμε έμφαση σε τρεις τομείς: παραγωγή και κατανάλωση Ενέργειας, Αγροτική παραγωγή και Διατροφή, Αλιεία και προστασία της Θάλασσας. Δεν είναι τυχαίο ότι και οι τρεις τομείς που εξετάζονται, αποτελούν έως τώρα προνομιακό πεδίο ολιγοπωλίων, τα οποία καταπατούν κάθε έννοια υγιούς και βιώσιμης επένδυσης εξαιτίας κοντόφθαλμων συμφερόντων.

  1. Ενέργεια
  2. Αγροτική παραγωγή και Διατροφή
  3. Αλιεία και προστασία της θάλασσας

Δείτε εδώ αναλυτικά τις προτάσεις της Greenpeace για την αναβίωση της ελληνικής οικονομίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ