Αντώνης Αδάναλης, BMW i Manager του BMW Group Hellas

«Μηδενική ηχορύπανση και μηδενικές εκπομπές ρύπων»

Διαβάστηκε από 1720 αναγνώστες -

Για τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης τόσο στο περιβάλλον, όσο και στην οικονομία της Ελλάδας, μίλησε ο κ. Αντώνης Αδάναλης, BMW i Manager του BMW Group Hellas.

 
Ο κ. Αδάναλης υπογράμμισε την ανάγκη για υποδομές και γενικότερη υποστήριξη από την Πολιτεία. Παράλληλα, αναδεικνύει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των μοντέλων της σειράς BMW i και την ανταπόκριση που έχουν αυτά στους έλληνες καταναλωτές.

  • Ποια είναι τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης για το περιβάλλον και την οικονομία στην Ελλάδα;
Τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης είναι πολλαπλά. Ξεκινώντας από το περιβάλλον, νομίζω ότι είναι προφανή τα οφέλη που μπορούμε να έχουμε από την κυκλοφορία οχημάτων που κινούνται εντελώς αθόρυβα και με μηδενικές εκπομπές ρύπων. 

Και στο επίπεδο της εθνικής οικονομίας μπορούν να υπάρξουν σημαντικά οφέλη. Ενισχύοντας το ρόλο της ηλεκτρικής ενέργειας στο ενεργειακό ισοζύγιο -η οποία μπορεί να παραχθεί τοπικά και από ανανεώσιμες πηγές- μειώνονται οι ανάγκες εισαγωγής ορυκτών καυσίμων, με αποτέλεσμα σημαντικά δημοσιονομικά οφέλη. Οφέλη θα υπάρξουν επίσης και από την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, οι οποίες εκτιμώνται περίπου στις 7.000.

Τέλος, το όφελος για τους χρήστες ηλεκτρικών οχημάτων είναι πολύ σημαντικό, καθώς το κόστος χρήσης (κόστος κίνησης και συντήρησης) σε σχέση με ένα συμβατικό όχημα είναι έως και 80% χαμηλότερο.


  • Η BMW έχει λανσάρει εδώ και καρό και στην Ελλάδα τη σειρά BMW i. Ποια είναι τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα;
Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των μοντέλων BMW i, είναι ο πρωτοποριακός τρόπος κατασκευής τους, η καινοτόμος τεχνολογία η οποία ενσωματώνεται σΆ αυτά και προσφέρει μοναδικά χαρακτηριστικά και η ολιστική προσέγγιση της μάρκας BMW i σε αυτό που εμείς ονομάζουμε βιώσιμη κινητικότητα.
Τόσο το BMW i3, όσο και το BMW i8 ξεχωρίζουν για τη σχεδίαση και την κατασκευαστική τους αρχιτεκτονική. Τα μοντέλα BMW i, χρησιμοποιούν ως κύρια υλικά κατασκευής τα ανθρακονήματα, το αλουμίνιο, αλλά και φυσικά ή ανακυκλωμένα υλικά. Κανένα άλλο μοντέλο ευρείας παραγωγής, δεν υιοθετεί αυτή την κατασκευαστική λογική, γεγονός που κάνει τα BMW i3 και i8 μοναδικά.

Μοναδική είναι και η οδηγική απόλαυσή που προσφέρουν, καθώς πέραν της εξαιρετικής αποδοτικότητάς τους και της ευκολίας οδήγησης και τα δύο μοντέλα ξεχωρίζουν για τις κορυφαίες επιδόσεις τους.

  • Ποιοι είναι οι στόχοι της εταιρείας από το λανσάρισμα της σειράς BMW i στην Ελλάδα;
Τον Νοέμβριο του 2013 κάναμε την ηλεκτροκίνηση πραγματικότητα και στην Ελλάδα. Με τα BMW i3 και i8, αποδείξαμε ότι δεν φέραμε στην ελληνική αγορά απλά δύο μοναδικά αυτοκίνητα. Ο κύριος στόχος μας ήταν να δείξουμε και στη χώρα μας ποια είναι η επόμενη ημέρα της αυτοκίνησης. Και αυτό συνεχίζουμε να κάνουμε με συνέπεια, προβάλλοντας τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης.

Η ανταπόκριση από το κοινό είναι εξαιρετική (δεκάδες BMW i3 κυκλοφορούν ήδη στους δρόμους) παρότι η ελληνική αγορά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «φιλική» προς τα ηλεκτρικά οχήματα. Σε αντίθεση, δυστυχώς, με τις περισσότερες χώρες της E.E., στην Ελλάδα η ηλεκτροκίνηση δεν έχει κρατική στήριξη, γεγονός που από την πρώτη στιγμή προσπαθούμε να μεταβάλλουμε. 

Κάποια μικρά βήματα προόδου έχουν γίνει μέχρι σήμερα, αλλά υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα έως ότου το θεσμικό πλαίσιο σταματήσει να θέτει εμπόδια στην περαιτέρω διείσδυση της ηλεκτροκίνησης. Συνεπώς, το κύριο μέλημά μας είναι να επιδιώκουμε η ηλεκτροκίνηση να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα σοβαρότητα και από την Πολιτεία, προσδοκώντας ότι τόσο οι υποδομές όσο και η γενικότερη υποστήριξη θα γίνουν πραγματικότητα, στα πρότυπα των υπόλοιπων Ευρωπαίων εταίρων μας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ