Γιάννης Μαντάς, Εμπορικός Διευθυντής της LG Electronics/Business Solutions

Τα προϊόντα της LG παραμένουν πιστά στις «πράσινες» δεσμεύσεις της εταιρείας

Διαβάστηκε από 1869 αναγνώστες -

Ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα της επαγγελματικής αλλά και οικιακής θέρμανσης και κλιματισμού, η LG παρουσιάζει τεχνολογικά προηγμένα προϊόντα υψηλής ενεργειακής απόδοσης που στοχεύουν στη μεγαλύτερη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας.

 

Ο Γιάννης Μαντάς, Εμπορικός Διευθυντής της LG Electronics / Business Solutions παρουσιάζει στο Πράσινο Σπίτι & Κτίριο και στο 4green.gr τους λόγους για τους οποίους η LG είναι αυτή τη στιγμή πρωτοπόρος εταιρεία στον τομέα της επαγγελματικής και οικιακής θέρμανσης και κλιματισμού.


Η περσινή χρονιά περιελάμβανε πολλές επιτυχίες για την LG. Ποιες διακρίσεις ξεχωρίζετε ως τις πιο σημαντικές για την εταιρεία και τα προϊόντα της; 

Μέσα στο 2014 η LG πέτυχε νέες «πρωτιές» και έθεσε τον τεχνολογικό πήχη ακόμη πιο ψηλά. Η ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων και ολοκληρωμένων λύσεων βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της εταιρείας, η οποία συνεχίζει να προσφέρει τεχνολογικά προηγμένα προϊόντα που σχεδιάζονται, ώστε να είναι απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον και να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών. Με αυτήν την αφετηρία, τον τελευταίο χρόνο η LG έκανε ακόμη ένα τεχνολογικό βήμα μπροστά, σε σχέση με τον ανταγωνισμό, και κατάφερε να ξεχωρίσει και να διακριθεί. Συγκεκριμένα, στον τομέα του επαγγελματικού κλιματισμού, σημαντική ήταν η διάκριση που πέτυχε η εταιρεία λαμβάνοντας την ειδική πιστοποίηση ενεργειακής αποδοτικότητας από τον αναγνωρισμένο και έγκυρο Παγκόσμιο Οργανισμό “Eurovent” για συστήματα κλιματισμού VRF.

Παράλληλα, στον τομέα της οικιακής ψυχαγωγίας, η LG με την πρωτοποριακή τεχνολογία 4Κ Ultra HD σε νέα μοντέλα τηλεοράσεων της, επαναπροσδιόρισε την ποιότητα της θέασης στο σπίτι, προσφέροντας αψεγάδιαστη εικόνα με απόλυτη λεπτομέρεια. Επίσης, οι τηλεοράσεις τεχνολογίας OLED που διατίθενται πλέον σε Full HD και Ultra HD μοντέλα, επιτυγχάνουν την πιο απολαυστική και ρεαλιστική απεικόνιση, προσφέροντας εμπειρία θέασης ασύγκριτης ποιότητας. Συγκεκριμένα στη φετινή CES 2015 στο Λας Βέγκας, η LG έλαβε μεταξύ άλλων 4 CES Innovation Awards 2015 για τις νέες OLED και Ultra HD τηλεοράσεις της. 

Τέλος, στην κατηγορία του Digital Signage (ψηφιακή σήμανση), η LG καινοτομεί με επιτυχία, παρουσιάζοντας την επαγγελματική οθόνη 49 ιντσών Mirror Display, με ενσωματωμένο πάνελ-καθρέφτη. Η νέα επαγγελματική οθόνη αλλάζει τα δεδομένα στο digital signage. Ενδείκνυται για επαγγελματίες που επιθυμούν υψηλή ποιότητα για την προβολή των προϊόντων και των υπηρεσιών τους μέσω εντυπωσιακών interactive εμπειριών για το κοινό τους.

Τα συστήματα θέρμανσης είχαν φέτος εξέχουσα θέση στις προτιμήσεις του κοινού. Πού πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό; 
Πράγματι, παρατηρούμε μια ανοδική τάση στην ελληνική αγορά για την προμήθεια και εγκατάσταση σύγχρονων ολοκληρωμένων και αποδοτικών λύσεων. Το ενδιαφέρον των καταναλωτών - τόσο σε επίπεδο οικιακής θέρμανσης (σπίτια, ανακαινίσεις, ιδιωτικοί χώροι), όσο και σε επίπεδο επαγγελματικής χρήσης (γραφεία, ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα) - στρέφεται σε ολοκληρωμένα συστήματα θέρμανσης που είναι φιλικά προς το περιβάλλον και απαιτούν χαμηλότερο λειτουργικό κόστος. Κοινός παρονομαστής στην επιλογή αυτών είναι η υψηλή ενεργειακή απόδοση. 

Η LG διαθέτει μία ευρεία γκάμα προϊόντων προς αυτήν την κατεύθυνση. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι αντλίες θερμότητας Therma V που αντικαθιστούν τον καυστήρα πετρελαίου και καλύπτουν οποιαδήποτε κτιριακή ανάγκη, τροφοδοτώντας είτε ενδοδαπέδια συστημάτα θέρμανσης, είτε καλοριφέρ. Προσφέρουν, έτσι, μεγάλη ενεργειακή απόδοση, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση ενέργειας έως και 80%, ενώ εντάσσονται σε προγράμματα κρατικών επιχορηγήσεων με επιδότηση από 15%-70%, εξασφαλίζοντας έτσι ακόμη περισσότερη εξοικονόμηση πόρων. Οι εφαρμογές με αντλίες θερμότητας LG Therma V αποτελούν τις πιο οικονομικές και αποδοτικές λύσεις θέρμανσης και παραγωγής ζεστού νερού (παραγωγή νερού 80 °C/ 55 °C) με χρήση ηλεκτρικής και ανανεώσιμης ενέργειας, που είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή στην αγορά. 

Επίσης, η LG διαθέτει και VRF συστήματα επαγγελματικού κλιματισμού LG Multi V, τα οποία διαθέτουν προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, χάρη στα οποία επιτυγχάνουν μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας, πιστοποιημένη από τον αναγνωρισμένο και έγκυρο Παγκόσμιο Οργανισμό “Eurovent”. Ο υψηλότερος εποχιακός συντελεστής απόδοσης έως 7,9 (ESEER), ο πιστοποιημένος κατά Eurovent δείκτης ενεργειακής απόδοσης έως 4.83 (EER) και ο συντελεστής απόδοσης έως 5.32 (COP) εξασφαλίζουν την μέγιστη εξοικονόμηση του κόστους λειτουργίας. Τέλος, η δυνατότητα σύνδεσης έως και 35 εσωτερικών μονάδων υψηλής απόδοσης και χαμηλού θορύβου, τις καθιστά ιδανική επιλογή για επαγγελματικούς χώρους, όπως εστιατόρια, ξενοδοχειακές μονάδες, συνεδριακά κέντρα, χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων συνδυάζοντας υψηλή απόδοση ενέργειας και κομψό σχεδιασμό. 


Περιγράψτε μας τα πλεονεκτήματα των VRF συστημάτων κλιματισμού LG Multi V.
Η σειρά των συστημάτων κλιματισμού LG Multi V αξιοποιεί τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες της εταιρείας μας, προκειμένου να προσφέρει στον καταναλωτή ακόμη περισσότερη οικονομία. Οι μονάδες κλιματισμού VRF της LG πετυχαίνουν άριστες επιδόσεις, τόσο σε λειτουργία ψύξης, όσο και θέρμανσης. Το σύστημα VRF (Variable Refrigerant Flow) LG Multi V IV 4ης γενιάς καινοτομεί λόγω της κορυφαίας ενεργειακής απόδοσης και της ελάχιστης απώλειας ενέργειας, όταν οι μονάδες δεν λειτουργούν υπό μέγιστο θερμικό φορτίο, εξασφαλίζοντας έως και 30% μεγαλύτερη εξοικονόμηση σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα VRF.

Η LG διαθέτει αποδεδειγμένα αυτή τη στιγμή τα πιο αποδοτικά VRF συστήματα, επιτρέποντας επιπλέον στους χρήστες να ελέγχουν και να ρυθμίζουν τις παραμέτρους λειτουργίας από απόσταση μέσω της νέας λειτουργίας Smart Control. Οι τέσσερις αποκλειστικές τεχνολογίες της LG, όπως η έξυπνη επιστροφή λαδιού (Smart Oil Return), η λειτουργία του συμπιεστή HiPORTM (High Pressure Oil Return), ο έλεγχος ενεργής ποσότητας (Active Refrigerant Control) αλλά και η μεταβλητή διαδρομή ψυκτικού μέσου (Variable Heat Exchange Path), δίνουν τη δυνατότητα στα συστήματα Multi V IV να λειτουργούν καλύτερα και αποδοτικότερα από ότι προβλέπουν οι τρέχουσες προδιαγραφές, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται, πραγματικά, για τα ηγετικά συστήματα της αγοράς.

Οι συνεχείς προσπάθειες της LG για άριστη ενεργειακή απόδοση άλλωστε πιστοποιήθηκαν πρόσφατα από τον Οργανισμό “Eurovent” για την κορυφαία ενεργειακή απόδοση, αλλά και το χαμηλό επίπεδο θορύβου.

Η υψηλή ενεργειακή απόδοση μοιάζει να ενδιαφέρει πολύ την εταιρεία. Ποιες πρακτικές ακολουθείτε στον τομέα αυτό;
Βασική προτεραιότητα και στόχος της LG Electronics είναι η ανάπτυξη προϊόντων σχεδιασμένων να καλύπτουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ενεργειακούς περιορισμούς. Επενδύοντας στο τμήμα Research & Development, στοχεύουμε στην συνεχή βελτίωση, αλλά και τον αποτελεσματικό έλεγχο ποιότητας-απόδοσης των προϊόντων μας. Αυτός είναι ο λόγος που τολμούμε και αναγνωριζόμαστε από ανεξάρτητους φορείς και οργανισμούς, όπως η “Eurovent”. Επιπλέον, φροντίζουμε το σύνολο της προϊοντικής μας γκάμας να πληροί τις εκάστοτε ενεργειακές προδιαγραφές σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Πρέπει τα νέα προϊόντα, αλλά και οι καταναλωτές να προσανατολίζονται στην εξοικονόμηση ενέργειας;
Η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί σήμερα θέμα ζωτικής σημασίας, όχι μόνο για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση πόρων ενέργειας, αλλά και για την μείωση από την πλευρά των καταναλωτών του συνολικού κόστους λειτουργίας.

Η μείωση της εξάρτησης μας από τα ορυκτά καύσιμα -και κατ επέκταση και των προϊόντων που χρησιμοποιούμε, η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα εξαιτίας της χρήσης τους, καθώς και η μείωση ρύπανσης του περιβάλλοντος αποτελούν πια μονόδρομο για την βελτίωση της ποιότητας ζωής. Η LG Electronics, αποδεδειγμένα πιστή στις «πράσινες» δεσμεύσεις της, πρωτοπορεί στις τεχνολογικές εξελίξεις με το σχεδιασμό νέων προϊόντων για ένα καλύτερο περιβάλλον, με σαφείς περιβαλλοντικούς προσανατολισμούς, που αποτυπώνονται σε κάθε στάδιο του σχεδιασμού, ανάπτυξης και παραγωγής. Παράλληλα, το τμήμα Business Solutions της LG Electronics Hellas προσφέρει στους επαγγελματίες ολοκληρωμένες λύσεις συνδυάζοντας τα κορυφαία LG προϊόντα που συντελούν στην εξοικονόμηση ενέργειας. Χάρη στις τεχνολογικά καινοτόμες λύσεις και προϊόντα επιτυγχάνουμε με τον ταχύτερο, οικονομικότερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των χρηστών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ