Η COCO MAT στηρίζει τα νοικοκυριά του Έβρου που επλήγησαν από τις πλημμύρες

Διαβάστηκε από 1198 αναγνώστες -

Η περιοχή του Έβρου, μία από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές των συνόρων, ζει μία ζωή με αγωνία για την επιβίωση, εξαρτώμενη κυρίως από τις αγροτικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες.

 
Οι αγρότες εκεί είναι άνθρωποι που πρέπει να αντιμετωπίσουν τις σκληρές συνθήκες διαβίωσης λόγω του δύσκολου καιρού. Τη νύχτα της 5ης Φεβρουαρίου ο Έβρος ποταμός υπερχείλισε λόγω των βροχών και το νερό πλημμύρησε και κατέστρεψε αρκετά σπίτια. Οι αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν στην άμεση εκκένωση των χωριών, προκειμένου να προστατεύσουν τις ζωές των κατοίκων. Πολλά σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν αλλά ευτυχώς δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή θάνατοι.

Η COCO-MAT δεν θα μπορούσε να μην βοηθήσει τα νοικοκυριά να ξανασταθούν στα πόδια τους. Η εκστρατεία ξεκίνησε από την Ξάνθη όπου σε συνεργασία με τα σχολεία, στις 27 και 28 Φεβρουαρίου, τα παιδιά ζωγράφισαν με αστείρευτη φαντασία πάνω σε λευκά σεντόνια COCO-MAT, για τους ανθρώπους του Έβρου! 

Έτσι, την 1 Μαρτίου, οι ζωγραφιές αυτές χρησιμοποιήθηκαν για να καλύψουν τα φορτηγά που μετέφεραν τα πράγματα της COCO-MAT για τις πλημμυροπαθείς οικογένειες, προσφέροντας χαρά, αγάπη και αισιοδοξία στους ανθρώπους εκεί.

Δίνουμε την καρδιά μας στον Έβρo
Με το φτερούγισμα στο στομάχι που θυμίζει κυριακάτικη εκδρομή στην εξοχή και τη μεταρσίωση που μόνο η προσφορά στον συνάνθρωπο προσπορίζει στην ψυχή μας μοιράσαμε, προχθές 1η Μαρτίου, το περίσσευμά μας στους πληγέντες, από τις πρόσφατες πλημμύρες στα χωριά τού Έβρου, συμπολίτες μας. Δύο φορτηγά γεμάτα στρώματα, κρεβάτια, κομοδίνα και διάφορα άλλα χρηστικά είδη και περίπου σαράντα άνθρωποι από τη μια και από την άλλη οι ατσαλωμένοι από τις δοκιμασίες ακρίτες μας, γεμάτοι στωική καρτερία και σεμνή αξιοπρέπεια, πήραν μέρος σε αυτό που από "αποστολή βοήθειας", γρήγορα μετατράπηκε σε λαϊκή γιορτή, όπου θριάμβευσαν η ισχύς τής ένωσης, η χαρά τής κοινότητας, το πανάρχαιο ελληνικό πανηγύρι. 

Η γιαγιά Ευδοκία - γιαγιά όλων μας - ας έχει τον τελευταίο λόγο.

Υπόψη κ. Ευστρατίου
Υπεύθυνος Διαχείρισης του εργοστασίου COCO-MAT στην Ξάνθη

Είμαστε η οικογένεια Καραγιάννη από τα Λαγυνά. Πριν λίγες μέρες το πατρικό μας σπίτι ήρθε αντιμέτωπο με τον ποταμό Έβρο. Μέσα σε λίγα λεπτά είδαμε τους κόπους μιας ζωής να παρασύρονται από το χείμαρρο. Μόνη βοήθεια σε αυτή την καταστροφή μέχρι τώρα ήταν τα χέρια μας. Το χωριό μας είναι ξεχασμένο σαν μία άλλη μοναχική πατρίδα. Έχοντας μάθει να μην περιμένουμε τίποτα από κανένα, αντιλαμβάνεστε την έκπληξή μας όταν είδαμε το φορτηγό σας.

Κύριοι, νιώθουμε οικογενειακά την υποχρέωση αλλά και την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας. Να σας ευχηθούμε το καλό που κάνατε να το βρείτε πολλαπλάσιο στο δρόμο σας. Να έχετε υγεία, τύχη, αγάπη και ευημερία. Ελπίζουμε κάποια στιγμή οι δρόμοι μας να ανταμώσουν, να γνωριστούμε, να σας ευχαριστήσουμε προσωπικά. Όταν μάλιστα με το καλό το σπιτάκι μας ξαναγίνει κατοικήσιμο, η γιαγιά Ευδοκία κερνάει γλυκό του κουταλιού από τα χεράκια της.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ