Η Ώρα της Γης έφτασε!

Μία μέρα απέμεινε για την Ώρα της Γης! Το Σάββατο, 28 Μαρτίου, από τις 20:30 έως τις 21:30 το βράδυ σβήνουμε τα φώτα και βάζουμε το δικό μας λιθαράκι για τη Γη!

 
Δώσε κι εσύ το δικό σου οικολογικό μήνυμα και για τον πλανήτη και ανάλαβε δράση για μία Καλύτερη Ζωή. Μη σταματάς όμως στο σβήσιμο των φώτων. Στην Καλύτερη Ζωή θα βρεις ιδέες και λύσεις για μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα μας που θα μας βοηθήσουν να μειώσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα και να πετύχουμε πιο ποιοτικό τρόπο ζωής.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι από το τι θα επιλέξουμε να φάμε ή να φορέσουμε μέχρι τον τρόπο που μετακινούμαστε ή ζεσταινόμαστε τον χειμώνα, επιβαρύνουμε ή ανακουφίζουμε τον πλανήτη. Στη φετινή Ώρα της Γης κάνουμε το πρώτο μικρό βήμα και αναλαμβάνουμε έμπρακτα δράση για εμάς και τον πλανήτη. Εσύ, θα είσαι μέσα;

Τι είναι η Ώρα της Γης:
Παγκόσμια κινητοποίηση για το κλίμα και το αποτύπωμα του ανθρώπου στον πλανήτη. Γιατί σβήνουμε τα φώτα; Μια συμβολική κίνηση για να δείξουμε τη δύναμη του καθενός μας να βάλει το δικό του λιθαράκι κάνοντας αλλαγές στη ζωή του. Ταυτόχρονα, περνάμε ένα παγκόσμιο μήνυμα στους ηγέτες του κόσμου: πάρτε γενναίες αποφάσεις για το μέλλον μας.

«Είμαστε η πρώτη γενιά που αισθάνεται τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και ταυτόχρονα η τελευταία γενιά που μπορεί να κάνει κάτι γιΆαυτό.»
Πρόεδρος Ομπάμα, απευθυνόμενος στον ΟΗΕ.

Τι ΔΕΝ είναι η Ώρα της Γης:
Η κλιματική αλλαγή δεν περνάει μόνο από το χέρι μας, αλλά είναι μια παγκόσμια πρόκληση που απαιτεί ριζική αλλαγή πολιτικής. Σβήνοντας τα φώτα συμβολικά για μια ώρα δεν εξοικονομούμε τόση ενέργεια. Όμως, η Ώρα της Γης είναι μια αφορμή για την προσωπική μας δέσμευση: πολλά περνούν από το χέρι μας και για να ζητήσουμε περισσότερα από τους δίπλα μας κι από τις κυβερνήσεις μας, είναι σημαντικό πρώτα να κάνουμε το δικό μας βήμα!

Ανάλαβε τη δράση "Η δική σου ώρα της Γης" και κάνε τη δική σου διαφορά μέσα από μικρά, αλλά σημαντικά βήματα!

Επίσης, δοκίμασε να ξεχωρίσεις ψέματα και αλήθειες για την κλιματική αλλαγή σε αυτό το quiz-πρόκληση που ετοιμάσαμε με αφορμή την Ώρα της Γης!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ